Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>Hälsa>Vikt

Publicerad 3 sep 2018 13:14

Eleni, 42, om sin viktresa: "Planering är a och o för att lyckas"

Träning på gymmet i all ära men vardagsmotionen finns med dagligen: "Jag tänker lite extra på att gå i trappor och ta omvägar", berättar Eleni Joannou.

Träning på gymmet i all ära men vardagsmotionen finns med dagligen: "Jag tänker lite extra på att gå i trappor och ta omvägar", berättar Eleni Joannou.

1/2

Foto: Privat

Genom att planera sin träning ser Eleni till att den blir av. "Har jag fasta dagar då jag ska träna, så är det bara att träna – slutdiskuterat med mig själv".

Genom att planera sin träning ser Eleni till att den blir av. "Har jag fasta dagar då jag ska träna, så är det bara att träna – slutdiskuterat med mig själv".

2/2

Foto: Privat

Hon tröttnade på tillfälliga dieter som inte fungerade i längden.

Sedan årsskiftet fokuserar Wellies nya ambassadör Eleni Joannou , 42, på sunda vanor som hon kan hålla livet ut.

– Det är superhärligt! Jag känner att det händer saker med kroppen nu.

Eleni Joannou säger att hon inte är "en träningsmänniska".

Ändå är det på gymmet och i promenadspåret hon hämtar sin energi. Den som följer 42-åringen från Hägersten på sociala medier, vet att hon tränar 4-5 gånger i veckan.

– Jag fick en nytändning under sommaren. När jag kommer i gång ordentligt med träningen, då följer kosten med, det går hand i hand. Jag har lätt att komma ifrån träningsrutiner och blir snabbt bekväm i det. Därför vill jag göra en hållbar förändring och se till att jag inte avviker från mina rutiner allt för mycket.

Kom i form med Wellie - utan att räkna kalorier! Läs mer och bli medlem här 

"Jag vill vara sund, inte gå på någon diet eller räkna kalorier"

Efter en större viktresa i bagaget, då hon gick ner 70 kilo under en femårsperiod, har Eleni haft flera perioder av att både gå upp och ner i vikt. Nu vill hon hitta vanor som är hållbara livet ut. 

– Jag vill vara sund, inte gå på någon diet eller räkna kalorier – då blir jag för manisk. Det får styra för mycket och maten blir en stor grej, vilket jag inte vill att det ska vara. Jag vill fortfarande gå ner i vikt, men på ett hållbart sätt, säger hon och konstaterar:

– Det jag gör nu... Så vill jag att resten av mitt liv ska vara!

LÄS OCKSÅ: Gå ner i vikt utan att räkna kalorier - så fungerar det!  

Eleni är ny ambassadör för Wellie

Till sin hjälp med kosten har Eleni Hälsolivs och Expressens hälsoapp Wellie som hon nu blir ambassadör för. I appen finns tusentals nyttiga och väl sammansatta recept som alla är utvalda och genomgångna av ett team näringsfysiologer, med Fredrik Paulún i spetsen. Varje vecka gör Eleni och hennes sambo matlistor med utgångspunkt i appen och skriver därefter upp rätterna på en white board så att hela familjen ska få koll.

– Planering är a och o för att lyckas uppnå mål, balans och göra det hållbart. Med fasta rutiner så börjar man inte dividera så mycket med sig själv, utan vet vad som gäller. 

https://www.instagram.com/p/BnE1Cy2Fge9/?hl=sv&taken-by=elenishalsoresa

PROVA PÅ-ERBJUDANDE: Testa Wellie gratis i två veckor - därefter 149kr/mån 

Tidigare har Eleni märkt att känslorna fått styra mycket både vad gäller kost och träning. 

– Det försöker jag sluta med. Har jag fasta dagar då jag ska träna, så är det bara att träna – slutdiskuterat med mig själv. Om jag låter känslorna styra skulle inget bli gjort, träning sitter tyvärr inte i ryggmärgen hos mig.

"Min trivselvikt är inga siffror"

Skillnaden den här gången är att Eleni medvetet valt bort ett viktmål i siffror.

– Min trivselvikt är inga siffror utan där jag vill vara när jag mår som bäst, både när jag känner på min kropp och ser på mig själv. Tidigare har vågen bestämt mitt mående. Men vågen tar ju inte hänsyn till saker som att jag har styrketränat mycket den sista tiden eller om jag har mens just då. Jag vill bort från vågen och måtten, hellre se och känna hur det går.

Hur går det just nu?

– Det är superhärligt! Jag känner att det händer saker med kroppen nu. När jag drar en hand på ryggen eller över magen känner jag skillnad och framför allt så känner jag mig starkare och mår bättre

Må bra och njut av god mat! Läs mer om hälsoappen Wellie och bli medlem här

Relaterat