Människor som sover nakna har mest innehåll i sina relationer visar en nya studie.
Människor som sover nakna har mest innehåll i sina relationer visar en nya studie.

Hemligheten bakom ett långt äktenskap – sova naken

Vill du veta hemligheten bakom ett långt och lyckligt äktenskap? Sov naken!

Människor som sover nakna har mest innehåll i sina relationer visar en nya studie.

Det bästa sättet att hålla ihop ett äktenskap är att sova naken visar en ny studie som engelska tidningen Daily Mail publicerar. I studien som har gjorts på 1004 britter säger 57 procent av de som sover nakna att de är lyckliga i sina äktenskap till skillnad mot 48 procent av de som sover i pyjamas eller andra nattkläder.

 

Resultaten bakom enkäten för företaget Cotton USA är goda nyheter för många eftersom fyra av tio och nästan hälften, 45 procent, över 55 år redan sover nakna.

- Jag har sovit naken i sex år nu och det är så mycket bekvämare än att ha pyjamas eller boxershorts, säger Stephen McKensie, 33, från Portsmouth. Min fru sover också naken och vi har aldrig varit lyckligare. Det hjälper dig att slappna av i sängen.

 

Enligt Stephanie Thiers-Ratcliffe, från Cotton USA, är det många faktorer som kan påverka lyckan i en relation. Men en faktor som ofta glöms bort är miljön i sovrummet.

- Sängkläder kan kännas väldigt mjuka mot huden, uppmuntra öppenhet och intimitet mellan par och i slutändan ge ökad lycka, säger Staphanie till Daily Mail.

Undersökningen visar också att våra beteenden i sovrummet påverkar lyckan i relationen. Hälften av oss blir irriterad när den andre äter i sängen, 59 procent avskyr smutstvätt på golvet och 23 procent hatar när dess partner använder sockor i sängen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!