Emma Edwards  fyraårige son, som är ett stort Nalle Puh-fan, jämförde nämligen mamman med elefanten "Heffaklumpen". Något som motiverade Edward att gå ner i vikt.
Emma Edwards fyraårige son, som är ett stort Nalle Puh-fan, jämförde nämligen mamman med elefanten "Heffaklumpen". Något som motiverade Edward att gå ner i vikt.

Son jämförde mamma med Heffaklumpen

När den fyraårige sonen kallade henne "heffaklump" efter elefanten i Nalle Puh så fick Emma Edward nog. Nu har hon gått ner 40 kilo.

– Det gav mig motivation att göra något åt min vikt, säger Edwards till New York Daily News.

Det fina – och hemska – med barn är att de ofta är brutalt ärliga. Det fick Emma Edward från Oxfordshire lära sig den hårda vägen.

Hennes fyraårige son, som är ett stort Nalle Puh-fan, jämförde nämligen mamman med elefanten "Heffaklumpen". Något som motiverade Edward att gå ner i vikt.

Fick utbrott på sonen

Men precis efter sonens kommentar var inte mamman lika reflekterande.

– Jag tappade besinningen fullständigt när han sa det. Jag fick honom till och med att börja gråta, säger Edward till New York Daily News.

Startade på 100 kilo

Efter raseriutbrottet bestämde hon sig dock för att ta tag i sin övervikt en gång för alla. Och i dag har Edward gått från 100 till 60 kilo.

– Jag kände mig så dålig efteråt för att jag hade tagit ut mina egna känslor om min övervikt på honom. Men det gav mig motivation att göra något åt övervikten. Något jag tänkt göra så länge, säger hon till tidningen.

Kan leka med barnen

40 kilo har försvunnit med hjälp av träning och en kolhydratsnål diet som går ut på att äta mellan 400 och 1 500 kalorier per dag.

– Det är fantastiskt att kunna göra saker med mina barn nu och jag tappar inte längre andan så fort jag går uppför en trapp, säger hon till New York Daily News.

Aktuellt just nu