Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 18 jul 2009 05:24

Uppdaterad 18 jul 2009 05:53

Här har flest svenskar fått smittan

Skillnaden mellan det totala antalet smittade och sifforna i grafiken beror på att det i flera fall inte gått att bestämma var personen smittats.

Skillnaden mellan det totala antalet smittade och sifforna i grafiken beror på att det i flera fall inte gått att bestämma var personen smittats.

Svininfluensan fortsätter att drabba svenska turister på Cypern.
Näst efter USA är det där som flest svenskar har smittats.
Antalet svenskar som smittas av svininfluensa utomlands fortsätter att öka.
Hittills har 243 av de nu 274 bekräftade fallen fått smittan på resande fot.
Näst efter USA ligger populära svenskresmålet Cypern i topp - där hade 35 svenskar fram till i går testats positiva för A/H1N1-viruset.
- Man ska resa som vanligt men vara medveten om att det i vissa länder finns influensa på gång, så det finns en liten risk för att man kan utsättas för det, säger Jan Albert, professor i smittskydd på smittskyddsinstitutet.
På UD har man än så länge inte utfärdat några varningar.
- Vi har inga restriktioner just nu. Däremot har vi rekommendationer för vad man bör tänka på vid en utlandsresa, säger Amelie Heinsjö vid UD:s pressjour.

Informerar gäster

Charterbolagen som arrangerar resor till Cypern har just nu inga planer på att stoppa resor till det smittdrabbade landet.
- Vi följer smittskyddsinstitutets rekommendationer och informerar gästerna på våra hotell, säger Pauline Berndsson, informationschef på Solresor.

Relaterat