Jungfrun (Virgo) är lojalt och blygt.
Astrologen Li Larsson berättar vad ditt stjärntecken, Jungfrun, säger om dig.
1 AV 2
Jungfrun (Virgo) är lojalt och blygt.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Astrologen Li Larsson berättar vad ditt stjärntecken, Jungfrun, säger om dig.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN

Jungfrun – det här säger ditt stjärntecken om dig

Jungfrun, eller Virgo på latin, är lojal, analytisk, hårt arbetande och praktiskt lagd. Svagheter är blyghet, tendens till oro, överkritisk och svårt att slappna av. När jungfrun mår som bäst är det en charmig och pålitlig människa som lojalt alltid ställer upp för sina vänner.

Colette van Luik

Jungfrun är ett jordtecken, vilket gör dem till starka personligheter men också konservativa som tycker om när saker är välfungerande och välorganiserade. De vill ha var sak på sin plats och mår inte bra av oordning och oreda. De är pedanter som ofta fastnar i detaljer, har svårt att se helheten, lätt för att kritisera andra och tenderar att oroa sig för småsaker som ingen annan egentligen bryr sig om.

Merkurius är den dominerande planeten vilket gör att jungfrur ofta är verbala och har lätt för att uttrycka sig, både i tal, skrift och på andra sätt. Många jungfrur satsar därför på yrken som skribenter, författare och journalister. Men de har också ett stort behov av att hjälpa andra, vilket gör att många väljer vårdyrken. 

Jungfrun tror gott om andra och litar därför oskuldsfullt på människor. Men om jungfrun inte hittar det goda i sin omgivning, tenderar de att sluta sig, kritisera, gnälla och sätta sig till doms över andra. 

Jungfrun

Planet: Merkurius. 

Symbol: Oskuld. 

Ängel: Raphael. 

Färg: Marinblå. 

Växt: Smörblomma, myrten, mejram.

Metall: Nickel. 

Kristall: Onyx. 

Tarotkort: Domen. 

Motto: Jag analyserar!

Nyckelord: Kritik. 

Element: Jord. 

Turdag: Onsdag. 

Kvalitet: Föränderlig. 

Polaritet: Negativ. 

Positiva drag: Analytisk, rationell, logisk.

Negativa drag: Besvärlig, överkritisk.

Känsligaste kroppsdel: Magen, matsmältningsorganen.

Jungfruns styrkor och svagheter

Tack vare sin analytiska förmåga är de bra på att organisera, men trivs bäst med att jobba bakom kulisserna och låter gärna någon annan vara frontfigur. Jungfruns strävan efter fulländning och perfektion gör att de stundtals ställer oerhörda krav på sig själva men också på sin omgivning. De är plikttrogna, kommer alltid i tid och sätter gärna upp regler och rutiner för hur saker och ting ska gå till. Jungfrun tror sig veta vad som är bäst för människor i sin omgivning, vilket gör att man ibland kan uppfatta dem som intoleranta när de egentligen bara är omtänksamma och vill hjälpa till.

Camilla Läckberg, född 30 augusti 1974, är Jungfru.
Alexander Isak, född 21 september 1999, är jungfru.
Beyoncé Knowles, född 4 september 1981, är jungfru.
Prins Daniel, född 15 september 1973, är jungfru.
1 AV 4
Camilla Läckberg, född 30 augusti 1974, är Jungfru.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
2 AV 4
Alexander Isak, född 21 september 1999, är jungfru.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
3 AV 4
Beyoncé Knowles, född 4 september 1981, är jungfru.
Foto: RICHARD YOUNG / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
4 AV 4
Prins Daniel, född 15 september 1973, är jungfru.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Jungfrun är en intressant person som ofta kan mycket om många olika saker. Jungfrun vänder och vrider på den information som finns innan de skrider till handling, eftersom det är viktigt för dem att saker görs grundligt och ordentligt. 

Jungfrun har svårt att arbeta med människor som, enligt dem, slarvar och inte är noggranna, vilket kan resultera i att jungfrun finner det för gott att göra jobbet själv så att det blir ”rätt” gjort. 

Jungfrun är trots ett reserverat yttre mycket känslig och oroar sig ofta för att inte duga vilket gör att jungfrun behöver stöd och uppmuntran från omgivningen. Jungfrun är en sann vän som gärna ställer upp för andra och bakom jungfruns ibland kyliga fasad döljer sig ett stort och medkännande hjärta. 

Stjärntecken delas in i element

Jungfrun är ett jordtecken och delar därför många likheter med Oxen och Stenbocken.

 

Övriga element:

 

Eld

Väduren

Lejonet

Skytten

 

Luft

Tvillingarna

Vågen

Vattumannen

 

Vatten

Fiskarna

Kräftan

Skorpionen

Jungfrun och kärlek

Att ha en relation med en jungfru är ofta komplicerat. De har en tendens att överreagera och känslomässiga kriser är vanliga, särskilt om partnern misslyckas med att få jungfrun att känna sig älskad och behövd. När allt är bra i relationen kan jungfrun däremot vara en fantastisk livskamrat. Men de är blyga, inåtvända, tillbakadragna och har en tendens att överanalysera sina relationer och kan agera överdrivet försiktigt.

Jungfrur är lika noggranna i sitt val av partner som i allt annat. De ställer höga krav på sig själva såväl som på sin omgivning. Den som blir tillsammans med en jungfru måste kunna leva upp till den höga kravbilden utan att bli nedslagen. Blir relationen lyckosam är jungfrun en lojal och pålitlig partner. En person att lita på när det blåser kallt. 

Jungfruns horoskop för 2022

Det renligaste tecknet i zodiaken uppskattar om deras sällskap är lika prydligt, se till att skorna är välputsade och armhålorna väldoftande. Jungfrun är också omhändertagande, att verka lite lagom förvirrad och hjälplös går hem! 

Nedan hittar du Li Larssons kärlekshoroskop för stjärntecknet!

Januari

Planeten Jupiters äventyrliga trend råder. Nu har du lätt för att bli förälskad och kanske blint dessutom. Det finns fällor där det finns chanser, men med lite sunt förnuft navigerar du rätt. 

Februari

Att vara på bortaplan är det som får saker och ting att hända i kärlekslivet. Det är på resan en stadgad relation får glöd eller något nytt tar fart. När stressen släpper öppnas hjärtat!  

Mars

Nu är du ovanligt känslig och kryper gärna närmare för att få värme och beskydd. Du har inte så lätt för att berätta om bekymren rent verbalt, men en uppmärksam och lyhörd partner ser dem ändå. 

April

Venus trend hjälper dig att slappna av och släppa in det goda i livet. Nu kan det komma kärlek av olika grader, men vissa i tecknet får nöja sig med mussteg. Det sker ändå en utveckling framåt.  

Maj

Jupiters positiva energi hjälper dig att tänka framåt när det gäller kärlek och relationer. Du nöjer dig inte med det som är, just nu vill du ha mer och bättre. Känn efter vad du själv kan ge. 

Juni

Du har en uppgång att vänta på flera områden och kan räkna dit kärlekens. Det händer kanske inte mycket rent handgripligen, men ögon möts och samtal inleds och det ena kan leda till det andra.

Juli

”Den som inte förväntar sig något är den som kan få mest”, passar kanske på ditt anspråkslösa tecken just nu. Planeten Venus kärleksenergier öppnar upp för möjligheter du inte hade räknat med! 

Augusti

Du gör dig förmodligen ganska oåtkomlig den här hektiska månaden, mest för att inte göra någon besviken. Ny kärlek får sannolikt vänta ett tag i kulisserna. Var tydlig med hur du har det nu. 

September

Kärleksplaneterna Venus och Neptunus styr tecknet och du hamnar kanske bland de rosa molnen i stället för på trygga jorden. Att se rationellt på känslorna hjälper dig att undvika fällorna! 

Oktober

Planeten Merkurius förnuftiga trend hjälper dig med kommunikationen och nu pratas det ut och kompromissas tills enighet råder mellan parterna. En för kärleken viktig överenskommelse sluts. 

November

Det är lätt att tro att kärleken hamnar i bakgrunden under en tid när Pluto puffar dig mot resultat och prestationer. Men ta ingenting för givet, planeten är både en erövrare och förförare!  

December

Nu vacklar du mellan de egna intressena och andras krav. Uranus spänningsfyllda närvaro sätter små gnistor av både attraktion och irritation och hela månaden känns som en tuff balansgång...