Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Fredrik Boltes som gjort SVT-serien ”Min tjockumentär” kan komma på sig själv med att gå om det bara är två hållplatser med bussen, något som aldrig hade skett före fetmaoperationen. Han gillar inte att träna, men cyklar, paddlar och simmar med sonen Bosse.Fredrik Boltes som gjort SVT-serien ”Min tjockumentär” kan komma på sig själv med att gå om det bara är två hållplatser med bussen, något som aldrig hade skett före fetmaoperationen. Han gillar inte att träna, men cyklar, paddlar och simmar med sonen Bosse.Fredrik Boltes som gjort SVT-serien ”Min tjockumentär” kan komma på sig själv med att gå om det bara är två hållplatser med bussen, något som aldrig hade skett före fetmaoperationen. Han gillar inte att träna, men cyklar, paddlar och simmar med sonen Bosse.
”Vi är 100 000 i Sverige som har gjort gastric bypass”, konstaterar Fredrik Boltes, som är producent för Sveriges största humorprogram ”Svenska nyheter”.”Vi är 100 000 i Sverige som har gjort gastric bypass”, konstaterar Fredrik Boltes, som är producent för Sveriges största humorprogram ”Svenska nyheter”.”Vi är 100 000 i Sverige som har gjort gastric bypass”, konstaterar Fredrik Boltes, som är producent för Sveriges största humorprogram ”Svenska nyheter”.
1 AV 2
Fredrik Boltes som gjort SVT-serien ”Min tjockumentär” kan komma på sig själv med att gå om det bara är två hållplatser med bussen, något som aldrig hade skett före fetmaoperationen. Han gillar inte att träna, men cyklar, paddlar och simmar med sonen Bosse.
Foto: SVT
2 AV 2
”Vi är 100 000 i Sverige som har gjort gastric bypass”, konstaterar Fredrik Boltes, som är producent för Sveriges största humorprogram ”Svenska nyheter”.
Foto: MICKAN PALMQVIST/TT

Fredrik Boltes, 38, gjorde en fetmaoperation – dokumenterade den i ”Min tjockumentär”

Premium När vågen pekade på 160 kilo och Fredrik Boltes fortfarande var på väg upp insåg han att han inte skulle kunna vara den sorts pappa som sonen Bosse, fem år, behövde.

Från att ha tyckt att fetmaoperationer var för personer med dålig disciplin gjorde han serien ”Min tjockumentär” om sin egen gastric bypass.

– Nu har jag börjat känna mina känslor i stället för att fly från dem. Och jag är 65 kilo lättare och kan paddla kajak med min unge, säger den 38-årige tv-producenten och komikern.

Fredrik Boltes tar emot i sitt eget produktionsbolag Stockholm City Films lokaler på Valhallavägen i Stockholm, där han med en skalenlig pappfigur på sig själv från tiden då han vägde som mest i bakgrunden sitter och filar på manuset till den kommande Scala-föreställningen ”Boltes feta show”.

På hans aktivitetsklocka ploppar hela tiden meddelanden upp med berättelser från personer som sett dokumentärserien på SVT och blivit berörda. 

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.