BÖRJA I BADET. Kvinnor behöver långt förspel – även för männen gäller att ju mer upphetsningen byggs upp, desto intensivare känns den sexuella stimulansen. Orgasmen blir starkare och utlösningen kommer både i större volym och med ökad kraft.
BÖRJA I BADET. Kvinnor behöver långt förspel – även för männen gäller att ju mer upphetsningen byggs upp, desto intensivare känns den sexuella stimulansen. Orgasmen blir starkare och utlösningen kommer både i större volym och med ökad kraft. Foto: COLOURBOX

Här är sju fräcka förspel

Slarvar du dig också igenom förspelet? Tänk om. Låt i stället förspelet bli den viktigaste delen av sexakten - ju längre och mer erotiskt, desto bättre!

Katerina Janouch
FRÄMLINGAR I BAREN. Låtsas att du och din partner inte känner varann, men ni beter er som två personer som fattat intresse för varandra. Foto: Foto: COLOURBOX
MASSERA VARANDRA. Massagen får inte avbrytas innan den på förhand bestämda tiden är ute. Foto: Foto: COLOURBOX
SKICKA SEXIGA SMS. På så sätt bygger ni upp en spänning mellan er. Foto: Foto: COLOURBOX

Nej, ordet förspel låter kanske inte vansinnigt inspirerande, ungefär som förrätt. Visst kan sex jämföras med mat, men i detta fallet blir faktiskt jämförelsen missvisande. Den sexuella förrätten är ofta viktigast av allt. 

 Ett lekfullt och fantasifullt förspel förbereder kroppen och psyket på sex på flera sätt. Lusten väcks till liv. I kvinnors fall blir underlivet blodfyllt och klitoris får erektion, dessutom ökar fuktigheten i slidan vilket underlättar samlag. Ju längre förspel, desto bättre kvalitet i sexet. Många kvinnor behöver minst 20 minuters ”uppvärmning” innan de är redo för seriöst sex.

 

1. Erotiska rollspel

 En förspelsvariant som uppskattas av många är olika typer av rollspel. Man spelar helt enkelt upp ett litet stycke teater med varandra, det går fint både utan och med utklädnadskläder. Vissa par förfinar dessa förspels-rollspel intill perfektion och rollspelen blir som en liten sexakt i sig. Andra kan plocka russinen ur kakan, och använda sig av tekniken för att krydda till den erotiska stämningen. Här tre klassiska rollspelstips:

 

Sjuksköterska/läkare och patient

 Att bli vårdad och omhändertagen är en bra början. Du är din partners patient, helt i hans eller hennes våld. Du blir avklädd och undersökt, långsamt och ljuvligt plågsamt. För den avancerade användaren finns sjuksköterske-dressar och läkarrockar. En liten läkarväska med sexigt innehåll kan också vara ett bra komplement. Samt massageolja och kanske ätbart chokladfärg för hela kroppen.

 

Herrskap och tjänstefolk

 Byt roller som ni vill. I ena läget är en av er en nyckfull baron eller grevinna, som måste passas upp av betjänten. I detta ingår avklädning, fotmassage, kanske bad. Som tjänstefolk måste man tillfredsställa sitt herrskaps alla nycker. Som accessoar kan det räcka med ett förkläde eller en dammvippa. 

 

Främlingen i baren/på festen

 Låtsas att du och din partner inte känner varann, men ni beter er som två personer som fattat intresse för varandra. Presentera er och börja sen tala, snabbt kommer ni in på sex och vad ni drömmer om att göra. Detta är mer av ett verbalt förspel men brukar fungera fantastiskt uppeggande. Kan även användas i hemmet – det är bara er fantasi som sätter gränserna.

 

2. Förspel med sms

 Mobiltelefonen kan användas till mycket, även till att starta en sexig session. 

 Skriv ner sexiga meddelanden och skicka till din partner, på så sätt bygger ni upp en spänning. Är ni hemma tillsammans kan ni placera er i olika rum och sedan skicka sexiga sms till varandra från olika ställen i bostaden och berätta vad ni vill göra när ni väl ses. Ju närmare ni kommer varandra, desto hetare sms. Till slut träffas ni i ett gemensamt rum och förverkligar era sms–önskningar.

 

3. Hårtvätt och bad

 Att duscha eller bada ihop är ett klassiskt förspel som är bra på flera olika sätt. 

 Vatten är ett erotiskt element och tillsammans blir ni rena och fräscha vilket är en bra förutsättning för att ni ska släppa hämningarna tillsammans i den kommande sexakten. I den här sensuella förspelsleken ingår att man tvättar varandra, och kanske även trimmar/rakar varandras kön. Ta hand om varandra och avsluta med ångande hett sex där två nakna kön möts.

 

4. Underkastelse och dominans

 Börja med att frihetsberöva varandra på ett lekfullt sätt, med hjälp av mjuka handklovar, ögonbindel och kanske litet rep. 

 Berätta sedan vad du vill göra med din partner, viska långsamt och sexigt i hans eller hennes öra. (Bestäm dock ett ”safe word” som betyder att man vill avbryta leken.) Se sedan hur långt ni är beredda att gå – detta förspel handlar om underkastelse och dominans.

 

5. Sexuella fantasier

 Berätta sexuella fantasier för varandra. 

 Använd gärna ord som du inte brukar, bygg upp en lust som inte låter sig tyglas. Ord är oerhört eggande och väcker kroppens alla sexuella sinnen!

 

6. Massören

 Erotisk massage är ett utmärkt förspel som kan pågå både kortare och längre tid. 

 Använd olja och se till att det är varmt och behagligt i rummet. Massagen får inte avbrytas innan den på förhand bestämda tiden är ute. Som en del av ett eggande förspel kan ingå att man inte får vidröra varandras erogena zoner, förrän massagen är slut.

 

7. Tantrasex

 Tantrateknik är Rolls–Roycen bland förspel på grund av sin långsamhet.

 Som lek är det en angelägenhet som tar hur många timmar som helst. Principen går ut på att man inte gör några häftiga rörelser. Det är stillhet som gäller. Den som aldrig prövat blir förvånad över hur upphetsande det är.