ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Hitta den rätte med spåkulan

1/1

Foto: IBL JUPITER

Hitta den rätte med spåkulan

Kan man hitta den rätte med hjälp av astrologi, tarotkort eller aurafotografering?
hallå! skickade ut singeln Charlotte för att testa.
Om hon blev klokare? Tveksamt - men det var toppen för självförtroendet!

Vad tror du mest på?

Tack för din röst!

Vad tror du mest på?

Vad säger handen?

Vad är handläsning: Man spår i handen genom att kolla hur långa de olika linjerna är och hur de grenar sig.
Så går det till: Spåtanten klämmer på och masserar ivrigt min hand. Hon kikar på mina olika linjer och harklar sig bekymrat.
Vad säger handen: Min livslinje tar slut på ett ställe, men fortsätter i en annan riktning. När jag är i fyrtioårsåldern kommer jag råka ut för någonting hemskt som nästan tar livet av mig, men med hjälp av en annan person kommer att jag att överleva. Den personen kommer spela en central roll i mitt liv. Min kärlekslinje är lång och jag kommer leva tillsammans med samma partner hela livet. Efter att ha klämt en massa på området omkring min tumme konstaterar hon att jag är väldigt konstnärlig på olika plan, och gärna ägnar mig åt hantverk. Jag kommer nå framgång inom två konstnärliga yrken.
Stämmer det: Alla dessa spådomar som talar om min konstnärlighet får mig att känna mig som Da Vinci, och jag misstänker att jag inom en snar framtid drabbas av hybris. Jag älskar att måla, sjunga och skriva.
I övrigt hoppas jag verkligen inte att spådomen stämmer.
Vad får jag för tips: Inga förutom att ta tillvara på min kreativitet och låta den blomstra.
Slutsats: Handläsningen och tarot är det som gör mig mest skeptisk. Men allt som allt kan jag säga att testerna ger mer självförtroende än 72 timmar i terapi.

Pris: 400 kronor
Intresserad: Jolanda den tredje, Stora Nygatan 26, Stockholm.
Betyg:

Vad säger korten?

Vad är tarot: Tarot innebär att man med hjälp av en tarotkortlek spår framtiden genom att analysera de olika kortens betydelser.
Så går det till: Spådamen lägger korten i olika varianter och analyserar dem. Alla kort har olika betydelser och symboler. Jag kan ställa frågor som jag vill få svar på direkt till korten.
Vad säger korten: Spåtanten kollar forskande på mig, och jag skruvar besvärat på mig då hennes frågor tränger sig innanför mitt skinn. Samma kort kommer upp gång på gång, det blir nästan skrämmande. Jag måste ta hand om mig själv bättre och komma i balans, först då kommer jag finna kärleken. Mannen jag kommer att leva med finns redan i mitt liv, men jag tänker inte på honom som en potentiell partner. Jag kommer att få en son, samt agera styvmamma åt två barn till. Jag kommer att förlova mig. Jag bestämmer mig för att ställa frågor direkt till korten och undrar om killen jag är förälskad i har känslor för mig. Kortet som kommer upp är ”Eldmannen”, vilket tyder på att han är en passionerad person som är vansinnigt förälskad i mig. Någonting står tyvärr i vägen för vår kärlek. Vi kommer att bli ett par om några månader i stället. Eftersom han är en trasslig musikertyp och de tidigare analyserna lever i mitt färska minne blir jag konfunderad.
Stämmer det: Ååååhhhh snälla. Jag vill att det ska göra det. Jag vill ju att han ska vara vansinnigt handlöst förälskad i mig. Men jag betvivlar det starkt.
Vad får jag för tips: Ta hand om min hälsa bättre och sluta oroa mig eftersom allt kommer lösa sig.
Slutsats: Jag är egentligen rätt lättlurad, men ändå väldigt skeptisk. Spåtantens frågor kändes alltför ledande och det var uppenbart att hon sade det jag ville höra. Visst stämde en hel del saker, men de kunde ha stämt in på nästan vem som helst. Men är du sugen på lite egomassage är tarot helt klart någonting för dig.

Pris: 400 kronor
Intresserad: Jolanda den tredje, Stora Nygatan 26, Stockholm
Betyg:

Vad säger stjärnorna?

Vad är ett horoskop: Horoskop ska fungera som en karta över en person och hennes öde, en astrolog kollar vart stjärnorna stod vid din födelse för att kartlägga din personlighet.
Så går det till: Astrologen Margareta ber om mina födelsedata och knappar in dem på sin dator. Jag blir förvånad över hur modernt allt känns. Mitt horoskop ställs med hjälp av en bärbar dator, och en bild av hur stjärnorna stod på himlen när jag föddes kommer upp.
Vad säger stjärnorna: Margareta skakar uppgivet på huvudet och förklarar att jag är en rörig person som gillar att dricka rödvin för sent på nätterna, faller för trassliga bad boys och aldrig kommer ha en fast och långvarig relation – däremot många kortvariga. Jag är även en konstnärlig person som bör ha ett kreativt yrke där jag får arbeta självständigt. Många av hennes analyser träffar mitt i prick. ”Du försöker upprätthålla en professionell image men är egentligen kaotisk” förklarar hon. Jag får även leva med att bli kallad promiskuös. Jag ska få två stycken barn, det första 2009, men kan glömma en ring på mitt finger.
Stämmer det: Det stämmer för bra för att jag ska känna mig bekväm. När hon kartlägger mitt förflutna ler jag igenkännande. Jag är en obotlig slarvmaja som ständigt försöker framställa mig själv som strukturerad, det är min livslögn. Men en ring på mitt finger vill jag faktiskt ha, så jag blir lite besviken när hon totalkvaddar min dröm.                            
Vad får jag för tips: Att lära mig leva med mig själv och acceptera mina fel och brister eftersom jag inte kan påverka dem. Mitt öde står redan skrivet i stjärnorna. Jag bör ägna mig åt mitt skrivande och får min andra varning om att hålla mig borta från kreativa snubbar som föredrar sina guror före mig.
Slutsats: Jag bestämmer mig för att börja hänvisa till stjärnorna när saker inte går som de ska. Det var spännande att få sitt horoskop ställt. Jag är lite skeptiskt mot astrologi eftersom det ofta känns allmängiltigt. Men jag hade kul och blev förvånad över att min astrolog var så rolig, hon levererade både målande beskrivningar och svordomar.

Pris: 350 kronor* 
Intresserad: Isis Kammare, Drottninggatan 102, Stockholm
Betyg:

Vad säger auran?

Vad är aurafotografering: En aurafotografering går ut på att en persons energier mäts via händerna. Händernas vibrationer tolkas av en dator och aurans färger fångas upp på ett polaroidfoto. Aurafärgerna visar det fysiska och känslomässiga tillståndet hos en person. Kameran fotograferar energierna och auran kan skifta beroende på dagsform.
Så går det till: Jag får lägga mina händer på två handplattor samtidigt som jag fotograferas. Efteråt får jag ett polaroidfoto med min aura på.
Vad säger auran: Min aura lyser starkt orange och gul, med guldfärgade och vita inslag. Den röda färgen står för att jag har ett rikt känsloliv, hade den varit för intensiv borde jag tagga ner och sluta stressa. Det orange kan stå för både harmoni och depression, och det gula i min aura står för att jag är öppensinnad, intellektuell, kreativ och konstnärlig. Det finns inslag av både vitt och guld i min aura vilket är ovanligt. Guld och vitt står för andlighet och gudomlighet.
Stämmer det: Jag skulle nog beskriva mig själv som både kreativ, öppen och konstnärlig, så jag tycker att det stämmer. Jag ser mig knappast som en andlig eller gudomlig varelse.
Vad får jag för tips: Jag får tipset att finna en man med mycket grönt och blått i sin aura, vilket står för hälsa, lugn, balans och sympati. Jag ska söka bland män med yrken inom vården eller pedagogiken, som brinner för att hjälpa andra. Det heta tipset blir att hålla mig borta från flummiga konstnärer och musiker, eftersom kreativa personer tenderar att ha mycket eldfärger i auran.
Slutsats:
En aurafotografering känns som den perfekta födelsedagspresenten till den flummiga hippiesyrran vars lägenhet doftar rökelse och som man aldrig vet vad man ska köpa till. Aurafotografering var kul, jag tyckte det stämde och rekommenderar andra att testa.

Pris: 150 kronor
Intresserad: Bokhandeln Jupiter, Hornsgatan 59, Stockholm
Betyg: