1 AV 3
2 AV 3
Foto: Adobe Stock
3 AV 3
Foto: CHRISTER WAHLGREN / FOTOGRAF CHRISTER WAHLGREN

Årshoroskop: Så blir ditt 2022 – tecken för tecken

Hur blir 2022 enligt stjärnorna? Astrolog Li Larsson har ägnat många hösttimmar åt att tyda hur planeternas inbördes positioner kan påverka oss framöver.

Resultatet är ett gediget årshoroskop, där hon månad för månad siar om läget för alla tolv stjärntecken. Är du född sent i ett tecken eller tidigt i ett annat, kan det vara bra att även ha lite koll på tecknet före eller efter ditt eget.

Jupiter och Neptunus väg genom stjärntecknet Fiskarna handlar om att de djupare värderingarna och nu växer en ökad vilja till självuppoffring fram. Vi överlåter inte allt åt auktoriteterna längre, intresset för volontärarbete och insamlingar ökar. Många har en stark önskan om att bidra och engagera sig i det som händer hemma och ute i världen. Det finns en andlig sida av Jupiter och Neptunus i Fiskarna. Svenska kyrkans popularitet kan få en uppsving när fler söker trygghet och mening under en turbulent tid, med klimatkris och oro i världen. Intresset för meditation och yoga tar också ny fart.

Januari 2022: ”Tid för eftertanke och reflektion”

Foto: Adobe Stock / 233203749

Planeterna Jupiter och Neptunus genom tecknet Fiskarna påminner om andliga värden, godhet och de uppoffringar man ibland måste göra. Just nu är det lättare att följa sitt hjärta än sitt förnuft, men det kommer många bra saker ur det. När det gäller nya relationer bör du dock ta på skarpa glasögon.

Väduren

21/3-19/4

Väduren håller ett högt tempo i början av året, fast besluten att komma i gång bra med planerna. Det finns många vinnarskallar i det här tecknet just nu, planeten Mars bana antyder en imponerande stark motor och beslutsamhet! Det som kan göra dig lite nervös är kärleken, ibland vet du inte vad du ska tänka och känna. Undvik katastroftankar.

Månadens chans: Försprång.

Månadens utmaning: Känslorna.

LÄS MER OM VÄDUREN HÄR 

Oxen

20/4-20/5

Oxen lättar upp sin konservativa hållning under den här månadens lekfulla stjärnor i tecknet. Nu har du svårt för att vara på en och samma plats eller hålla på med samma sak för länge, omväxlingen är A och O för ditt välbefinnande. Att hålla tal, föreläsa eller stå på scen i andra sammanhang blir extra lyckat för dig just nu!

Månadens chans: Uppskattning.

Månadens utmaning: Bristande tålamod.

LÄS MER OM OXEN HÄR  

Tvillingarna

21/5-21/6

Tvillingarna påverkas både av månens svalkande vattenelement och Mars heta eldelement! Det skapar turbulens och ibland vinner det ena och ibland det andra. Känslorna djupnar av båda elementen, men särskilt harmoniskt blir det inte. På jobbet är du väldigt envis och riskerar att hamna i maktkamper. Att lyssna mer på andra balanserar stämningen.

Månadens chans: Passion.

Månadens utmaning: Temperamentet.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR  

Kräftan

22/6-22/7

Kräftan är vital och självsäker redan i början av året. Här finns ingen osäkerhet, du använder dina skarpa instinkter och intuition när du gör upp planerna. Pluto är din styrka och inspiratör, nu vågar du sikta högt. Samtidigt ser planeten Venus inflytande till att du inte glömmer att njuta av livet och kärleken, en passionerad inställning!

Månadens chans: Nya kliv.

Månadens utmaning: En krämpa.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR   

Lejonet

23/7-22/8

Lejonet har det vassa tänkandet på plats den här månaden och nu funderas och analyseras det extra mycket i ditt hörn av Zodiaken. Merkurius är planeten bakom den här energin och den bör vara en god hjälp inom både jobb och ekonomi. För många i tecknet syns en nystart och framför allt en början på en mer resursstark tid. Du fyller plånboken!

Månadens chans: Trygghet.

Månadens utmaning: Nöjeslivet.

LÄS MER OM LEJONET HÄR   

Jungfrun

23/8–22/9

Jungfrun har en turmånad framför sig under Jupiters gynnsamma stjärna. Utsikterna kan dock växla beroende på hur väl du förbereder dina planer, att vara impulsiv eller ta saker för givet lönar sig mindre. Planeten Neptunus är också närvarande och då är det lätt att bygga luftslott. Att tänka rationellt och förnuftigt landar belöningarna!

Månadens chans: Nya slantar.

Månadens utmaning: Brådskan.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR   

Vågen

23/9-22/10

Vågens tecken är på väg in i en ödesmättad tid och nu är det viktigt att varje steg du tar är väl genomtänkt. Allt slarv slår ofelbart tillbaka på dig. Saturnus påverkan gynnar den flitiga och förnuftiga och för dig kan det sakta men säkert falla viktiga pusselbitar på plats, inte minst på jobbsidan. Även du som friar kan få ett ja!

Månadens chans: framgångar.

Månadens utmaning: självdisciplinen.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR   

Skorpionen

23/10-21/11

Skorpionen påverkas av den oberäkneliga planeten Uranus influenser och du är en svårplacerad skorpa just nu. Ena dagen en kramgod nalle och andra dagen en spänningssökande äventyrare! Du har svårt för att motstå de starka impulserna som drabbar dig ett flertal gånger under den här månaden. Lova ingenting så ångrar du ingenting…

Månadens chans: Frihetskänslan.

Månadens utmaning: Ansvarsbitarna.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR   

Skytten

22/11-21/12

Skytten skjuter skarpt under planeten Mars heta energier! Nu går du inte att stoppa när du vill ha något. En utmärkt tid för jobbsök, start av egna verksamheter eller resor, du tar dig självsäkert fram i vilken ny terräng som helst. Det finns en sexig aura kring detta tecken i början och slutet på den här perioden. Beundrare saknas inte…

Månadens chans: Nystart.

Månadens utmaning: Rastlösheten.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR   

Stenbocken

22/12-19/1

Stenbocken är sällan lat och overksam, men nu får Venus trend dig att inse värdet av det goda livet. En njutningslysten bock kikar fram och blir krävande, nu vill du bli uppassad med både det ena och andra. Det är mycket god mat och dryck som går ner och dina utgifter stiger. Har du pengar kvar kan en kortare resa bli av kring den 15-16:e.

Månadens chans: Ompyssling.

Månadens utmaning: Jobbet.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR   

Vattumannen

20/1-18/2

Vattumannen lämnar ett arbetsamt men fruktbart år och det känns rätt att slappna av lite innan nya bågar spänns. Det minsta du hade räknat med är att stöta på något som engagerar dig fullständigt, men det är precis vad som kan hända från mitten på månaden! Plutos närvaro gör dig skarpögd och du löser mysterier och rotar fram viktiga fakta.

Månadens chans: Avslöjanden.

Månadens utmaning: Stressen.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR   

Fiskarna

19/2-20/3

Fiskarna hamnar lätt på villovägar redan under årets första månad, något som dock kan vara kännetecknande för hela det här året om du inte ser upp. Ta hand om dina affärer och ekonomi noga och undvik riskabla satsningar! En stark Neptunus är inte det lättaste att hantera, men kan göra underverk för kärleken. Är du singel kan det hända nu!

Månadens chans: Het kemi. 

Månadens utmaning: Dyra infall.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR   

Februari 2022: ”Förändringens vindar blåser”

Foto: Adobe Stock / 124430217

Planeten Jupiters bana anger att en positiv anda vaknar och nu kan du vilja se en egen utveckling. Skjut inte upp dessa planer, risken finns då att de aldrig blir av. En tid för nystarter och förändringar, allt i en kreativ och uppfinningsrik anda. Dolda talanger har nu chansen att komma ut i ljuset!

Väduren

21/3-19/4

Väduren är en tuffing på utsidan och en mjukis på insidan, just nu mer än vanligt enligt Venus/Mars konstellation. I kärlek och andra relationer svänger det rejält, när det känns som mest harmoniskt kan de grå molnen dyka upp bara så där. Våga visa din sårbarhet i stället för att dras in i maktkamper. Den 7:e och 16:e sker positiva saker!

Månadens chans: Ljuva försoningar.

Månadens utmaning: Humöret.

LÄS MER OM VÄDUREN HÄR 

Oxen

20/4–20/5

Oxen är inte lika trygg och förutsägbar som vanligt under planeten Uranus busiga influenser, men du är rolig och påhittig och dina idéer går förmodligen utanpå det mesta just nu. Ett drömläge för artisten eller konstnären. Visionerna är stora och unika, men vill du starta upp en egen verksamhet bör du ta en ordentlig titt på finanserna.

Månadens chans: Kreativitet.

Månadens utmaning: Envisheten.

LÄS MER OM OXEN HÄR  

Tvillingarna

21/5–21/6

Tvillingarna visar klädsam ödmjukhet och hjälpsamhet under planeten Neptunus påverkan, men tålamodet är som alltid kort och du dyker sällan ner på djupet av något. Att göra snabba insatser och sen vandra vidare är mer av din melodi. Du tar chanser i jobbsammanhang som kan ge utdelning, ditt kanske mest tursamma område just nu!

Månadens chans: Befordran.

Månadens utmaning: Att slutföra projekten.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR  

Kräftan

22/6–22/7

Kräftan kan se fram emot en aktiv period med många sociala aktiviteter, kanske betydligt fler än du är van vid. Venus och Mars är utåtriktade planeter och när de styr vågar du ta fler nya kontakter. En vän eller kollega tycks få särskilt stor betydelse för dig nu. Du gillar att känna samhörighet och små samarbeten kommer i gång, även något seriöst.

Månadens chans: Samverkan.

Månadens utmaning: Sömnen.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR   

Lejonet

23/7–22/8

Lejonet har antennerna ute under månens känsliga trend, just nu känner du på dig mycket utan att riktigt kunna förklara hur och varför. Din känslighet gäller även ekonomin, chansningar i spel och affärer kan nu bli lyckosamma. Undvik skryt när det går bra, ödmjukheten varar längst. En lämplig månad för att knyta banden, kanske fira bröllop!

Månadens chans: Vinster.

Månadens utmaning: Planeringen.

LÄS MER OM LEJONET HÄR   

Jungfrun

23/8–22/9

Jungfrun är skicklig i förhandlingar just nu och skrivna kontrakt och avslutade affärer bör vara till din fördel. Du är hårt arbetande, men även en effektiv Jungfru behöver vara ledig ibland. Ta en paus och res bort, Jupiters bana visar att det är på bortaplan de största vinsterna sker för detta tecken, kanske de handlar om kärlek!

Månadens chans: Mer i kassan.

Månadens utmaning: Att växla spår.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR   

Vågen

23/9–22/10

Vågen har vågskålarna i balans och med planeten Saturnus stöd kan du klättra åt nästan vilket håll du vill. För vissa i tecknet sker viktiga karriärsteg. Att satsa på investeringar bör du vara försiktigare med, det kan ta tid innan pengarna rullar in. Mitten på månaden, den 16-17:e, bjuder på oväntat motstånd. Nu gäller det att inte ge dig!

Månadens chans: Framgång.

Månadens utmaning: En relation.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR   

Skorpionen

23/10–21/11

Skorpionen visar en ny optimism under Jupiters härliga inflytande. Nu vill du glömma gamla tyngder och starta om på egna villkor. Att göra ”rent hus” hör till influenserna och det kan visa sig på olika sätt för olika individer, du väljer det som passar dig bäst. Väl medveten om att det kommer att innebära mycket jobb är du beredd att hugga i!

Månadens chans: Nystart.

Månadens utmaning: Stressen.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR   

Skytten

22/11–21/12

Skytten är i ett mellanläge, nu finns många beslut att fatta och du vet inte om du ska springa framåt eller backa några steg och ta det lugnt ett tag. Risken finns att du kör slut på dig om du fortsätter på samma höga varv som förut, medan ett lägre tempo ger nytt bränsle. Ägna dig åt själsliga njutningar, konst, musik och en bra bok, sedan kommer du igen.

Månadens chans: Inre harmoni.

Månadens utmaning: Energiförlust.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR   

Stenbocken

22/12–19/1

Stenbocken är ovanligt flexibel och anpassningsbar under Uranus positiva influens. Du förmår tänka utanför boxen och de överraskande resultaten stärker självförtroendet. Med Mars och Venus i gott läge har du mycket energi att lägga på både jobb och kärlek, livets bästa ingredienser för dig. Månadens slut går i romantiska tecken…

Månadens chans: Infriade drömmar.

Månadens utmaning: Sena kvällar.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR   

Vattumannen

20/1–18/2

Vattumannen har inte det bästa flytet, men när du väl går i mål med något du planerat gör du det med eftertryck. Framgångarna kommer, men långsamt och mödosamt och det är lätt att ge upp och satsa på helt andra saker. Tålamodet är din bästa vän, men det hjälper dig också att skratta åt det svåra ibland och vara mindre allvarlig!

Månadens chans: Att nå målen.

Månadens utmaning: Katastroftankarna.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR   

Fiskarna

19/2-20/3

Fiskarna hittar en väg framåt under planeten Jupiters direkta påverkan på tecknet. Nu tycks det finnas flera goda rådgivare och välgörare omkring dig och det löser upp de mentala hindren och hjälper dig att våga ta viktiga beslut. Någonting byggs upp och annat lämnas, du gör några tvära kast men förmodligen mycket hälsosamma sådana!

Månadens chans: Ny viljestyrka.

Månadens utmaning: Röran 

LÄS MER OM FISKARNA HÄR   

Mars 2022: ”Allt känns trögt”

Foto: Adobe Stock / 397758533

Allting som sätts i gång är en process med en början och ett slut och just nu går många av dessa lite trögare än vanligt, under den starka influensen från Saturnus. Man kan med fog kalla denna planet en bromskloss! Det här är en tid för tålamod snarare än snabba resultat, nästan vad det än gäller.

Väduren

21/3-19/4

Vädurens månad är av den harmoniska sorten och nu kan du vädra ut den senaste tidens turbulens ur dina sinnen. När lugnet lägger sig får du lust att skapa och stå vid spisen och laga nya rätter. Det känns lagom kreativt för många i tecknet, medan andra kanske målar sitt livs första motiv i olja. Trots lugnet väljs starka smaker och färger!

Månadens chans: Vila.

Månadens utmaning: Förhastade löften.

LÄS MER OM VÄDUREN HÄR 

Oxen

20/4–20/5

Oxen har oftast fötterna på jorden, men den här månadens stjärnor känns motstridiga och oförutsägbara och det gör den mest stabila i tecknet osäker. Detta är ingen lämplig tid för varaktiga beslut eller kontraktskrivande, mer en för att lekfullt prova på nya äventyr. Du som vill ge dig ut och resa kanske har turen att hamna helt rätt!

Månadens chans: Spänning.

Månadens utmaning: Beslutsångesten.

LÄS MER OM OXEN HÄR  

Tvillingarna

21/5–21/6

Tvillingarnas period är livlig och utåtriktad, nu är förmodligen de sociala aktiviteterna övervägande. Disussionerna går heta och åsikterna är många, men grundtonen är positiv under glada stjärnor med Jupiter i täten! Det är svårt att ha tråkigt nu, det är snarare lätt att bli lite överstimulerad. Konst, musik och kultur är något för dig.

Månadens chans: Festligheter.

Månadens utmaning: Utmattning.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR  

Kräftan

22/6–22/7

Kräftan har jobb och karriär under stark fokus och nu tycks raka spår mot önskade mål stakas ut. Du kanske känns hård och kantig ibland, men det är en tuff satsning på gång hos många i det här tecknet och den slukar all kraft av dig. För dig som tänker börja plugga eller ge dig ut och resa känns den här tiden som en av årets absoluta toppar!

Månadens chans: Växande.

Månadens utmaning: Hårt jobb.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR   

Lejonet

23/7–22/8

Lejonet styrs av Saturnus stränga trend, samtidigt rör Venus och Mars om i ditt känsloliv. De dubbla influenserna är knepiga att hantera, men ju mer du håller kärlek och känslor utanför övriga angelägenheter, desto bättre går det! Låt dig inte slukas totalt av jobb och andra projekt, gör roliga planer med familjen och hjärtevännen.

Månadens chans: Flit och ordning.

Månadens utmaning: Arbetsmyran.

LÄS MER OM LEJONET HÄR   

Jungfrun

23/8–22/9

Jungfrun söker stabilitet och trygga rutiner, men finner mer av en blandning tuffa utmaningar och glimrande möjligheter under planeten Jupiters trend. En både krävande och fruktbar period, ibland får du känslan av att drivas till dina yttersta gränser. Du lär dock känna dig själv bättre under den här tiden och självförtroendet växer.

Månadens chans: Inre styrka.

Månadens utmaning: Uthålligheten.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR   

Vågen

23/9–22/10

Vågen har mycket energi och du är ganska spontan när du fördelar den på olika aktiviteter. Att styra den medvetet kan ge dig desto mer tillbaka. En generös attityd råder under planeten Mars påverkan, du delar glatt med dig av allt det goda som finns inom räckhåll. Kärleken kan gnistra till, nu känns dina möten med en viss person spännande.

Månadens chans: Het kemi.

Månadens utmaning: Planeringen.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR   

Skorpionen

23/10–21/11

Skorpionen visar en sällsynt social sida under Venus stjärna, nu har du lätt för att ta kontakt och bjuda på dig själv. Att knyta nya kontakter gör dig upplyft, du kan! Känslorna vaknar men du kan vilja dölja dem ett tag, tills du har ”känt av läget”. Detta är en typisk reaktion hos tecknet. Vänta inte för länge med att spela ut dina kort.

Månadens chans: Ny kärlek.

Månadens utmaning: Förseningar.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR   

Skytten

22/11–21/12

Skytten vill resa och se nya horisonter, behovet av stimulans är stort. Du har ett vaket intellekt och njuter av samtal, intressanta diskussioner och studier. En lämplig tid gå en kurs. Enformiga rutiner ogillas och tvingas du lägga tid på sådant börjar självdisciplinen lätt att halta. Att hitta rätt motivation är viktigast av allt just nu!

Månadens chans: Stimulans.

Månadens utmaning: Rutinerna.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR   

Stenbocken

22/12–19/1

Stenbocken är en hemkär typ, nu lite mer än vanligt. Det är månens påverkan som väcker omsorger om hem och familj och du gör ditt bästa för att alla ska ha det tryggt och bra. Får du pyssla med renovering eller inredning på fritiden njuter du lika mycket som du arbetar. Du är effektiv, resultaten syns snabbt och imponerar på din omgivning.

Månadens chans: Makeover.

Månadens utmaning: Höga krav.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR   

Vattumannen

20/1-18/2

Vattumannen har planeterna Venus och Mars med sig under hela månaden och du är både arbetssam och njutningslysten. Det lutar åt en trevlig tid med många bollar i luften för din del, men du blir sällan riktigt färdig med något. Blir du bjuden på fest ska du absolut tacka ja, det är i en sådan miljö det äntligen kan säga klick för singeln!

Månadens chans: Aktiviteter.

Månadens utmaning: Slarvet.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR   

Fiskarna

19/2-20/

Fiskarna har en positiv energi att ta av under denna vårvinter och kan tänkas starta en del nya projekt av ren lust och iver! Du känns både jordnära och andlig i en skön röra och tillåter dig att sväva ut i det du känner för. Roliga idéer kommer från ditt håll när det gäller jobbet, kanske kreativa snilleblixtar som andra sluter upp kring!

Månadens chans: Många skratt.

Månadens utmaning: Ekonomin.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR   

April 2022: ”Extra bra energi”

Foto: Adobe Stock / 325272954

Uranus påverkan är svår att undgå, nu river den gärna upp det invanda och traditionella och vi måste vänja oss vid något nytt. Den som trivs med utveckling gynnas av den här trenden, medan den konservative protesterar! Ta det lugnt, det kommer något bra ur det här, även om det skakar om i början.

Väduren

21/3-19/4

Vädurens vårkänslor blommar upp under Venus trend, är du inte förälskad än blir du det snart! Även du som är stadgad njuter av blickarna och stämningen mellan dig och din partner. Månaden är spännande även på andra områden. Nu sker en snabb utveckling på jobbsidan och mer i lön eller andra fördelar är möjliga. Tveka inte att ta initiativen.

Månadens chans: Karriärsteg.

Månadens utmaning: Träningen.

LÄS MER OM VÄDUREN HÄR 

Oxen

20/4–20/5

Oxen rör ofta runt i sina planer under planeten Uranus bångstyriga influens och stabiliteten uteblir. Trots de goda föresatserna är det svårt att hitta den röda tråden och tänka långsiktigt, infallen tar lätt över. Detta är ett handlande på gott och ont, du kan ha plötslig tur och framgång, men också hamna i återvändsgränder. Var extra observant!

Månadens chans: Tur.

Månadens utmaning: Fällorna.

LÄS MER OM OXEN HÄR  

Tvillingarna

21/5–21/6

Tvillingarna är månadens flitigaste bi, nu är ditt ibland saknade fokus på plats och du vågar sätta målen högt. Chansen är stor att du klättrar en bit uppåt och framåt inom det du satsar på. Det blir också många trevliga möten för din del, både privat och i jobbet, kontakter som fungerar som uppiggande vitaminer för din utåtriktade själ!

Månadens chans: Befordran.

Månadens utmaning: Svåra val.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR  

Kräftan

22/6–22/7

Kräftan lämnar ofta sitt trygga skal denna positiva vårmånad. Jupiters lysande stjärna ger hopp och framtidstro och framför allt mycket energi, nu vill du kasta dig in i dina planer. Du är öppen för allt som ger dig bra erfarenheter, nytt jobb, kärlek, resor men bör undvika överdrifter. Odla dina möjligheter, men var realistisk.

Månadens chans: Växande visioner.

Månadens utmaning: Kollisionerna.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR   

Lejonet

23/7–22/8

Lejonet måste mobilisera all sin inre styrka under planeten Saturnus utmaningar. Nu kommer några tuffa läxor du måste ta dig igenom och de handlar om jobbet. På plussidan stärks eko- nomin och hemmet under de här influenserna. Du som vill flytta har möjligheter att hitta något mer stabilt och långsiktigt. Spelar du är turnumren 1 och 4!

Månadens chans: Mer i kassan.

Månadens utmaning: Motståndet.

LÄS MER OM LEJONET HÄR   

Jungfrun

23/8–22/9

Jungfrun vill vara en lättsam person som hinner njuta av livet under Venus influens och med lite extra planering bör du få till detta skapligt. Du känner starkt att det är dags att leva också, inte bara vara duktig och tänka på prestationer. All kroppsvård gör stor nytta för ditt välbefinnande just nu, unna dig gärna både massage och fotvård.

Månadens chans: Helande.

Månadens utmaning: Sömnen.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR   

Vågen

23/9–22/10

Vågen känner sig fundersam över vissa händelser, men bör inte låta det växa sig större än vad det är.

Du är känslig under månens påverkan, men måste lita på att allt löser sig när rätt tid och omständigheter infaller, kanske med hjälp av handlingskraftiga Väduren eller Skorpionen. Naturen och mer motion gör dig på bättre humör!

Månadens chans: Medhjälpare.

Månadens utmaning: Känsligheten.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR   

Skorpionen

23/10–21/11

Skorpionen har ekonomiska fördelar att vinna under den här månadens influenser. Dina sinnen är skärpta och Merkurius logiska influenser drar dig mot vettiga affärer och investeringar. Du har också mycket att vinna på att införa en ny ordning på jobbet, andra rutiner blir en skön kick! På kärlekssidan gör en särskild person stort intryck på dig…

Månadens chans: Vinster.

Månadens utmaning: Hälsan.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR   

Skytten

22/11–21/12

Skytten trycker på stoppknappen ett tag, du vill känna dig fysiskt återställd innan du öppnar nya kapitel. Det finns något stort och viktigt framför dig längre fram i vår/sommar. Din mentala energi är dock hög och nu måste du ha stimulans som duger. Att uppleva kultur live är ett måste för många i det här tecknet nu, kolla upp utbudet.

Månadens chans: Återhämtning.

Månadens utmaning: Rastlösheten.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR   

Stenbocken

22/12–19/1

Stenbocken suger åt sig av Venus och Mars energier och även om du är fysiskt stark och uthållig just nu varvar du gärna med några lata dagar ibland. Du reser inte ofta bort, men kan plötsligt få en oemotståndlig lust att se något annat. Har du råd och tid bokar du kanske drömresan för två och tar med hjärtevännen eller bästisen!

Månadens chans: Omväxling.

Månadens utmaning: Stressig

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR   

Vattumannen

20/1-18/2

Vattumannen går in i en lugnare period när planeten Mars lämnar tecknet, men när du plötsligt har en massa tid över vet du inte genast vad du ska göra med den. Saturnus influens pekar mot att du borde fixa med hus och hem och även om du inte är så händig kan få till det riktigt bra med tiden! Våga följa dina egna smått unika idéer.

Månadens chans: Egen tid.

Månadens utmaning: Beslutsångesten.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR   

Fiskarna

19/2-20/

Fiskarna har en mycket känslosam och kanske självuppoffrande tid framför sig. Du har svårt för att låta bli att engagera dig i dem som lider, nära dig eller ute i världen när Neptunus och Jupiter påverkar så starkt. Att verka som volontär är en möjlighet att fundera på nu, som skulle kunna ge det här tecknet stor tillfredsställelse.

Månadens chans: Goda handlingar.

Månadens utmaning: Inlevelsen.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR   

Maj 2022: ”Nu kan det bli spännande

Foto: Adobe Stock

Sköna maj är full av turbulens i år, det finns mycket att ta ställning till bakom de blomstrande kulisserna.

Planeter som Mars och Uranus berättar om spänningar i luften, inte bara på personliga plan utan också i politiken. Det dyker upp ultimatum och återvändsgränder och det är lätt att vilja fly!

Väduren

21/3-19/4

Väduren flyger och far, men även om du gillar omväxling kan det ibland vara mot din vilja. Det finns risk för stress om du försöker vara till lags i stället för att prioritera dig själv. Ett nytt intresse hör till det positiva och handlar det om djur kan det bli extra givande. Spel om pengar kan gå åt båda hållen och försiktighet är rådet.

Månadens chans: Nya nöjen.

Månadens utmaning: Andan i halsen.

LÄS MER OM VÄDUREN HÄR 

Oxen

20/4–20/5

Oxen hittar snabbt den röda tråden under Merkurius klargörande influenser och nu stakar du bestämt ut din närmaste framtid. Planerna för sommaren kan bli klara på ett kick! De handlar förmodligen inte bara om ledighet och nöjen, du har också seriösa planer på gång. Förmågan att kunna växla mellan skoj och allvar gör dig framgångsrik!

Månadens chans: Ordning och reda.

Månadens utmaning: En deadline.

LÄS MER OM OXEN HÄR  

Tvillingarna

21/5–21/6

Tvillingarna är den här månadens nöjesmaskin. Nu kommer du i form på det sociala planet och arrangerar eller deltar i fester och andra trevliga aktiviteter. Venus glittrande trend drar dig också till glamour och du besöker gärna premiärer och invigningar. Din ekonomi utsätts troligen för påfrestningar, att göra en hållbar budget underlättar.

Månadens chans: Att synas.

Månadens utmaning: Dyra val.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR  

Kräftan

22/6–22/7

Kräftan peppas av de uppfinningsrika influenserna från planeten Uranus och det ger dig starkare motivation och kreativt sinne. Nu vilar sällan hjärnan när idéerna och inspirationen flödar. Det här bör vara utmärkta egenskaper för den som jobbar med skapande i någon form, privat eller yrkesmässigt. Våga framhäva dig själv!

Månadens chans: Briljanta idéer.

Månadens utmaning: De vardagliga sysslorna.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR   

Lejonet

23/7–22/8

Lejonet är en orädd person under planeten Mars intensiva stjärna, nu kör du bara på och tittar sällan bakåt eller åt sidorna. Även om du hamnar lite snett ibland njuter du av att du vågar chansa. När du däremot får in några sköna fullträffar vill du fira och berätta för hela världen! För en del i tecknet syns också en ny bostad.

Månadens chans: Starka instinkter.

Månadens utmaning: Dyra misstag.

LÄS MER OM LEJONET HÄR   

Jungfrun

23/8–22/9

Jungfrun ser ljusningar där det tidigare varit motigt. Planeten Jupiter öppnar nya dörrar och du kan vädra ut. Du delar gärna med dig av dina nya insikter, men är ödmjuk och tvingar inte någon som inte vill lyssna. Nu är det också tid för mer kärlek i ditt liv och har du inte hittat rätt är det Skorpionen eller Fiskarna du ska spana på!

Månadens chans: Kärlek.

Månadens utmaning: Stressiga moment.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR   

Vågen

23/9–22/10

Vågen lever upp under Venus ivriga stjärna, nu blommar dina sinnen ikapp med allt som växer och frodas. Det är lätt att tacka ja till lite för mycket och pengarna flyger, men hellre det än tvärtom! Att leva livet betyder också att kasta dig in i kärlekens äventyr, små eller stora. Du vill inte missa några av livets finaste gåvor.

Månadens chans: Pirr i magen.

Månadens utmaning: Återvänd

LÄS MER OM VÅGEN HÄR   

Skorpionen

23/10–21/11

Skorpionen har planeten Merkurius i gott läge och det visar en toppform. Känn efter vad som är rätt att satsa på nu och samarbeta gärna med dem som har samma mål som du. Att vara energisk just under den här perioden kan mycket väl bli till en språngbräda i jobbsammanhang. Viktiga planer förvandlas till verklighet när du anstränger dig extra!

Månadens chans: Befordran.

Månadens utmaning: Stressen.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR   

Skytten

22/11–21/12

Skytten är en social och rastlös person under planeterna Venus och Mars. Du vill i stor utsträckning dela dina aktiviteter med andra och faller detta blir du snabbt uttråkad. Planera gärna mer än du brukar istället för att luta dig på dina vanliga tursamma infall, Saturnus läge gör det svårt för dem just nu. Undvik också risker med pengar.

Månadens chans: Gemenskap.

Månadens utmaning: Tvärstoppen.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR   

Stenbocken

22/12–19/1

Stenbocken ägnar sig åt positivt tänkande och nu tänjer du gränserna för det du vill uppnå. Du känner instinktivt att vågar du mer så vinner du mer, en sannerligen lönsam filosofi. Baksidan kan vara att du känner dig missförstådd när du tänker längre än omgivningen kanske förstår nu. Visa tolerans och undvik att gräla, men följ din vilja.

Månadens chans: Nytt mod.

Månadens utmaning: Utgifterna.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR   

Vattumannen

20/1-18/2

Vattumannen får handlingskraft av energiska influenser från Mars och Merkurius och nu kan en nystart vara på gång. Att söka nytt jobb, bostad eller göra en långresa är sådant som känns lyckat, likaså att starta en egen verksamhet. Men glöm inte att förberedelserna är lika viktiga som entusiam och målmedvetenhet, undvik slarv!

Månadens chans: Ett nytt kapitel.

Månadens utmaning: Missade detaljer.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR   

Fiskarna

19/2-20/

Fiskarna är blötdjur, men nu ger planeten Pluto skinn på nosen och du vågar prioritera dig själv som omväxling, något som kan leda till nya upplevelser. När du vet att du har något rätt och bra på kornet ger du dig inte innan du går i mål. Envishet är bra för dig, men inte alltid i relationerna. Kör inte över någon bara för att du kan.

Månadens chans: Målgångar.

Månadens utmaning: Oväntad styrka.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR   

Juni 2022: ”Många möjligheter”

Foto: Adobe Stock

Merkurius energier består av både allvarliga och lättsamma toner just nu och du tar till dig det du behöver. Ibland är det kanske nödvändigt att stänga av allt och bara vara i nuet och njuta av stillhet och ro, eller fest och umgänge om du hellre vill det! Känn efter vad du längtar mest efter.

Väduren

21/3-19/4

Väduren har sina oaser och nu vill du åka till dem ofta, att stanna kvar på hemmaplan gör dig bara rastlös och uttråkad. Månens trend visar att du egentligen inte behöver så mycket fysiska aktiviteter, men att resa bort hjälper dig att släppa tankarna på de vanliga rutinerna. Kanske du får tillfälle att prova på något som kan bli en ny hobby!

Månadens chans: Resor.

Månadens utmaning: Rastlösheten.

LÄS MER OM VÄDUREN HÄR 

Oxen

20/4–20/5

Oxen har flyt under planeterna Jupiters och Merkurius snälla men bestämda piska. Du tar dig an dina ambitioner med stor målmedvetenhet, men också med glatt och öppet sinne, du vill ha roligt när du kämpar. Ekonomin har fördelar av månadens stjärnkonstellationer, men du ska undvika spel om pengar. Gör hellre en genomtänkt investering!

Månadens chans: Framgång.

Månadens utmaning: Trötta perioder.

LÄS MER OM OXEN HÄR  

Tvillingarna

21/5–21/6

Tvillingarna förnyar sig regelbundet och nu hittar du nya kontakter och aktiviteter att fördriva tiden med. Du är ingen som vill klänga dig fast vid det gamla, mer en fri och spontan själ med äventyrssinne, andra tycker om att vara i ditt sällskap. Kärleken kittlar också med något spännande, ett paket att öppna sakta och njutningsfyllt...

Månadens chans: Ny stimulans.

Månadens utmaning: Gårdagen.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR  

Kräftan

22/6–22/7

Kräftan har tunga planeten Pluto med sig på juni månads resa och det öppnar upp vägar som tidigare varit stängda, enbart genom din nya inre styrka. Du behöver bara bestämma dig för något så är hälften vunnet! En trend som för med sig snabb personlig utveckling och större förändringar, du går stärkt vidare när den här perioden är slut.

Månadens chans: Ökade resurser.

Månadens utmaning: Egensinne.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR   

Lejonet

23/7–22/8

Lejonet ökar sin lyskraft under Venus stjärna och många i tecknet är nu utåtrikade personer. Du är glad för att roa dig och tackar inte nej till några inbjudningar och evanemang i din närhet. I mitten på månaden stärker Merkurius sin influens och du får mycket att tänka på. Idéerna är bärande dock och projekt som startas nu blir tursamma!

Månadens chans: Nöjen.

Månadens utmaning: Många järn i elden.

LÄS MER OM LEJONET HÄR   

Jungfrun

23/8–22/9

Jungfrun njuter av välplanerade dagar på egen hand och tillsammans med personer som står dig nära. Du är ofta självständig, men att ha någon att dela upplevelserna med är inte heller fel. Någon vill se dig mer sportig! Jupiters bana visar att tursamma dagar är på gång, den 7:e, 13:e och 24:e kan det hända saker och att ta initiativ ökar oddsen!

Månadens chans: Tur.

Månadens utmaning: Dyra vanor.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR   

Vågen

23/9–22/10

Vågen tar för sig och självförtroendet växer under de bestämda influenserna från planeten Mars och Pluto. Nu är du svår att hejda när du väl har slagit in på en viss bana och det är en envishet som kan leda till uppfyllda mål! Du träffar mycket folk just nu och kan trots olikheterna som finns där vilja lära känna en person lite närmare.

Månadens chans: En seger.

Månadens utmaning: Risktagningar.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR   

Skorpionen

23/10–21/11

Skorpionen har kommit igång bra under våren och fortsätter i samma tempo under nästan hela juni månad. Men nu plockar du ut det bästa ur de möjligheter som visar sig och undviker att gapa efter för mycket, något som ger dig tid för dig själv och du kan äntligen börja varva ner. Ekonomiska chanser dyker upp under sista halvan av månaden!

Månadens chans: Pengar.

Månadens utmaning: Kompromisserna.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR   

Skytten

22/11–21/12

Skytten styrs av månen och din fysiska energi är låg medan den känslomässiga och mentala ligger på plus. Fokusen dalar på jobbet och du behöver sannolikt semester, medan ditt starka intresse för människor och djur lyser. Med ditt stora behov av kommunikation är du intresserad av att resa, kanske mer än en gång under denna månad. Bejaka dina behov!

Månadens chans: Omväxling.

Månadens utmaning: Jobbet.

Stenbocken

22/12–19/1

Stenbocken är effektiviteten själv under Saturnus inflytande och din omgivning måste tvinga dig att ta det lugnt mellan varven. Du har lätt för att förväxla jobb med nöjen och njuter av att vara produktiv, men se upp för att glida över dina gränser. Jaga inte upp dig inför ett beslut som måste fattas, allting faller på plats till slut.

Månadens chans: Lönsamma projekt.

Månadens utmaning: Få pauser.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR   

Vattumannen

20/1-18/2

Vattumannen vill utforska nya sidor av tillvaron och det gör du bäst genom dina kontakter. Att vilja veta mer om vad de sysslar med blir startskottet på ett lärorikt samarbete. Planeten Merkurius nyfikna och vetgiriga trend kan också leda dig in på några nya intressen, sannolikt en månad du kommer att ha mycket glädje av innan den tar slut!

Månadens chans: Utveckling.

Månadens utmaning: Släkten.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR   

Fiskarna

19/2-20/

Fiskarna möts av helande energier den här månaden och mycket beror på din egen inbjudande natur. Ett leende eller vänligt ord gör ofta din dag, du suger helt enkelt åt dig av varje vänlig gest. Självförtroendet är inte lika bra när det handlar om jobbet, men Plutos bana antyder att det finns planer för dig. Ett lönsamt erbjudande kan komma!

Månadens chans: Kärlek.

Månadens utmaning: Självtilliten.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR   

Juli 2022: ”Goda chanser till lugn”

Foto: Adobe Stock / 33775057

Ett allmänt lugn landar med månens och planeten Saturnus energier från vatten- och jordelementen och det här är en utmärkt månad att varva ner och göra aktiviteter i naturen, som att fiska, campa eller gå på långtur. Stressen flyger snabbt bort när nuet blir ett normalt tillstånd att befinna sig i.

Väduren

21/3-19/4

Väduren vill se sig om under semestertiderna och nu har du chansen att få utforska de riktiga pärlorna. Lyssna på andras erfarenheter framför allt, där finns mycket att använda och du sparar både tid och pengar. För många i tecknet finns det nyförälskelse med i bilden och Venus goda läge tar allmänt dina relationer framåt. Hjärtat helas!

Månadens chans: Miljöombyten.

Månadens utmaning: Planeringen.

LÄS MER OM VÄDUREN HÄR 

Oxen

20/4–20/5

Oxen växer med de erfarenheter du möter under Merkurius stjärna. Har du semester använder du varje dag för att medvetet bygga upp dig själv och tar dig hellre an utmaningar än slappar i solstolen. Du som behöver nytt jobb kan plötsligt stöta på turen, håll dig framme kring den 20–22:a och var inte rädd för att prova ett för dig nytt område.

Månadens chans: Utveckling.

Månadens utmaning: Snabba beslut.

LÄS MER OM OXEN HÄR

Tvillingarna

21/5–21/6

Tvillingarna är som gjorda för sport och spel under planeten Mars fysiska påverkan. Drivkraften och vinnarkänslan är med dig dagligen och ibland infinner sig ett allvar mitt i det roliga. Du dras till Skyttens och Stenbockens tecken och finns där redan en relation kanske du vill se hur den kan utvecklas ytterligare. Ta initiativen!

Månadens chans: Segerpokaler.

Månadens utmaning: Det förflutna.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR  

Kräftan

22/6–22/7

Kräftan skiner upp under en solig influens från planeten Jupiter. Nu tillåter du dig inte att slås ned av någonting, snarare klamrar du dig kvar på den ljusa sidan av livet. Tillsammans med dina närmaste samlar du på trevliga minnen och du skriver gärna dagbok eller bloggar om dem. En hemlighet avslöjas oväntat i slutet av månaden!

Månadens chans: Kvalitetstid.

Månadens utmaning: Ett avslöjande.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR   

Lejonet

23/7–22/8

Lejonet är en lat sommar- och semesterfirare under Venus stjärna, nu vill du ha alla bekvämligheter som går att finna. En hotellvistelse lockar mer än den enkla stugan, men det viktiga är att du får komma hemifrån ett tag och släppa vardagen. Är du singel dejtar du kanske flitigt, mer för att det är trevligt än allvarligt menat just nu.

Månadens chans: Lyxkänsla.

Månadens utmaning: Tiden som rusar.

LÄS MER OM LEJONET HÄR   

Jungfrun

23/8–22/9

Jungfrun stressar av under månens påverkan och nu är du drömsk och romantisk, snarare än skärpt och effektiv. En härlig tid för dig att strosa i fina miljöer och fynda till ditt hem på loppisar eller antik- bodar, men också av att se utställningar eller kanske teater ihop med hjärtevännen. Ett erbjudande kring den 13:e bör övervägas.

Månadens chans: Nya batterier.

Månadens utmaning: Planeringen.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR   

Vågen

23/9–22/10

Vågen har vital och målmedveten energi från Pluto med sig och den kan öppna många dörrar där du tidigare varit obeslutsam. Med din nya raka handlingskraft vinner du mer respekt från omgivningen och hjälpare sluter upp spontant när du behöver det. Vill du starta något eget visar stjärnorna att det här är en fördelaktig tidpunkt!

Månadens chans: Medvindar.

Månadens utmaning: Många bollar i luften.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR   

Skorpionen

23/10–21/11

Skorpionen slår huvudet i taket ibland och måste ta sig en funderare på varför du sätter målen så högt att du garanterat misslyckas med dem. Undvik att slå på dig själv, sänk hellre kraven och nöj dig med mindre. Stjärnorna ger trevliga upplevelser runt hörnet att vänta och ju mer du slappnar av och hänger med i dem, desto roligare blir det!

Månadens chans: Nöjen.

Månadens utmaning: Stoltheten.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR   

Skytten

22/11–21/12

Skytten gillar närheten till hav och skog och när du får komma bort från civilisationen visar du din fulla potential som äventyrare och överlevnadskonstnär. Lyssna på och bejaka dina verkliga behov, det är dags att ta hand om dem och stärka batterierna inför resten av året. Jupiters bana ger tur i spel och tävlingar!

Månadens chans: Naturliga upplevelser.

Månadens utmaning: Andras förväntningar.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR   

Stenbocken

22/12–19/1

Stenbocken har några problem att lösa och först efter lite extra ansträngningar i början på månaden kan du slappna av och ägna dig åt roligare saker. Jupiters pigga trend tar dig mot en ny sport eller nöje och du tycks gå helt upp i det. Du hör till dem som gärna stannar kvar på hemmaplan i juli, där tycks finnas allt du behöver…

Månadens chans: Att roa dig.

Månadens utmaning: Ett hinder.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR   

Vattumannen

20/1-18/2

Vattumannen har ofta många intressen och verksamheter på gång, men nu visar lättsamma planeten Venus vägen mot mindre ambitioner och mer nöjen. En utmärkt månad för resor, besök hos släkt och vänner eller spännande stor- stadsvistelser. Du är nyfiken på ett avslappnat vis och pratar öppenhjärtligt med okända, men glömmer dem lika fort igen!

Månadens chans: Omväxling.

Månadens utmaning: Din budget.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR  

Fiskarna

19/2-20/

Fiskarna vill gotta sig i kärlek och närhet och nu tar du dig ordentlig tid för dina viktigaste relationer. Långväga besökare kan också dyka upp med kort varsel, men är inte mindre välkomna för det. För de modiga av singlarna i tecknet öppnas ett nytt kapitel under en positiv Venus. Nu kan livet ta en tursam vändning på kärleksfronten!

Månadens chans: Närkontakt.

Månadens utmaning: Snabba beslut.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR   

Augusti 2022: ”Blicka framåt” 

Foto: Adobe Stock

En oro sprids i kölvattnet av planeterna Uranus och Mars rastlösa energier. Det är svårt att låta bli att påverkas av ouppfyllda drömmar eller semesterplaner som grusats. Men de här planeternas budskap är också att ingenting är för sent, ta chansen att tänka i nya banor och hitta möjligheter!

Väduren

21/3-19/4

Väduren trivs med att sänka ambitionerna och ta lite extra ledigt. Du tycks ha många sommarnöjen kvar att sätta fart på och drar gärna andra med dig. Bäst samarbetar du med Lejonet och Vattumannen just nu, men du har också roligt med Tvillingarna och Vågen! Ditt kärleksliv känns spännande, men kanske du backar i sista minuten.

Månadens chans: Trevligt umgänge.

Månadens utmaning: Beslutsångesten.

LÄS MER OM VÄDUREN HÄR 

Oxen

20/4–20/5

Oxens sensommar styrs av Venus och Merkurius och det skapar en ökad balans på insidan. Förmodligen lyckas du också hitta balans mellan de andra bitarna i tillvaron och får slappna av ett tag. Det känns viktigt att prata ut och släppa gamla tyngder och införa hälsosamma förändringar. Det finns en mild envishet över dig som driver på.

Månadens chans: Förbättringar.

Månadens utmaning: Lågt tempo.

LÄS MER OM OXEN HÄR  

Tvillingarna

21/5–21/6

Tvillingarna hittar alltid nya planer och mål att sikta på, en positiv grundinställning som hjälper dig framåt när hinder dyker upp. Nu kanske du tvingas till en ganska radikal vändpunkt, men planeten Plutos influens visar att kraften är med dig och du finner lösningarna. Efteråt minns du den här tiden som årets kanske mest spännande utmaning!

Månadens chans: Nya tider.

Månadens utmaning: Bromsen.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR  

Kräftan

22/6–22/7

Kräftan vill nu ofta dra sig tillbaka in i sitt eget skal. Du flyr från de sociala förväntningarna, men har desto mer skaparlust, något som alltid får dig att gå ner i varv. Att skapa något till ditt hem i lugn och ro passar dig. Du som tar dina inre behov på allvar går hösten till mötes med en starkare motor och gladare själ än förut.

Månadens chans: Mindre stress.

Månadens utmaning: Det sociala.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR   

Lejonet

23/7–22/8

Lejonet är månadens energiknippe under Mars eldelement. Det blir få döda stunder när du är så laddad med fysisk och mental energi och när du engagerar dig i något riktas all kraft dit, något som ger oväntade framgångar! Det förälskade Lejonet är inte att leka med, gräl och svartsjuka kan snabbt blossa upp om du inte får tillräckligt gensvar.

Månadens chans: Vinster.

Månadens utmaning: Temperamentet.

LÄS MER OM LEJONET HÄR   

Jungfrun

23/8–22/9

Jungfrun hastar mellan olika åtaganden och om du ångrar något nu så är det en fulltecknad kalender. Även om du är uthållig är risken stor att du rasar ihop i en hög när kvällen kommer. Uranus påverkan visar dock att det finns kreativa lösningar att använda, ta dig tid att tänka och förhandla. Tur med pengar förekommer i mitten på månaden!

Månadens chans: God ekonomi.

Månadens utmaning: Stressen.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR   

Vågen

23/9–22/10

Vågen vill ha allt eller inget, svårigheten att välja är tecknets stötesten under nuvarande stjärnor. Planeten Merkurius gör dig dock snabbtänkt och att följa ingivelser kan bli bättre än väntat. Våga vara spontan i stället för att fastna i grubblerier! När det gäller jobb och kärlek tycks du vara på väg mot en lovande utveckling.

Månadens chans: Bättre tider.

Månadens utmaning: Beslutsförmågan.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR   

Skorpionen

23/10–21/11

Skorpionen är en kramgod och lojal person som bör få mycket tillbaka just nu. Ensamvargen i dig tar en lång paus och de fina stunderna känns ibland överväldigande under månens och Venus ”mjukgörande” trend. Många små festligheter och kanske också ett större firande är aktuellt för tecknet den här månaden. Turdagarna är den 19:e–21:e!

Månadens chans: Samhörighet.

Månadens utmaning: Auktoriteterna.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR   

Skytten

22/11–21/12

Skytten är livsnjutaren som utnyttjar alla sensommarens rabatter och erbjudanden och nu samlar du på guldstunderna. Att fynda billiga resor är din grej, om så bara en helg på någon intressant plats. Nyfikenheten är din motor och du tvekar aldrig att prova på och lära dig något nytt. Det tycks finnas ljuvt kärlekspirr med på ett hörn.

Månadens chans: Förälskelse.

Månadens utmaning: Din budget.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR   

Stenbocken

22/12–19/1

Stenbocken har framtidsutsikter att jobba med och det här är en månad för organisering och planering av dem. Planeterna Saturnus och Merkurius står för ansvar och noggrannhet och du kan förvänta dig något bra i slutändan. Kanske du får offra av fritid och umgänge, men det tar du igen sen. Du är en mycket fokuserad Stenbock just nu.

Månadens chans: Att bygga upp.

Månadens utmaning: Uppoffringarna.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR   

Vattumannen

20/1-18/2

Vattumannen är månadens tillbakalutade tecken, med långsam energi och ovillig att hugga i med några krävande insatser. Att få pyssla med dina egna små projekt passar så mycket bättre än storslagna planer, ändå tycks du få till resultaten du inte hade väntat dig. Erbjudanden av guldkantad sort kan förekomma i tecknet, tacka inte nej direkt!

Månadens chans: Lönsamhet.

Månadens utmaning: Låg energi.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR   

Fiskarna

19/2-20/

Fiskarna vill ha sol och värme, hittar du det inte hemma flyr du kanske till andra breddgrader. Ta med kärleken, första halvan av månaden lutar åt att bli ett romantiskt äventyr för två. Under resten av månaden är du aktiv inom helt andra områden och hjärtevännen riskerar att hamna lite vid sidan om. Ge inga förhastade löften!

Månadens chans: En kärleksresa.

Månadens utmaning: Olika förväntningar.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR   

September 2022: ”Ökade chanser”

Foto: Adobe Stock / 246684182

Jupiters bana genom Vädurens tecken gynnar dig som vill utforska nya kapitel i livet. Visionerna leder snabbt till nästa steg och en nystart kan plötsligt vara inom räckhåll. Våga lite mer och lita på turen ibland, det kan vara din tur att skörda framgångar nu – och av alldeles egen maskin dessutom!

Väduren

21/3-19/4

Väduren tar nya kliv och hittar roliga utmaningar under Jupiters stjärna. Ett och annat misstag stör dig inte, du lär dig av dem. Tålamodet är kort, men den sociala förmågan balanserar och du når kompromisser och samarbeten mer än konflikter. En tid för långresor, jobbsök, studier eller mentorskap. Du påverkar andra positivt!

Månadens chans: Personliga framsteg.

Månadens utmaning: Beslutsångest.

LÄS MER OM VÄDUREN HÄR 

Oxen

20/4–20/5

Oxen låter månens energier sätta stämningen och du har en lugn och lite tillbakadragen attityd. Att lyssna och ta in känns viktigare än att framhäva dig just nu. Planeten Uranus influenser lurar i bakgrunden och ibland dyker de upp och stör friden med oväntade händelser. Med en positiv inställning omvandlar du dem till trevliga erfarenheter!

Månadens chans: Vila.

Månadens utmaning: Det oväntade.

LÄS MER OM OXEN HÄR  

Tvillingarna

21/5–21/6

Tvillingarna har planeten Mars eldelement bakom sig och nu finns det extra energi att ta av, fördelaktigt för dig som har tuffa uppgifter framför dig. Andra blir lätt rastlösa, men att vara fysiskt aktiv balanserar på ett hälsosamt vis. Kärleken känns het, en möjlig nystart för den stadgade men singeln måste se upp för skenen som bedrar!

Månadens chans: Uthållighet.

Månadens utmaning: Rastlöshet.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR  

Kräftan

22/6–22/7

Kräftan har turen med sig under brytningstiden mellan sensommar och tidig höst. Nu kommer sannolikt sådant du längtat efter till dig. Det sociala livet är undantaget, ibland följer meningsskiljaktigheter med Merkurius nuvarande bana. Med Neptunus i gynnsam position ska du däremot satsa på det romantiska området, kärleken tycks vänta på dig!

Månadens chans: Tur.

Månadens utmaning: Kommunikationen.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR   

Lejonet

23/7–22/8

Lejonet är opportunismen som tar ut mycket i förskott och vågar satsa och ta risker även när oddsen inte är strålande. Att sansa dig en aning kan göra stor skillnad för din ekonomi och affärer. Jupiter ger också talets gåva och du tycker det är roligt att diskutera med både vänner och främlingar. Nya kontakter välkomnas i ditt nätverk.

Månadens chans: Ny vänskap.

Månadens utmaning: Snabba beslut.

LÄS MER OM LEJONET HÄR   

Jungfrun

23/8–22/9

Jungfrun har både Venus och Neptunus i direkt påverkan på tecknet den här månaden. Alla dina relationer påverkas positivt av denna kärleksfulla konstellation och nu flyter samarbetet med kollegerna och vänskapen blommar. Kärleken känns kanske som det mest lovande kapitlet just nu, du kan inte låta bli att tänka på den som bor i ditt hjärta!

Månadens chans: Hjärtevärme.

Månadens utmaning: Slöseri.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR   

Vågen

23/9–22/10

Vågen vill ha allt eller inget, svårigheten att välja är tecknets stötesten under nuvarande stjärnor. Planeten Merkurius gör dig dock snabbtänkt och att följa ingivelser kan bli bättre än väntat. Våga vara spontan i stället för att fastna i grubblerier! När det gäller jobb och kärlek tycks du vara på väg mot en lovande utveckling.

Månadens chans: Bättre tider.

Månadens utmaning: Beslutsförmågan.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR   

Skorpionen

23/10–21/11

Skorpionen får många härliga visioner under månens och Uranus påverkan. Om inte trygga planeten Saturnus stabiliserade tecknet samtidigt, hade du kunnat fara iväg i de vildaste planer! Nu lyckas du bromsa i tid och prova på lite lagom nyheter. Du behåller också en bra kontroll över din budget, kreativiteten och förnuftet går hand i hand.

Månadens chans: Idéflöde.

Månadens utmaning: Rastlösheten.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR   

Skytten

22/11–21/12

Skytten påverkas av planeterna Mars och Venus och din energi växlar snabbt upp eller ner. Du är spontan och fattar ofta dina beslut snabbt. En mycket passionerad period på kärleksplanet, känslorna är starka och nyfikna, du vill lära känna nya sidor av din hjärtevän. Är du singel kastar du dig ut utan skyddsnät när stora äventyret väntar!

Månadens chans: Växande.

Månadens utmaning: Nya relationer.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR   

Stenbocken

22/12–19/1

Stenbocken har Uranus och Venus trevliga energier att leka med just nu och då drar du sannolikt glada och festliga människor och händelser till dig. Du behöver inte ha tråkigt en sekund om du inte vill det, men ibland fastnar du i jobb och plikter längre än du behöver. Gör dig fri istället och smaka på det roliga andra vill bjuda dig på!

Månadens chans: Nya nöjen.

Månadens utmaning: Gamla vanor.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR   

Vattumannen

20/1-18/2

Vattumannen har svårt för att komma loss rent fysiskt under planeten Saturnus hårda grepp, men viljan och visionerna finns där. Nu kan det löna sig mer med samarbete och kompanjonskap än egna projekt. Du har en mycket nyfiken forskarhjärna under nuvarande influenser och det här känns som en period när du glupskt slukar nya kunskaper.

Månadens chans: Samarbete.

Månadens utmaning: Det sociala livet.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR   

Fiskarna

19/2-20/

Fiskarna är påverkade av de romantiska planeterna Venus och Neptunus och nu går livet i drömmarnas tecken. Kreativiteten blommar ikapp med förälskelsen i allt som känns vackert och magiskt på en och samma gång. Det är lätt att förföra dig under de här omständigheterna och du måste se upp för de där vackra illusionerna…

Månadens chans: Magiska under.

Månadens utmaning: Fötterna ovanför jorden.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR   

Oktober 2022: ”En spännande månad” 

Foto: Adobe Stock / 243025165

Med planeten Mars energispäckade bana genom kvicksilvret Tvillingarna har saker och ting en tendens att hända alldeles för snabbt. Nu uppstår lätt passionerade men kortvariga kärleksaffärer. Det är klokt att se upp med de spontana idéerna och besluten, sunda förnuftet behöver hänga med på ett hörn!

Väduren

21/3-19/4

Väduren har fina planetinfluenser den här månaden och du som är född i början på tecknet är extra tursam. Prova gärna lyckan med en lott eller tipsrad kring den 14 – 15:e. Det är frid och fröjd i både kärleken och på jobbet för många i tecknet, du hinner med att utforska ett nytt intresse som ger glädje lång tid framåt!

Månadens chans: Harmoni och balans.

Månadens utmaning: Att hinna med allt.

LÄS MER OM VÄDUREN HÄR 

Oxen

20/4–20/5

Oxen möter kanske fler utmaningar än väntat under hösten och dessa tar på dina krafter. Nu är det viktigt att du inte säger ja till för mycket, hellre skalar bort en del och ger utrymme för det oförutsedda. Kommunikationen och samarbetet måste jobbas på och det kan du om du vill. Saturnus goda läge pekar på framgångschanser i jobbet!

Månadens chans: Befordran.

Månadens utmaning: Oväntade hinder.

LÄS MER OM OXEN HÄR  

Tvillingarna

21/5–21/6

Tvillingarna är de som engagerar sig snabbt och satsar allt när något känns rätt för dig. Även om du slarvar eller har för bråttom ibland överväger de goda resultaten och du har sannolikt mer i plånbocken vid månadens slut än i början. Singeln dras lätt in i spännande förbindelser och hetast blir det med Lejonets eller Skyttens tecken!

Månadens chans: Erövringar.

Månadens utmaning: Tålamodet.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR  

Kräftan

22/6–22/7

Kräftan satsar på de positiva aktiviteterna och är ofta lugnet själv just nu. Du har förmågan att välja en bra väg för dig och släppa stress och annat tungt bagage. Kärleken och andra nära relationer gör dig oftast glad och du tar verkligen vara på stunderna ni har tillsammans. Tur i spel förekommer under Jupiters fina influenser!

Månadens chans: Ljusa dagar.

Månadens utmaning: Andras pekpinnar.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR   

Lejonet

23/7–22/8

Lejonet fokuserar på stabilitet och trygghet under planeten Saturnus påverkan. Nu gör du seriösa försök att stärka ekonomin och behöver bara se upp för att lyssna på dåliga rådgivare eller följa egna riskabla infall. Du jobbar hårt men missar inga chanser att klä upp dig och gå på kalas. Att fira livets glädjeämnen är viktigt för dig!

Månadens chans: Kloka beslut.

Månadens utmaning: Rastlösheten.

LÄS MER OM LEJONET HÄR   

Jungfrun

23/8–22/9

Jungfrun har en utmärkt tillgång till både intellekt och känslor under Merkurius och månens påverkan, något som ökar den inre harmonin och självtilliten. Nu känns det lätt att fatta även avgörande beslut och det är en hel del du kan vilja förändra under dessa uppmuntrande stjärnor. Du är generös mot andra och nu får du även uppleva motsatsen!

Månadens chans: Gåvor.

Månadens utmaning: Auktoriteterna.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR   

Vågen

23/9–22/10

Vågen slår på charmen, som ofta är extra stor under planeten Venus ljusa påverkan. Nu gör du vem som helst svag och medgörlig, särskilt när det handlar om kärlek! Gamla rostiga relationer kan få en ny glans, tveka inte att ringa den där vännen eller släktingen du inte har hört av på länge. Du känner en ny stabilitet och den gör dig tryggare.

Månadens chans: Trygghet.

Månadens utmaning: Lättjan.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR   

Skorpionen

23/10–21/11

Skorpionen vandrar helst på sina egna stigar den här månaden, lite skönt avskärmad från andra under de självständiga stjärnor som råder. Ibland frestas du att göra avstickare hemifrån, frihetskänslan är stark under Uranus påverkan. Men du är lojal och ansvarstagande och glömmer inte bort dem som räknar med dig. En jobbchans syns kring den 20:e!

Månadens chans: Frihet.

Månadens utmaning: Rutinerna.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR   

Skytten

22/11–21/12

Skytten känner sig driven som av en osynlig kraft att gå framåt och erövra det som erövras kan. Det är planeten Mars eldenergi som är i farten och visar att du är smått oövervinnlig i jobb och affärer. Jupiters tursamma influenser gör sig påminda i ditt kärleksliv och nu lyckas du med dina initiativ, oavsett om du är singel eller stadgad!

Månadens chans: Framgångar.

Månadens utmaning: Stressen.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR   

Stenbocken

22/12–19/1

Stenbockens energi och attityd påverkas just nu av Merkurius förnuft och Uranus sorglösa lekfullhet. Med en fot i varje läger kan den här månaden bli en både produktiv och rolig tid! Du kan få chansen att visa upp dina talanger på ett oväntat vis och möter uppskattning. Nu tar du också itu med något hemma som kräver lite händighet.

Månadens chans: Att stå i centrum.

Månadens utmaning: Blygheten.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR   

Vattumannen

20/1-18/2

Vattumannen har en intensiv månad framför sig och kärleken halkar nog med på ett hörn, för vissa i tecknet som en oförglömlig affär! Du har en kraftfull energi under Mars och Uranus inflytande och man har allt annat än tråkigt i ditt sällskap. Udda människor och aktiviteter tycks dras till dig och du lämnar inte själv någon oberörd.

Månadens chans: Många skratt.

Månadens utmaning: Tokiga infall.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR   

Fiskarna

19/2-20/

Fiskarna har den vänliga konstellationen månen och Neptunus med sig just nu och din energi är ömsint och kärleksfull. Den fysiska uthålligheten är låg, medan den känslomässiga är på topp. Det kunde vara lätt för dig att glömma bort livets realiteter, om inte planeten Merkurius hade funnits där som en förnuftig och balanserande motvikt...

Månadens chans: Ett frieri.

Månadens utmaning: Ett vändkors.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR   

November 2022: ”Nu kan man boa in sig med gott samvete” 

Foto: Adobe Stock / 460267592

Månens bana rör sig genom vattenelementet och tecknet Kräftan just nu och trygghetsbehovet ökar, men också känslan för allt som har med barn, modern och hemmet att göra. Att fatta viktiga och positiva beslut som rör familjen eller bostaden är lämpligt under den här tiden, samt att se över ekonomin.

Väduren

21/3-19/4

Väduren har Saturnus och Mars gynnsamma influenser med sig och satsar på stabilitet och trygghet. Du vill framför allt ordna upp ekonomi och affärer, men också det som haltar i jobbet. Omgivningen känner förtroende för din förmåga att fatta rätt beslut och du får en ledande roll. Kärleken är svårbedömd, känslorna är lite ”fram och tillbaka”..

Månadens chans: Ordning.

Månadens utmaning: Kärleken.

LÄS MER OM VÄDUREN HÄR 

Oxen

20/4–20/5

Oxen får positiv kraft av planeterna Venus och Merkurius och en nyskapande attityd uppstår. Detta tecken hör normalt inte till risktagarna men just nu känns det motiverat att ta chanser, prova på nya saker och slänga ut något av det gamla. En del i tecknet skiftar sin bana helt. Pengar kan komma in genom snabba investeringar!

Månadens chans: Lönsamma förändringar.

Månadens utmaning: Risk för gräl.

LÄS MER OM OXEN HÄR  

Tvillingarna

21/5–21/6

Tvillingarna får upp glöden av planeten Mars bana genom tecknet. Din fysiska energi ökar, men det finns en risk för skråmor om du har för bråttom. Tänk lite extra på säkerheten, särskilt när engagemanget börjar brinna i dig och det tycks det göra ofta nu. Du har chansen att lyckas bra med karriärsteg eller den egna verksamheten.

Månadens chans: Ökade ambitioner.

Månadens utmaning: Stressiga dagar.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR  

Kräftan

22/6–22/7

Kräftan simmar i de djupa vattnen under Plutos och månens influenser. Eftertänksamheten och den analytiska förmågan är nu utmärkande för tecknet och ger dig viktiga insikter på rad. Med en stark initiativförmåga dessutom, kan den här månaden vara en vändpunkt för tecknet. Nu bör det gå framåt för dig på flera områden, sakta men säkert!

Månadens chans: Kloka avgöranden.

Månadens utmaning: Avslut.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR   

Lejonet

23/7–22/8

Lejonet har en händelserik och spännande månad att se fram emot nu, men ingenting tycks bli riktigt som planerat när både Uranus och Merkurius svårkontrollerade influenser styr. Det ligger sannolikt små överraskningar och lurar bakom varje hörn just nu och de både roar och stressar dig. Att inte planera för mycket är en fördel.

Månadens chans: Nya möjligheter.

Månadens utmaning: Oväntade krav.

LÄS MER OM LEJONET HÄR   

Jungfrun

23/8–22/9

Jungfrun är en sansad stjärna med fötterna på jorden, men nu bubblar det ordentligt på insidan. Starka stjärnor med Pluto i spetsen lockar dig att drömma om lönsamma planer och erövringar och det bästa är att du har goda chanser att nå de mål du sätter upp. Extraordinär mental styrka är ditt bästa vapen och den ökar oddsen för framgång!

Månadens chans: Lönsamma mål.

Månadens utmaning: Samarbetet.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR   

Vågen

23/9–22/10

Vågen har stor nytta av självdisciplinen och målmedvetenheten som följer med de goda influenserna från planeterna Mars och Saturnus just nu. Chansen är stor till en avgörande uppryckning inom jobb och andra viktiga åtaganden. Det du ska undvika nu är att ta risker med pengar, chansartade investeringar är ingenting för dig!

Månadens chans: Framsteg i jobbet.

Månadens utmaning: Ekonomiska fällor.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR   

Skorpionen

23/10–21/11

Skorpionen påverkas av sociala influenser från Merkurius och Venus och folk dras till dig. Din vanliga hemlighetsfulla natur håller sig nu undan och det känns snarare skönt att få prata av dig och ta del av andras perspektiv. Ett samarbete på jobbet kan ge mycket glädje och kanske också mer pengar i plånboken. Köp en lott kring den 25:e!

Månadens chans: Samverkan.

Månadens utmaning: Tidsbristen.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR   

Skytten

22/11–21/12

Skytten inspireras av Mars och månens energier och nu har du det goda hjärtat, ödmjukheten och omtänksamheten med dig under hela månaden, en magnet för dem som behöver just din energi. Starka känslor kan uppstå snabbt, det är lätt att bli förälskad i din goda uppenbarelse! Var dock rädd om dig och välj kräset vem du släpper nära dig.

Månadens chans: Förälskelse.

Månadens utmaning: Energitjuvarna.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR   

Stenbocken

22/12–19/1

Stenbocken är full av överraskningar under den spännande planeten Uranus påverkan. Detta tecken är ofta smått konservativt och fast i sina vanor, men nu vill du prova på nya saker jämt. En positiv och hälsosam vändpunkt som kan ge dig nya trevliga kontakter dessutom. Dagarna kring den 14–15:e och 17–18:e känns extra tursamma!

Månadens chans: Sociala kontakter.

Månadens utmaning: Oväntade utgifter.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR   

Vattumannen

20/1-18/2

Vattumannen har en drömmande karaktär under månens nuvarande bana. Det är lätt att sväva iväg istället för att möta livets realiteter. Kärleken känns dock på uppgång och du är en generös, romantisk och uppmärksam partner. Magkänslan är ett starkt vapen just nu och följer du den kan mycket gå dig väl och dåliga element undvikas.

Månadens chans: Skarpa instinkter.

Månadens utmaning: Flyktbehovet.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR   

Fiskarna

19/2-20/

Fiskarna är charmiga prickar under lättsamma influenser från Venus och vältaliga sådana från Merkurius. Du svänger dig med orden på ett sätt som lockar fram skratt och trivsel. Nu lägger du knappast märke till det grå vintervädret, istället lägger du fokusen på festligheter och vackra ting och ser till att njuta av livet mycket och ofta!

Månadens chans: Njutningar.

Månadens utmaning: Dyra vanor.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR   

December 2022: ”Ordna upp surdegarna” 

Foto: Ivanko Brnjakovic / 125302695

Merkurius rör sig genom jordelementet och nu känns det självklart att luta sig på det vanliga sunda förnuftet. En bra tid att ordna upp trassliga relationer och en svajande ekonomi. Avtal och samarbeten som upprättas nu har chans att bli lyckade, medan slarv och flykt från ansvar leder till bakslag!

Väduren

21/3-19/4

Väduren saknar varken energi eller engagemang när planeter som Mars och Merkurius påverkar tecknet. Särskilt harmoniskt blir det dock inte, snarare mer utmnande och lärorikt. Du känns ganska splittrad i dina aktiviteter och det kan bromsa den snabba utveckling du vill se. Det som behövs nu är absolut fokus på det viktigaste!

Månadens chans: Handlingskraft. 

Månadens utmaning: Många bollar i luften.

LÄS MER OM VÄDUREN HÄR 

Oxen

20/4–20/5

Oxen känns extra tursam under Venus och Jupiters direkta påverkan på tecknet. Med den spännande planeten Uranus närvaro dessutom dyker möjligheterna upp på de mest oväntade vis och då gäller det att slå till snabbt. Det här kan vara en tid som för med sig mycket stress och krav, dock positiva sådana! Det kittlar i magen mer än en gång.

Månadens chans: Vinster.
Månadens utmaning: Din långsamhet.

LÄS MER OM OXEN HÄR  

Tvillingarna

21/5–21/6

Tvillingarna är zodiakens flitigaste igångsättare just nu. Du får snabbt från idé till handling och hinner inte alltid räkna på fördelarna med dina projekt. Att ta det lite lugnare är det som kan skilja vinsterna från förlusterna. Lyssna också på kroppen, att ständigt köra över den kan leda till att oönskade krämpor uppstår. Anlita förnuftet!

Månadens chans: Nya projekt.

Månadens utmaning: Hälsan.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR  

Kräftan

22/6–22/7

Kräftan blommar upp under planeterna Venus och Merkurius fördelaktiga påverkan. De för dig så viktiga relationerna stärks och lättas upp på en och samma gång och både djupa samtal och skratt avlöser varandra. Det här är en månad att bli förälskad under, både i livet, dina vänner och kärleken! Ekonomi och materiella resurser stärks.

Månadens chans: Lyckliga stunder.

Månadens utmaning: Julstressen.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR   

Lejonet

23/7–22/8

Lejonet känns lyckosam i både kärlek, resor och pengar och även om du är en slösa kring jul tycks du avsluta det här året på plus! Jobbet och du är inte alltid på bästa fot med varandra, du kan få kämpa för att få det gehör för dina idéer som du tycker att du förtjänar. Tona ner din envishet och kom ihåg att var sak har sin tid.

Månadens chans: En utlandsresa.

Månadens utmaning: Auktoriteterna.

LÄS MER OM LEJONET HÄR   

Jungfrun

23/8–22/9

Jungfrun är före sin tid och troligen i full gång med nästa års planer redan nu! Planeter som Uranus, Jupiter och Merkurius hjälper dig att både se långt fram och samtidigt utnyttja den här tidens möjligheter. Kärleken och andra nära relationer känns krångligare, du slits mellan dina egna och andras behov och förväntningar.

Månadens chans: Goda förberedelser.

Månadens utmaning: Frihetsbehovet.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR   

Vågen

23/9–22/10

Vågen som väntar på en vändpunkt är framme vid målet. Jupiters trend från mitten på den här månaden höjer stämningen med sin positiva energi och spännande möjligheter. Det sociala livet får en skjuts, du tar dig tid att träffa folk och bjuder in till trevliga kvällar. En spontan resa kan bli av, kanske du ändrar dina nyårsplaner!

Månadens chans: Berikande umgänge.

Månadens utmaning: Många beslut.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR   

Skorpionen

23/10–21/11

Skorpionens avslut på året känns som en stillsam period. De kreativa influenserna från planeten Uranus finns där dock och skaparlusten knackar på. Några större projekt blir det troligen inte för din del och du bör hinna med skön återhämtning innan det nya årets start. Stressa av, strosa i naturen och ring vännerna du inte hunnit med.

Månadens chans: Återhämtning.

Månadens utmaning: Julens måsten.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR   

Skytten

22/11–21/12

Skytten har svårt för att tygla sin rastlöshet under Mars bana och just nu är det lätt att trampa i klaverat och hamna på villospår. Se upp för att investera pengar i osäkra projekt, likaså att förhasta dig i kärlek. Det som kan lyckas väl för dig är jobbet. Du visar att du är både engagerad och kapabel och det öppnar nya möjligheter!

Månadens chans: Karriärsteg.

Månadens utmaning: Snabba beslut.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR   

Stenbocken

22/12–19/1

Stenbocken har den kärleksfulla Venus och månen i goda positioner och de står för varmare grader i relationerna, det dyker upp flera värdefulla möten att njuta av. Särskilt trevligt tycks du ha mellan den 17:e och 25:e, nu blir du bjuden på något lyxigt! Förluster är dessvärre möjliga, glöm ej att låsa bilen eller ha koll på din väska.

Månadens chans: Varma relationer.

Månadens utmaning: Glömskan.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR   

Vattumannen

20/1-18/2

Vattumannen påverkas av Uranus och Mars ibland stressande influenser. Men de är också av godo, du kommer igång med dina planer i tid, något som inte är självklart för detta tecken. Planeten Saturnus förnuftiga trend hjälper dig att göra bra val och känslan är nu allmänt att du går framåt. Du avslutar förmodligen året med gott samvete!

Månadens chans: Lyckade val.

Månadens utmaning: Jäktiga dagar.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR   

Fiskarna

19/2–20/3

Fiskarna har djupa känslor under månens starka påverkan och det är lätt att tappa fotfästet en smula. Var inte godtrogen eller lita för mycket på vackra ord, allt är kanske inte så som det verkar. Din styrka är inlevelseförmågan och kreativiteten, du hittar snabba lösningar och ser direkt var du behöver göra en extra insats.

Månadens chans: Ordning på jobbet.

Månadens utmaning: Ditt stora hjärta.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR