Kan kosttillskott bränna fett? Dietisten Sofia Antonsson svarar.
Kan kosttillskott bränna fett? Dietisten Sofia Antonsson svarar. Foto: Shutterstock

Är det sant att kosttillskott kan bränna fett?

Man läser ju en massa reklam för olika kosttillskott som påstår sig bränna fett, är det sant? Om jag vill bränna fett, hur ska jag göra?

Dietisten Sofia Antonsson svarar

När det gäller fettförbränning finns sällan några genvägar som fungerar. Det gäller särskilt för alla de preparat som lockar med både viktminskning och punktförbränning. Det du kan göra för att öka förbränningen är att se till att röra på dig under dagen och komplettera med konditions- eller styrketräning några gånger i veckan. 

Fråga dietisten

Sofia Antonsson är dietist och kostrådgivare.

Skicka dina frågor till: dietist@expressen.se

För vissa fungerar det att äta lite och ofta, medan det för andra fungerar bättre med periodisk fasta som jag tycker är ett effektivt sätt att gå ner i vikt. Genom att begränsa ditt kaloriintag under ett par dagar i veckan kan du lättare gå ner i vikt utan att behöva göra jättestora förändringar i övrigt. Fasta brukar också innebära att resten av veckans dagar blir lite hälsosammare så prova det.

LÄS MER: Är det hälsosamt att fasta i perioder? Experten reder ut 5:2 och 16:8 (AMELIA)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!