Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 4 sep 2006 09:44

Uppdaterad 4 sep 2006 10:15

Hitta billigaste linserna på nätet

Karin Lago, 40, tycker att det är svårt att hitta var kontaktlinserna är billigast. Men nu finns en ny nättjänst som gör prisjämförelsen åt henne, och dig, helt gratis.

Karin Lago, 40, tycker att det är svårt att hitta var kontaktlinserna är billigast. Men nu finns en ny nättjänst som gör prisjämförelsen åt henne, och dig, helt gratis.

Du kan spara tusenlappar på att köpa dina
kontaktlinser på rätt ställe.
Nu finns en ny internettjänst som jämför priserna på just dina kontaktlinser, och hjälper dig att spara pengar.
Här är tjänsten som får dig att se dubbelt - av glädje.
Marknaden för kontaktlinser är glödhet och när återförsäljarna blir fler och fler pressas priserna. Men för att spara pengar måste man först ta sig genom djungeln av butiker som säljer linser. - Det är verkligen svårt att räkna ut vad som egentligen är billigast. Det är som med elpriserna, man måste kalkylera själv och det är jobbigt, säger linsbäraren Karin Lago, 40, i Vällingby som varvar köp hos sin optiker med köp på internet.

"Verkar bekvämt"

Den nya tjänsten som både Compricer.se, Pricerunner.se och Smarto.se erbjuder gör linsvalet enklare. Där kan konsumenten själv jämföra priserna på kontaktlinser. Det är bara att skriva in det linsmärke man använder, och sedan klicka på "jämför pris". - Det verkar mycket bekvämt, säger Karin Lago. Prisskillnaderna på linser är stora. De populära månadslinserna Focus Night and Day, som kan bäras dygnet runt, kostar 744 kronor hos Synsam, men bara 480 kronor på nätbutiken Eye Passion. På ett år kan linsbäraren alltså spara 960 kronor.

Stort intresse

Även en jämförelse på två av de mest kända endagslinserna - Focus Dailies och 1-Day Acuvue - visar på en stor prisskillnad. Den dyraste butiken tar över 900 kronor mer betalt per år än den billigaste. Pricerunner jämför priser hos 20 återförsäljare, Compricer hos 14. Även Kelkoo har en liknande tjänst. - Det är väldigt dyrt att ha linser, så det finns ett stort intresse för en sådan här service, säger Jannike Falkman på företaget Compricer.