Med hjälp av vardagsmetoden har Eva Kullander, 47, gått ned 20 kilo. "Man måste äta på ett sätt som man kan leva med. Ingen vill ju äta nutrilett hela livet."
Med hjälp av vardagsmetoden har Eva Kullander, 47, gått ned 20 kilo. "Man måste äta på ett sätt som man kan leva med. Ingen vill ju äta nutrilett hela livet." Foto: KRISTER LARSSON

Eva, 47, gick ner 20 kilo med vardagsmetoden

Eva Kullander, 47, har jojo-bantat sen tonåren. 

Men med smarta vardagsmetoden gick hon ned 20 kilo - och behåller sin nya vikt. 

- Jag äter vad jag vill - men väljer vad jag äter.

Flygvärdinnedieten, GI-metoden, viktväktarna tio gånger, nutrilett, kaloriräknande, kurer med Xenical och Reductil... Eva Kullander, sekreterare på Södersjukhuset, har testat det mesta när det gäller bantning.

 – Jag vet precis hur man ska äta men det har aldrig funkat. Vem som helst kan gå ner tio kilo, det svåra är att hålla vikten.

”Åt alldeles för mycket”

 Kroppen reagerade på jojobantningarna. Till sist visade vågen på 104 kilo.

 – Jag åt inget, eller alldeles för lite, till frukost och lunch. Sen på kvällen kraschade det och jag åt alldeles för mycket. 

 Eva övervägde en fetmaoperation, men började först i Liselotte Kuehns viktgrupp på vårdcentralen. Då vände det.

 – Hon började med att vi skulle få in rutin på att äta frukost, lunch, middag och mellanmål. VAD vi åt var inte så viktigt, huvudsaken var ATT vi åt. 

Bröt tankespiralen

 Det viktigaste var att Eva förändrade sina tankar. Nu använder hon inte längre mat och godsaker för att dämpa negativa känslor.

 – Om någon varit elak mot mig hjälper det ju inte att jag går hem och äter. Jag tar tag i problemen i stället.