Hitta den rätta appen för just din träning <br />

Kom i form med din smartphone! Det mesta du behöver för din träning finns numera som smarta appar. I din smartphone kan du ha allt från din egen PT, till stegräknare och yogainstruktör.

Kom i gång har testat 15 populära tränings- appar som hjälper dig till toppformen!

 APPAR

Marknaden för olika typer av motionshjälpmedel via din smarta telefon har fullständigt exploderat. En av anledningarna är att det i dag är möjligt att mäta träningen lätt, tack vare smarttelefonens GPS-funktion.

Problemet är att veta vilka appar du behöver. Det finns ett enormt utbud, i synnerhet på Android-marknaden som många gånger är näst intill omöjlig att överblicka.

Men det finns en del knep. Har du en Iphone, Ipod-touch eller en Ipad använder du dig av Appstore. Här kan du söka på topplistor, i genrer och läsa recensioner av andra användare.

Har du Android-telefon kan du göra ungefär samma sak. Problemet är bara att det finns flera olika marknader och affärer att handla ifrån. Ett tips är att kolla med upplysningssajter som Lifehacker.com, androidguiden.se eller liknande innan du börjar leta efter just din motionsapp. När du väl laddat ner och installerat är det bara att sätta i gång!

 

Löpning

Runkeeper

(Iphone, Android)

Runkeeper
Passar: Alla. Här finns såväl inställningar för en vanlig promenad som en stenhård löprunda. Du ställer in vilken typ av motion du ska ägna dig åt, laddar upp en spellista och ger dig i väg. Mycket enkel att använda, tydliga knappar och god överblick. Får ibland kritik för att ha en svag GPS-signal och att mäta dåligt, i synnerhet i skogspartier.

Pris: Finns i gratis- version. Fullversionen kostar 75 kronor.

 

 

Nike+GPS

(Iphone)

Passar: Främst den löpvillige. Klädföre- taget erbjuder en app via Iphonen som är skräddarsydd för löpning. Här finns kartor, klockor och möjligheten att twittra samt slå rekord.

Pris: 15 kronor.

 

Endomondo

(Iphone, Android)

Passar: Egentligen för alla aktiviteter, såväl extremsporter som vardagsmotion.

Det här är en av de äldsta motionsapparna och Endomondos trumfkort är community-baserad information. Det går nämligen alldeles utmärkt att utmana kompisar och andra Endomondo-anslutna medlemmar till att tävla. Varför inte utmana vännerna om vem som snabbast springer fem kilometer och så vidare.

Pris: Gratis.

 

MOTION

 

Nike-Boom

(Android)

Passar: Medelmotionären som inte orkar ta sig till gymmet. Här kan man lägga upp sin träning med hjälp av kända idrottspersonligheter. Man knåpar ihop en spellista och börjar träna och får under träningen uppmuntrande tillrop från bland andra sportstjärnan Lance Armstrong. Söker man bekräftelse kan man också streama sin träning direkt in på Facebook. Appen har dock en del begränsningar i träningstyp.

Pris: Gratis.

 

Cardiotrainer

(Android)

Passar: Går du eller cyklar du till jobbet är detta ett enkelt sätt att hålla koll på din motion. Den här appen kombinerar din utomhusaktivitet med det som du tränar inomhus. Du kan alltså hålla koll på såväl joggingturen till gymmet som själva gympasset. Utöver det kan du lägga upp dieter och sätta upp tydliga mål med din träning.

Pris: Gratis.

 

Cykel

 

Cyclemeter

(Iphone)

Passar: Cyklisten som cyklar till jobbet varje morgon och drömmer om Vättern runt.

Cyclemeter är en av de bästa cykelapparna. Den är enkel och smidig och ger dig en direkt överblick på hur snabbt du cyklat, terrängen du cyklat igenom samt en massa annan info. Den funkar fint till andra utomhusövningar och är enkel att använda tillsammans med Twitter och Facebook.

Pris: Gratis.

 

B . Icycle

(Android)

Passar: Den seriöse cyklisten som gärna trampar med mountain- biken i skogen. Tanken med B. Icycle är att erbjuda app-ägaren en mängd information, som exempelvis en väg ut ur skogen om man är vilse. Det betyder dock att någon måste ha cyklat i samma skog före dig och det är inget du kan räkna med om du bor på landet. Här finns en mängd parametrar och mycket information men priset på 25 kronor känns omotiverat högt om man betänker det stora utbudet.

Pris: 25 kronor

 

YOGA

Bästa yoga och pilates- apparna

(Android).

Passar: Den som är nyfiken på yoga men som har svårt att hitta en bra app. I den gigantiska app-djungeln, i synnerhet för Androidtelefoner, har företaget Amy-Apps specialiserat sig på att samla ihop ett urval. Du laddar ner appen och kan sedan via appen välja på andra appar som inriktat sig på yoga och pilates-övningar.

Pris: Gratis.

 

Pocket yoga

(Iphone)

Passar: Den yoga- intresserade. Den här appen ger dig instruktioner och råd i hur du ska utföra yoga på ett bra sätt. På skärmen visar instruktörer övningarna och du får även hjälp med andningsövningar. Till detta kan du knåpa ihop egna spellistor.

Pris: Finns i gratis- version, annars 22 kr.

 

Daglig yoga

(Iphone)

Passar: Hemma- tränaren. Vill man prova yoga utan att skämmas för sin egen stelhet funkar den här appen fint. Här finns framför allt bra beskrivningar på olika yoga-ställningar som man på bästa sätt får försöka efterlikna. I övrigt är den appen dock rätt tunn på innehåll.

Pris: Gratis.

 

PROMENAD

All-in

pedometer

(Iphone, Android)

Passar: Motionerar du genom att gå och promenera är detta en perfekt app. GPS- signalen känner av dina steg och räknar dem såväl utomhus som inomhus. Resultatet får du sammanställt, med kaloriförbrukning med mera.

All-in pedometer
Pris: 15 kronor till Iphone, gratis till Android.

 

STYRKA

Ifitness

(Iphone)

Passar: Utmärkt för hemmamotionären.

Den här appen är tänkt att fungera som ett minigym. Du skriver in dina uppgifter om längd, vikt och så vidare. Sen kan du välja på en uppsjö av olika övningar med eller utan redskap som exempelvis hantlar. Appen följer din utveckling med hjälp av statistik. Totalt finns här över 450 övningar.

Pris: 7 kronor

 

200 push-ups

(Iphone, Android)

Passar: Enkel att använda, passar för den målinriktade motionären. Före- taget Softwarex som ligger bakom den här appen ger ut en mängd liknande appar på samma tema, att uppmuntra till att göra en viss mängd sit-ups, knäböj eller liknande per dag. I 200 push-ups är det just magträning som premieras och man behöver inte försöka sig på att göra 200 med en gång. Appen erbjuder ett tydligt träningsupplägg.

Pris: 15 kronor till Iphone, 7 kronor till Android.

 

Poworkout- trim and tone

(Iphone, Android)

Passar: Den tränings- villige på resa. I den här appen finns en uppsjö av olika övningar. Sit-ups, armhävmingar och så vidare. Du kan också använda hantlar och andra redskap och ställa in appen därefter.

Pris: 22 kr.

    

 

MINDFULNESS

 

Mindfulness- appen

(Iphone)

Passar: Den som är nyfiken på mindfulness. Den här appen är väldigt enkel i sitt utförande, med tydliga skärmar och instruktioner. Den ligger på topplistorna år efter år, vilket är ett gott betyg i sig.

Pris: 15 kr

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande