Lejonet (Leo) är generöst och varmhjärtat.
Astrologen Li Larsson berättar vad ditt stjärntecken, Lejonet, säger om dig.
1 AV 2
Lejonet (Leo) är generöst och varmhjärtat.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Astrologen Li Larsson berättar vad ditt stjärntecken, Lejonet, säger om dig.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN

Lejonet – det här säger ditt stjärntecken om dig

Lejonet, eller Leo på latin, är generöst med pengar, kärlek, kunskap och tid – men inte lika givmild när det kommer till att ge andra utrymme, om det går emot deras eget självförverkligande. Men i balans är lejonet en varmhjärtad. lojal och trogen vän – dock svag för smicker.

Colette van Luik

Lejonet tillhör eldens tecken, vilket gör dem varmhjärtade, förälskade i livet, ofta glada och positiva. De skäms inte för att be om det de behöver av andra, de vet att få människor kan säga nej till ett lejon. De har ofta ett storslaget sätt, men uppskattas ändå eftersom de är generösa och vänliga. Stoltheten kan göra det svårt för lejon att ändra sig när de har fattat ett beslut eller skapat sig en uppfattning om något. När de stöter på motstånd eller blir attackerade viker de inte en tum. 

Lejon är kreativa, dramatiska och gör allt med extravagans. De har höga ideal och stark personlighet. Lejons självförtroende är enormt och de tenderar att bli självupptagna, är svaga för smicker och ganska fåfänga.

Lejonet

Planet: Solen. 

Symbol: Lejon. 

Ängel: Michael. 

Färg: Guld, orange. 

Växt: Solros, ringblomma.

Metall: Guld.

Kristall: Rubin. 

Tarotkort: Solen. 

Motto: Jag vill! 

Nyckelord: Vilja. 

Element: Eld. 

Turdag: Söndag. 

Kvalitet: Fast. 

Polaritet: Positiv. 

Positiva drag: Självhävdande, generös, ledartyp.

Negativa drag: Arrogant, makthungrig.

Känsligaste kroppsdel: Ryggen, hjärtat.

Lejonets styrkor och svagheter

Lejon är skickliga på att leda och organisera, men någon annan får gärna ta hand om detaljerna. De har svårt att erbjuda plats åt andra och erkänner ogärna när de har gjort fel. Däremot är de generösa med kärlek, pengar, kunskap och tid, förutsatt att lejonet får vara mittpunkten. För dem är det en självklarhet att vara generösa, och de har svårt att förstå när andra inte självklart ger av sig själva och inte delar med sig av det de har. Lejon vill gärna att alla gör sitt bästa, vilket kan uppfattas som en aning tyranniskt, då de lätt hävdar sin åsikt och talar om för människor hur de ska göra och bete sig. 

Barack Obama, född 4 augusti 1961, är lejon.
Tina Nordström, född 6 augusti 1973, är lejon.
Tareq Taylor, född 30 juli 1969, är lejon.
Sandra Bullock, född 26 juli 1964, är lejon.
1 AV 4
Barack Obama, född 4 augusti 1961, är lejon.
Foto: CNP / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
2 AV 4
Tina Nordström, född 6 augusti 1973, är lejon.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
3 AV 4
Tareq Taylor, född 30 juli 1969, är lejon.
Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLA PICTURES
4 AV 4
Sandra Bullock, född 26 juli 1964, är lejon.
Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Lejon njuter av andras beundran, längtan efter andras bekräftelse är en stark drivkraft. Det gör att lejon ofta är ambitiösa och tävlingsinriktade. Om inte lejonets behov av beundran tillfredsställs, visar sig lejonets sämsta sidor. Ett obekräftat lejon kan ställa till med mycket oväsen för att få den efterlängtade uppmärksamheten. 

Ibland uppfattas lejon som dramatiska, som att de vill stila och imponera, men så är det inte. Det är bara deras sätt att uttrycka sin optimism, kärlek för andra människor och livsglädje. Men de håller hårt på sin integritet och tenderar att förakta svaghet. Lejonet är en dominant individ, som alltid först ser till sina egna behov och önskemål. 

Stjärntecken delas in i element

Lejonet är ett eldtecken och delar därför många likheter med Väduren och Skytten.

 

Övriga element:

 

Jord

Oxen

Jungfrun

Stenbocken

 

Luft

Tvillingarna

Vågen

Vattumannen

 

Vatten

Fiskarna

Kräftan

Skorpionen

Lejonet och kärlek

Lejon är sexiga, roliga och passionerade med aptit på livet. De älskar glitter och glamour, gå på restaurang, roa sig och shoppa. Lejon utstrålar ofta energi, värme, intelligens och är högst motiverade. Dessutom tycker de om att göra ett starkt intryck och vill märkas, vare sig det handlar om jobb, relationer eller sociala tillfällen. Nu tycker människor för det mesta om lejon, eftersom de är medryckande människor med mycket energi. När de är glada vill de dela detta med andra och den glädjen smittar av sig. Lejonet är ett av få stjärntecken där givandet är centralt och verkligen på riktigt. 

I en relation är lejon livsbejakande och har en oöverträffad förmåga att ge kärlek och omtanke till andra. Och de förväntar sig detsamma tillbaka och har en stor kärlekstörst. Lejonets partner kan därför förvänta sig gränslöst med kärlek och tillgivenhet. 

Lejonets horoskop för 2022

Tycker du om att ge komplimanger och sätta din partner på en piedestal kan du vara något för det här stolta tecknet. De vill bli dyrkade och uppvaktade med stil och finess, en vacker och personligt utvald gåva glömmer de aldrig… 

Nedan hittar du Li Larssons kärlekshoroskop för stjärntecknet!

Januari

Det är inte lätt att få upp kärleksglöden under den luftiga planeten Merkurius framfart. Nu vill du prata och diskutera mycket, kanske du glömmer bort att vara lite romantisk också ibland.

Februari

Du påverkas av månens, Venus och Saturnus influenser och det är tecken på en stabilisering av kärlekslivet, kanske du gifter dig eller flyttar ihop med din partner. Våga komma med förslag!

Mars

Du har seriösa planer för dina relationer just nu, oavsett om de handlar om kärlek, vänskap eller kompanjonskap. Det sker mycket utbyte av idéer, tankar och heta känslor under nuvarande stjärnor. 

April

Mycket går trögt under den här månadens tunga influenser från Saturnus. Motstånd och hinder känns av, men ibland kikar ljusglimtar fram. Fånga dem innan de försvinner, de kan vara avgörande.

Maj

När heta planeten Mars påverkar ditt redan glödande hjärta sprakar det om dig. Ingen vill så väl som du, ingen kan älska så hett och innerligt! Nu behöver du bara se upp för att bygga luftslott.  

Juni

En utåtriktad och händelserik månad, nu hittar du på mycket som gör dig glad och du vill dela det med någon. Har du ingen hjärtevän kniper det lite i hjärtat, men stjärnorna tänder nytt hopp!  

Juli

Nu känns du som en glad och varm själ, någon som snabbt öppnar famnen för andra. Du är dock inte den som ger bort hela dig lättvindigt, höga krav kikar snart fram under den lättsamma ytan.  

Augusti

Planeten Mars passionerade energier blandas med dina och just nu kan det hända vad som helst i kärlekslivet. Heta möten, djup förälskelse, gräl eller svartsjukedrama! Gå försiktigt fram.  

September

Jupiter påverkar och med ditt öppna hjärta och positiva sinne bjuder du in nya människor, kanske precis vad singeln i tecknet behöver. Du klickar bäst med Skytten och Vattumannen just nu!  

Oktober

Du är extra beskyddande under Saturnus stjärna, men lägger dig gärna i lite för mycket av hjärtevännens angelägenheter. Se upp för att bli tjatig och tråkig, slå på din berömda charm i stället!

November

Om singeln möter kärleken nu har den förmågan att överraska alla stort, inte minst dig själv. Det finns nämligen många oväntade ingredienser med i leken och de rör om bland förväntningarna!  

December

Kärlek på resan förgyller den här månaden för många äventyrliga Lejon. Du flyr kanske all julhets och spinner högt när du får resa bort och uppleva något nytt tillsammans med hjärtevännen.