Foto: Veronica Kindblad

Helen vågade botox: "Ser tio år yngre ut"

Trots att hon alltid varit noga med huden och hälsan tyckte Helén Järnevi, 49 år, att hon såg trött ut – fastän hon var pigg. Med hjälp av lite botox i pannan och en fillersbehandling under ögonen tycker hon att hon ser lika pigg ut som hon känner sig.

– Under ögonen hade jag riktiga fåror, de var nästan blå och jag såg trött ut jämt, säger Helén Järnevi, 49.

Helén har i hela sitt liv försökt ta hand om sin hud och hälsa.

– Jag har alltid varit noga med huden i ansiktet och använt bra produkter. Jag tror också att det är viktigt att man inte röker, inte dricker så mycket alkohol och tänker på kost och motion.

Men för några år sedan tyckte hon att hon fick lite åldersskavanker, och värst var de mörka ringarna under ögonen. Hon hade tidigare testat att spruta in ett korppseget ämne, så kallade fillers, i läpparna, som hon tyckte var så tunna att de knappt syntes. Kliniken föreslog nu att lägga fillers också under ögonen.

– Det blev superbra, jag såg nästan 10 år yngre ut, säger Helén.

Sedan dess har hon också injicerat fillers i linjerna från näsan ner mot mungiporna, kråksparkarna vid ögonen och lagt lite botox i rynkan mellan ögonen.

– Jag vill inte förändra utseendet, men det man har vill man behålla lite längre. Det blir ett fräschare utseende, säger hon.

Själva behandlingen med fillers och botox går snabbt, på en halvtimme ungefär, och det gör inte ont, berättar Helén. Hon valde att gå till Stureplanskliniken i Stockholm som hon fått tips om.

– Jag tycker att man ska kolla upp ordentligt vem som gör behandlingen innan man bokar. Jag skulle aldrig gå till någon som inte är sjukvårdsutbildad.

Helén Järnevi kommer nog att göra fler behandlingar, men hon är inte rädd för att åldras.

– Jag tycker att det är fint att man blir äldre och jag vill inte ta bort det, utan det handlar mest om att se fräsch och pigg ut. Jag vill åldras med värdighet och vill absolut inte se ut som 50 när jag är 80.

 

Åsa Nilsson Rönnqvist

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!