1 av 3: Årets horoskop för 2021 går i frihetens och förändringens tecken.
2 av 3
3 av 3 Foto: CHRISTER WAHLGREN / FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN

Månadens horoskop: Så blir ditt juli 2021

Vad väntar ditt stjärntecken i juli 2021?

Planeter som Mars och Venus i eldtecken skapar snabbt sensuella gnistor och kemi uppstår där man minst förväntar sig det. Det är lätt att falla för stundens hetta och inleda en flört mot allt sunt förnuft. Att hålla fötterna på jorden har aldrig varit viktigare, särskilt för dig som är ute på resa.

Här är månadens horoskop!

Kräftan är det aktuella tecknet i juli – en lojal och trygghetssökande romantiker som ibland måste kämpa med sitt självförtroende.

Nedan hittar du månadens horoskop för alla stjärntecken!

Väduren – du sätter målen högt

21/3–19/4

Väduren får nytt bränsle av planeten Mars eldelement. Nu kommer dina goda egenskaper att märkbart förstärkas, du blir framåt och sätter målen högt. Även de negativa egenskaperna kan skymta fram ibland, du är stridbar med kort stubin om någon ställer sig i vägen för dig. En passionerad tid och nyförälskelse är vanligt under de här influenserna.

Månadens chans: Framgång.

Månadens utmaning: Humöret.

LÄSA MER OM VÄDUREN HÄR

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop – för alla tecken

Oxen – behöver boa in dig i din trygghet

20/4–20/5

Oxen tar alla chanser att varva ner från ekorrhjulet och umgås mer med familjen och de närmaste vännerna. Världen utanför din egen lilla sfär kan kännas tyngre att hantera när du är påverkad av månens känsliga energier, du behöver stänga av ibland och boa in dig i det som är din trygghet. En gåva eller oväntat tillskott i kassan gör dig glad!

Månadens chans: Närhet.

Månadens utmaning: Nya måsten.

LÄS MER OM OXEN HÄR

LÄS OCKSÅ: Årsastro: Så blir ditt 2021 – tecken för tecken

Tvillingarna – nu vill du vara förnuftig

21/5–21/6

Tvillingarna är sällskapssjuka varelser just nu, men planeten Mars finns med i leken och ibland riskerar envishet och påstridighet att skapa onödig irritation. Ta inte för givet att omgivningen ska anpassa sig efter just dina idéer och åsikter. Venus goda läge är ett tecken på en starkare ekonomi, nu vill du spara och vara förnuftig.

Månadens chans: Mer i plånboken.

Månadens utmaning: Egensinnet.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

Kräftan – något nytt tar sin början

22/6–22–7

Kräftan behöver vara rörlig och spontan under den här perioden. Undvik därför att binda dig vid några löften hur lockande det än är. Mest fri känner du dig på resan och Merkurius och Jupiters läge visar att de kontakter du gör på bortaplan har chansen att bli långvariga och gynn- samma för dig. Något nytt tar sin början även på hemmaplan.

Månadens chans: Förnyelse.

Månadens utmaning: Påtryckningarna

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR

LÄS OCKSÅ: Kinesiska stjärntecken – det här säger ditt om dig

Lejonet – glada dagar intresserar

23/7–22/8

Lejonet charmar alla med sin sorglösa och pigga utstrålning. Sommar och sol gör dig lättsam och nu är du intresserad av fester och firande, glada dagar som får en speciell lyster av din närvaro. Det blir kanske inte så mycket av sunt förnuft eller självdisciplin, jobb och andra plikter riskerar att halka efter. Men du har roligt!

Månadens chans: Delad glädje.

Månadens utmaning: Hål i fickorna.

LÄS MER OM LEJONET HÄR 

LÄS OCKSÅ: Det här säger ditt stjärntecken om dig

Jungfrun – du tar krafttag i hemmet

23/8–22/9

Jungfrun är en vänlig själ som vinner respekt genom sina omtänksamma gester, kanske mer än vanligt just nu. Planeten Merkurius läge helar trassliga relationer eller skapar nya när du visar ett sådant sympatiskt intresse för din omvärld. Det finns också ett stärkt ordningssinne i dig och nu tar du förmodligen krafttag i hemmet.

Månadens chans: Nya bekantskaper.

Månadens utmaning: Energitjuvarna.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR

Vågen –  prova på nya sammanhang

23/9–22/10

Vågen känner sig rastlös i den trygga lunken. Planeterna Mars och Jupiter peppar dig att lämna de vanliga skyddsbarriärerna och prova på nya sammanhang. Det går inte alltid som önskat, men du blir viktiga erfarenheter rikare. Månaden lämpar sig för resor, kultur- och storstadsliv. Allt som väcker sinnena till liv gör dig nöjd.

Månadens chans: Ändrade planer. 

Månadens utmaning: Förhastade beslut.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

Skorpionen – starka känslor flödar

23/10–21/11

Skorpionen har månens och Neptunus romantiska energi med sig under hela perioden och det avspeglar sig i ditt kärleksliv. Starka känslor och sentimentalitet flödar, men omdömet riskerar att grumlas. Kör inte över din normalt skarpa intuition. En gynnsam tid för kreativa sysslor som skrivande, känn efter vad du har att berätta!

Månadens chans: Romantiska dagar.

Månadens utmaning: Illusionerna.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR

Skytten – försök stilla din oro

22/11–21/12

Skytten jagar drömmar under månens påverkan. Din medfödda rastlöshet tar fart och man vet inte alltid var man har dig. Kanske du provar på allt möjligt och fastnar inte riktigt för något. Att stilla oron och få ett lugn på insidan är den här månadens stora utmaning. Hitta rätt sällskap, att bolla tankarna gör dem klarare.

Månadens chans: Spännande utflykter.

Månadens utmaning: Röriga planer.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR

Stenbocken – lägg ner den inre piskan

22/12–19/1

Stenbocken styrs av månen och nu lägger du lättad ner den inre piskan. Med sänkta krav hittar du kanske något så ovanligt som nöjen att njuta av. Du låter dig guidas flitigt i livets sorglösa njutningar av Kräftan eller Tvillingarna, men allt för länge trivs du inte med de sorglösa dagarna, du är och förblir zodiakens arbetshäst!

Månadens chans: Att vila ut.

Månadens utmaning: Ryggen och lederna.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR

Vattumannen – kan få kärleksförslag

20/1–18/2

Vattumannen får vital energi under rådande stjärnor och nu måste åtminstone huvudet få jobba. Dina planer handlar kanske mycket om jobb eller ett nytt projekt och du har nu chansen att hitta rätt strategier. Ett gott självförtroende gör dig attraktiv på kärlekssidan och är du fri kan du få trevliga förslag. Var inte så kräsen, tacka ja!

Månadens chans: Dejting.

Månadens utmaning: Ändrade planer.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR

LÄS OCKSÅ: Drömtydning – det här betyder dina drömmar

Fiskarna – hittar inspiration i naturen

19/2–20/3

Fiskarna låter skapande sysslor motverka stress, genom att måla eller skriva går du ner i varv. Du hittar inspiration både i

naturen och i det vardagliga livet och behö- ver inget storslaget för att få loss kreativi- teten. Det finns tecken på att du vill spana efter en ny bostad, men du bör först fun- dera på att göra om den du redan har. 

Månadens chans: Fynd.

Månadens utmaning: Verklighetsflykten.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR