Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
09:09Premium
Hur blir ditt år enligt stjärnorna?Hur blir ditt år enligt stjärnorna?Hur blir ditt år enligt stjärnorna?
Astrologen Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt tyder stjärnorna.Astrologen Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt tyder stjärnorna.Astrologen Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt tyder stjärnorna.
1 AV 3
Årets horoskop för 2021 går i frihetens och förändringens tecken.
2 AV 3
Hur blir ditt år enligt stjärnorna?
Foto: Shutterstock
3 AV 3
Astrologen Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt tyder stjärnorna.
Foto: Shutterstock

Årsastro: Så blir ditt 2021 – tecken för tecken

Årets horoskop för 2021 går i frihetens och förändringens tecken. Kanske är det äntligen dags att göra slag i dina drömmar?

Astrologen Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt tyder stjärnorna och ger ett matigt årshoroskop för Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen och Fiskarna.

Efter ett rejält uppvaknande under 2020 har vi alla fått nya insikter. Under 2021 eftersträvar vi frihet och nytänkande, med ödmjukhet inför en pandemi vi fortfarande ska hantera.

I slutet av december går både Jupiter och Saturnus in i Vattumannen, som är ett lufttecken; intellektuellt, logiskt, humanitärt, rebelliskt och nytänkande. Vattumannens energi bidrar med intellektuell stimulans så det är ett underbart år för att studera och gå kurser. 2021 ger oss härliga, intressanta lösningar och framtidsvisioner! Vattumannen styr internet så vi kommer att se en fortsatt stark utveckling av allt som handlar om ”online”.

Nu lättar elementet jord och vi känner ett skifte och att vi får ny luft under vingarna. Vi längtar efter frihet 2021, även i våra personliga liv. Så många av oss kommer att gå nya, spännande vägar. Vi har Uranus och Pluto i jordtecken och vi behöver fundera över våra värderingar. Neptunus vandra vidare i Fiskarna och bidrar med att vi längtar efter att hitta vår inre röst.

LÄS OCKSÅ: Veckohoroskop för just ditt stjärntecken

Årshoroskop för Väduren 2021 (21/3-19/4)

Foto: Shutterstock
Ta kommando över ditt liv

Allmänt: Efter de senaste årens kriser och utmaningar kan du äntligen blicka fram mot ett bättre år. Under 2021 vill du själv ta kommando och styra ditt liv, din tid, din ekonomi och även din framtid. Du vill utvecklas och lära dig mer om dig själv och möta nya människor.

Ekonomi: Året startar med en ekonomisk boost för dig. Dina värderingar har förändrats och så även din syn på det du äger. Du vill styra över din ekonomi och inte låta din ekonomi styra dig. Att starta eget är väldigt gynnsamt under 2021, framför allt under första kvartalet.

Kärlek: Du har mest fokus på dig själv i år, men du har också ett fint år vad gäller kärlek. Och du kan komma att möta någon med annorlunda bakgrund. Kärleken är mest spännande under sommaren.

Tips: Sätt dig själv i främsta rummet.

LÄS MER OM VÄDUREN HÄR

LÄS OCKSÅ: Det här säger ditt stjärntecken om dig  

Årshoroskop för Oxen 2021 (20/4-21/5)

Foto: Shutterstock
Du vill ha förändring

Allmänt: Du har ett spännande år framför dig. Ett år när du verkligen har möjlighet att förändra dig själv men också din karriär. Där har du redan bra flyt men du vill ha förändring och gå nya vägar. Juni är en bra tid för nystart, så sätt nya spännande mål!

Ekonomi: Både under sommaren och i slutet av året har du ekonomiskt flyt. Det kan röra sig om löneförhöjning, investeringar och ekonomiska samarbeten. Du förändrar dina värderingar gällande trygghet och ekonomi under året: Ställ dig själv ärligt frågan vad trygghet är för dig.

Kärlek: Under sommarmånaderna söker du efter likasinnade. Då har du också möjlighet att möta någon på ett själsligt djupare plan. En soulmate. Under december får du uppleva en större intimitet i kärlek.

Tips: Tro på dig själv och satsa på en ny karriär

LÄS MER OM OXEN HÄR

Årshoroskop för Tvillingarna 2021 (22/5-20/6)

Foto: Shutterstock
Satsa på studier och kärlek

Allmänt: 2021 är ett härligt år när du vill vidga dina vyer på många sätt. Att studera och sätta sikte på din drömkarriär är ett bra val. Du är nyfiken på världen och vill utbilda dig, resa och förverkliga dina drömmar. Dela dina gåvor med din omgivning och utveckla dina talanger.

Ekonomi: Det är ett utvecklande år för dig och du värdesätter din frihet högre än pengarna du tjänar. Det är ett mellanår rent ekonomiskt, så se till att skapa en ekonomisk plattform så att du klarar dig, och satsa på att studera, resa och hitta kärleken!

Kärlek: Du har ett spännande år framför dig, både för din personliga utveckling, och med de människor du möter. Under andra halvan av året är kärleken i fokus. Du kan vilja separera, vara ensam ett tag – eller så möter du den rätta.

Tips: Förverkliga dina drömmar.

LÄS MER OM TVILLINGARNA HÄR

LÄS OCKSÅ: Vilka stjärntecken passar bäst ihop? Testa här!

Årshoroskop för Kräftan 2021 (21/6-22/7)

Foto: Shutterstock
Kanske dags för ett jobbyte?

Allmänt: Under 2021 eftersträvar du större frihet. Du längtar efter att få möta – och kanske även arbeta med – grupper av människor. Att leda team tillsammans med likasinnade ger stor tillfredsställelse

Ekonomi: Du ser över din ekonomi och vill känna en större frihetskänsla även här. Fundera på om du vill släppa taget om något ekonomiskt åtagande, som du känner tar mer än det ger. Det är mycket troligt att du byter jobb under 2021, följ din inuition.

Kärlek: Sommaren är en underbar tid för dig, du vill resa och möta människor på olika platser, kanske även i andra länder. Under sommaren kan du också möta kärleken. En kärlek som verkligen berör dig på ett djupt plan, en soulmate.

Tips: Sök din soultribe.

LÄS MER OM KRÄFTAN HÄR

Årshoroskop för Lejonet 2021 (23/7-22/8)

Foto: Shutterstock
Nu väntar nya möjligheter!

Allmänt: Du har ett härligt och spännande år framför dig, men först behöver du ställa dig frågan var du sitter fast i ditt liv. Under 2021 skapas möjligheter till ny kärlek, ny karriär och nytt arbete. Se till att du kan ta de möjligheter som kommer.

Ekonomi: Det är framför allt under sommaren som du kan få fantastiska möjligheter på ett ekonomiskt plan. Delägarskap i spännande företag, investeringsmöjligheter eller uppdrag som är väldigt gynnsamma.

Kärlek: Du har ett spännande kärleksår framför dig. Om du är singel, var beredd på att möta kärleken i sommar eller senare i höst. En stark känslostormande, härlig kärlek. Om din relation inte känns bra funderar du på att bryta upp. Om du är i en härlig relation kan det bli tal om giftermål under hösten.

Tips: Satsa på karriär och kärlek i år.

LÄS MER OM LEJONET HÄR

LÄS OCKSÅ: Kinesiska stjärntecken – det här säger ditt om dig

Årshoroskop för Jungfrun 2021 (23/8-23/9)

Foto: Shutterstock
Ett underbart kärleksår väntar

23/8-23/9

Allmänt: Nu är det dags för dig att se över ditt liv! Du arbetar väldigt hårt och du känner att du sitter fast i för många åtaganden. Du vill gå vidare, lära dig nya saker och få större frihet. Studier passar perfekt! Under året som kommer kan du längta efter att förändra ditt liv och även att flytta.

Ekonomi: Året som kommer är ett mellanår för dig rent ekonomiskt. Det blir vad du gör det till. Du kan vilja byta arbete och jobbar med det du brinner för. Utveckla dina talanger.

Kärlek: Du har ett underbart kärleksår att vänta, speciellt under sommarmånaderna och på senhösten. Du lyssnar mer på din intuition och möter nya människor i nya sammanhang, där kan också kärleken dyka upp. En redan befintlig relation djupnar och känns underbar.

Tips: Var inte så sträng mot dig själv.

LÄS MER OM JUNGFRUN HÄR

Årshoroskop för Vågen 2021 (24/9-22/10)

Foto: Shutterstock
Det blir ett år med ny energi

Allmänt: Nu kan du blicka fram emot ett härligare år med förnyad energi. Du vill roa dig, resa och njuta av livet. Du är också intresserad av att studera och lära dig mer. Det som är extra gynnsamt är det som handlar om skrivande, publicerande, filosofi och att resa för att få nya insikter.

Ekonomi: Från maj till juli skapas det fina möjligheter för dig på arbetsfronten. Under året kan du också få intressanta erbjudanden om delägarskap och olika investeringar, framför allt under hösten.

Kärlek: Året bjuder på fina möjligheter i kärlekslivet, framför allt under första kvartalet. Du kan få träffa en ny, underbar kärlek – eller få utvecklas tillsammans och komma varandra riktigt nära i en existerande relation.

Tips: Satsa på kurser, utbildningar och resor.

LÄS MER OM VÅGEN HÄR

LÄS OCKSÅ: Guide: Allt du behöver veta om månadsstenar

Årshoroskop för Skorpionen 2021 (23/10-21/11)

Foto: Shutterstock
Du vill ha förändring

Allmänt: Du längtar efter förändring. Du vill känna dig fri att skapa det liv du önskar. Du bryter upp från dem som begränsar din frihet och möter nya människor i nya sammanhang. Ditt hem är i fokus, en renovering eller flytt, kanske till en annan ort, blir aktuell under sommaren.

Ekonomi: Året bjuder på fina ekonomiska möjligheter. Det kan vara tillfällen att tjäna pengar, det kan vara nya idéer, att du utvecklar några av dina talanger. även investeringar eller försäljning av fastigheter kan vara aktuellt i år.

Kärlek: Kärleken strålar mot dig under året, framför allt under sommaren, då du verkligen passar att leva livet, roa dig och resa. Men hela året är gynnsamt för kärlek och romantik.

Tips: Bryt upp från de relationer som tynger dig.

LÄS MER OM SKORPIONEN HÄR

Årshoroskop för Skytten 2021 (22/11-21/12)

Foto: Shutterstock
Förverkliga dina drömmar

Allmänt: Under det här året ska du ägna dig åt att drömma stort! Du förändras och så också ditt liv. Fundera på vilka värderingar och talanger du vill utveckla och hur du vill att ditt liv ska se ut. Om du har skrivardrömmar är det ett perfekt år för dig att förverkliga dem nu.

Ekonomi: Du kan känna att du kört fast på arbetet, de utmaningar som finns där får dig att vilja söka dig vidare. Satsa på nya möjligheter under första kvartalet av året. Sikta  uppåt och påverka även din lön. Detta är ett mellanår för dig ekonomiskt, det ser tryggt och bra ut.

Kärlek: Under våren och i början av sommaren infaller din kärlekstopp. Det är en tid då du vill satsa på kärleken. En redan existerande relation kan djupna, om du är singel har du stora möjligheter att möta en ny underbar kärlek.

Tips: Våga följa dina drömmar.

LÄS MER OM SKYTTEN HÄR

Årshoroskop för Stenbocken 2021 (22/12-19/1)

Foto: Shutterstock
Ett år fyllt av möjligheter

Allmänt: Det senaste året har du satsat på dig själv och dina val i livet. Du har förändrats från den du tidigare var. Under året som kommer är det dina värderingar, dina talanger, och din ekonomi som kommer i fokus. I början av sommaren och senare i höst kommer du vilja få mer tid för dig, din avkoppling och din hälsa.

Ekonomi: 2021 ser väldigt bra ut för dig på ett ekonomiskt plan. Det är ett år fyllt av nya möjligheter. Genom att utveckla dina talanger kan du tjäna pengar på nya sätt, framför allt under hösten. Att starta eget företag är gynnsamt.

Kärlek: Året bjuder på fina möjligheter att möta nya människor, romanser kan dyka upp, plötsligt och oväntat, framför allt under våren och sommaren. En redan existerande relation flyter på fint i år.

Tips: Njut av en större frihet.

LÄS MER OM STENBOCKEN HÄR

Årshoroskop för Vattumannen 2021 (20/1-18/2)

Foto: Shutterstock
Din frihetslängtan är stark

Allmänt: I år är det Vattumannens år, den expansiva lyckoplaneten Jupiter befinner sig i ditt tecken stora delar av året. Du startar en ny tolvårscykel och du utvecklas på ett personligt plan. Din frihetslängtan är stark, bryt dig loss från det som håller dig tillbaka. Att flytta kan bli aktuellt.

Ekonomi: Under sommarmånaderna får du kreativa tankar om hur du kan förbättra ekonomi. Att utveckla dina talanger, starta eget och bli din egen chef passar perfekt. Satsa gärna på kommunikation, webb och skrivande.

Kärlek: Året bjuder på härliga månader av kreativitet, möjligheter och nöjen. Du längtar efter att möta nya människor och det finns gott om möjligheter att möta kärleken, under våren och sommaren eller hösten.

Tips: Bryt dig loss från det som hindrar din frihet.

LÄS MER OM VATTUMANNEN HÄR 

Årshoroskop för Fiskarna 2021 (19/2-20/3)

Foto: Shutterstock
Var konstnärlig och ta initiativ

Allmänt: Skapa mycket tid för dig själv. Du vill komma ikapp och finna inre harmoni. Ägna dig åt det som inspirerar dig och får dig att känna en större mening med livet. Utveckla dina konstnärliga sidor. Under sommaren är du mer extrovert och framåt.

Ekonomi: Dröm stort och ta nya initiativ, framför allt i sommar. Då kan du lyckas väldigt bra och även stärka din ekonomi. Under senare delen av hösten känner du att du vill ta nya steg i livet. Under året kan det bli aktuellt med en flytt.

Kärlek: 2021 är ditt år och dina relationer får stå tillbaka lite. Du behöver få utrymme för dig själv. I början av sommaren får du viktiga insikter om det som rör hem och familj, då vet du hur du vill ha det i framtiden. Sommaren bjuder på kärlek!

Tips: I sommar ska du skriva ner dina visioner och drömmar.

LÄS MER OM FISKARNA HÄR