Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Det här äter kostexperterna själva till frukost

Frukost är dagens viktigaste måltid, menar många.

Ett rejält och nyttigt morgonmål kan hindra småätande och underlätta viktnedgång.

Men vad bör man äta, om det ska vara både hälsosamt och gott?

Här listar vi vad sju experter själva väljer till frukost – så att du kan få inspiration till en sundare livsstil.

Foto: MAGNUS FOND

1 av 7

1. Sofia Antonsson, legitimerad dietist

Sofia Antonsson är dietist och kostrådgivare, med ett särskilt intresse för IBS och mag-tarmsjukdomar. Hon föreläser på ämnet och har gett ut flera böcker om kost för magen.

1. Vad brukar du äta till frukost?

– Jag kör overnight oats på havregryn, mosade bär och linfrön, som jag blandar kvällen före och låter stå i kylen över natten. På morgonen toppar jag med mer bär och kokosflingor. Overnight oats är bra för att man kan göra det i en liten burk och ta med och äta på kontoret. Dessutom är det gott och innehåller lagom med fibrer, även för känsliga magar.

2. Vad äter du till frukost om du vill lyxa till det, exempelvis under helgen?

– På helgen blir det ofta rostat surdegsbröd med smör och honung. Det är det godaste jag vet. Det måste vara svensk honung, gärna en ljusare och fast variant. Både honung och surdegsbröd är dessutom riktigt nyttigt.

NÄSTA: David Jonsson, näringsfysiolog

1 av 7