Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Skytten bör pejla in omgivningen lite extra i december, råder astrologen Li Larsson.
Skytten bör pejla in omgivningen lite extra i december, råder astrologen Li Larsson.
Skytten bör pejla in omgivningen lite extra i december, råder astrologen Li Larsson.
Li Larsson tyder stjärnorna.
Li Larsson tyder stjärnorna.
Li Larsson tyder stjärnorna.
1 AV 3
2 AV 3
Skytten bör pejla in omgivningen lite extra i december, råder astrologen Li Larsson.
Foto: Shutterstock
3 AV 3
Li Larsson tyder stjärnorna.
Foto: CHRISTER WAHLGREN / FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN

Månadens horoskop: Så blir ditt december 2021

Hur blir din avslutning på 2021? 

Under december gör planeten Mars sin resa genom två driftiga tecken och just nu finns det mycket inspiration att luta sig mot om man vill förändra livet.

Titta noga på din närmaste omgivning och du hittar kanske genast dina förebilder. Det är dock inte kvantitet som belönas nu, snarare god kvalitet!

Väduren – chans till god affär

21/3–19/4

Väduren påverkas av Saturnus starka arbetsdisciplin och nu är du redo för tuffa sysslor. Du klagar sällan även om du får övertidsarbete och extrajobb. En fördelaktig affär är möjlig. Som motvikt till den robusta influensen står månens känsliga påverkan. När det handlar om kärlek gör någonting dig lättrörd och tårarna kan komma. 

Månadens chans: Mer i kassan.

Månadens utmaning: Blandade känslor.

LÄSA MER OM VÄDUREN HÄR

LÄS OCKSÅ: Veckans horoskop – för alla tecken

Oxen – ditt hjärta leder dig rätt

20/4–20/5

Oxen står oftast med fötterna väl förankrade på jorden, men nu utmanas stabiliteten av Uranus och månens element som slåss om din uppmärksamhet. Du som frestas att gå över dina egna gränser för att hitta kickarna kan bli utsatt för påfrestningar. När det handlar om känslor bör du följa ditt hjärta och dina övertygelser, de leder dig rätt. 

Månadens chans: Förälskelse.

Månadens utmaning: Ett beslut.

LÄS MER OM OXEN HÄR

LÄS OCKSÅ: Årsastro: Så blir ditt 2021 – tecken för tecken

Tvillingarna – utmaningar väntar

21/5–21/6

Tvillingarna äger ett välgörande lugn under första halvan av den här månaden. Du slappnar av och återhämtar dig, har du varit sjuk kan det ebba ut nu. Sedan händer det plötsligt saker som gör att du måste vara på helspänn igen, utmaningar dyker upp både i jobbet och privat som kräver ansträngningar för att lösas. Tro på dig själv, du klarar det mesta. 

Månadens chans: Självförtroende.

Månadens utmaning: Olika åsikter.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

Kräftan – dribblar bort vem som helst

22/6–22/7

Kräftan låter sig inte styras under den här självständiga tiden. Du dribblar bort vem som helst med hjälp av planeten Merkurius skärpta trend, nu är dina snabba tankegångar och verbala förmåga överraskande. Du måste se upp med att bli övermodig, visa i stället ditt varma hjärta och undvik att trassla in dig i några konflikter! 

Månadens chans: Lönsamma beslut.

Månadens utmaning: Heta diskussioner.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR

LÄS OCKSÅ: Kinesiska stjärntecken – det här säger ditt om dig

Lejonet – känner ansvarsbördor tynga

23/7–22/8

Lejonet känner ansvarsbördorna tynga, men den flitiga i tecknet sporras att kämpa tack vare belöningarna som utlovas. En resa eller bortavistelse i slutet på månaden känns som en höjdpunkt värd att vänta på. Jupiters utåtriktade energier för en ny person i din väg och det som börjar med vänskap eller samarbete kanske leder till mer. 

Månadens chans: Spännande vibbar.

Månadens utmaning: Tuffare krav.

LÄS MER OM LEJONET HÄR

LÄS OCKSÅ: Det här säger ditt stjärntecken om dig

Jungfrun – ge dig tid att tänka efter

23/8–22/9

Jungfrun har en påhittig energi och den ökar snarare än tvärtom. Uranus och månen i par gör dig till en rolig vän och spännande flört, charmen slår gnistor, men du gör ibland det mest oväntade! Det finns ingen tvekan om att ditt kärleks- eller sociala liv kan förändras över en natt och du får det du bjuder in. Ge dig tid att tänka efter. 

Månadens chans: Förnyelse.

Månadens utmaning: Tokiga infall.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR

Vågen – får lyckostunder i vardagen

23/9–22/10

Vågen skapar balans mellan jobb och nöjen och det som sticker ut extra är förstås kärleken. En gynnsam influens från Venus smyger sig snart in och gör vardagen färgad av lyckostunder. Singeln får dock kämpa, här finns hinder på vägen och nu gäller det att vara uthållig. Bäst fungerar det mellan dig och Väduren eller Vattumannen! 

Månadens chans: Romantiska stunder.

Månadens utmaning: Tålamodet.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

Skorpionen – vill sikta högt i allt

23/10–21/11

Skorpionen har mycket att utforska den här månaden, inte minst i yrkes- och kärlekslivet. Du engagerar dig snabbt, men blir också lätt uttråkad. Nu vill du sikta högt i allt och når säkrast framgång med dina drömmar den 8–11:e! Den rastlösa energin bryts av månens lugnande påverkan kring den 20:e och du kan pusta ut under jul- och nyår. 

Månadens chans: Förändring.

Månadens utmaning: Stabiliteten.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR

Skytten – positiv energi strömmar

22/11–21/12

Skyttens utstrålning är svår att mäta sig med nu och vill du ha uppmärksamhet behöver du bara gå utanför dörren. Positiv energi kommer både från och till dig under Venus stjärna och det är lätt att vara glad tillsammans med dig, kanske också lite småkär i smyg. Fånga upp vibbarna från din omgivning, där kanske finns en pärla! 

Månadens chans: Komplimanger.

Månadens utmaning: Motionen.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR

Stenbocken – tvingas ta en ny väg

22/12–19/1

Stenbocken har kraftfulla Pluto och sociala Venus och Merkurius med sig genom december. Du kommer att tvingas ta en ny väg, med eller mot din vilja. Rikta dig utåt och våga visa vad du känner, du kommer att få stöd. Ett plötsligt tillskott i kassan dyker upp hos många i tecknet. Tänk efter noga vad du ska spendera pengarna på! 

Månadens chans: Mer i plånboken.

Månadens utmaning: Det oväntade.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR

Vattumannen – ser om hus och hem

20/1–18/2

Vattumannen ser om hus och hem och resurser inför årets slut. Du vill göra rätt för dig och betala av de skulder du kan. Kanske du får snåla under julen, men du gör hellre det och börjar nästa år på bättre köl. Mars inflytande ger starka känslor och nu går kärleken något av en balansgång. Ge det bästa av dig, det kan aldrig bli fel! 

Månadens chans: Skuldfrihet.

Månadens utmaning: En kärleksfråga.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR

LÄS OCKSÅ: Drömtydning – det här betyder dina drömmar

Fiskarna – tar de rätta besluten

19/2–20/3

Fiskarna får självförtroende av starka stjärnor och när din inre tvekan lättar tar du de rätta besluten. Att hålla fast vid det du innerst inne vet är rätt gör verkligen stor skillnad för dig på sikt! Jupiters kontakt med Venus gör kärleken levande och nu jobbar du flitigt på den. Månadens turnummer är 6 och 2 och färgen är ljusblå. 

Månadens chans: Ett vägval.

Månadens utmaning: Diskussionerna.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR