Hur hälsosamt är det egentligen att gå ner i vikt med en pulverdiet?
1 av 2: Hur hälsosamt är det egentligen att gå ner i vikt med en pulverdiet? Foto: Shutterstock
Dietisten Sofia Antonsson svarar och ger råd.
2 av 2: Dietisten Sofia Antonsson svarar och ger råd. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Är det bra att gå ner i vikt med pulverdiet?

Vad tycker du om att gå ner med hjälp av måltidsersättning, typ Nutrilett?

Fungerar det? Och hur använder man det bäst?

Dietisten Sofia Antonsson svarar

Hej! Att använda sig av så kallad VLCD (very low calorie diet) som till exempel Nutrilett kan vara en bra idé för den som är motiverad och behöver en kickstart på viktnedgången. Det är ofta lättare att få resultat med VLCD om man har många kilo att gå ner snarare än bara ett par. Fördelen är också att du får ett avbrott från vanlig mat och slipper tänka på vad du ska äta.

Fråga dietisten

Sofia Antonsson är dietist och kostrådgivare.

Skicka dina frågor till: dietist@expressen.se

Under perioden när du äter VLCD är det bra att fundera på hur det blev som det blev. Utmaningen är ofta inte att klara av att äta en kur, det är när man ska börja äta vanlig mat igen som den verkliga prövningen kommer. Därför brukar jag alltid rekommendera att fasa in vanlig mat igen och verkligen se till att det blir hälsosamma val, mycket grönsaker, magert protein och baljväxter. Man går ju nästan alltid upp något kilo igen efter en kur, det är normalt, men det ska ju stanna där sedan. Om du vill ha stöd på vägen kan du ta hjälp av en dietist där du bor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!