Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

7 frukostar som bränner fett - hela dagen

Kickstarta förbränningen och hjälp kroppen att bränna fett hela dagen.

Här är sju goda frukostar som gör fettförbränning njutbart - och lika många goda råd på vägen.

Foto: Shutterstock

1 av 8

Kan gå ner 5 kilo

Frukosten är ett sätt att berätta för kroppen att nu börjar dagen.

Genom att välja en frukost med lägre påverkan på blodsocker slipper man de häftiga inbromsningar av förbränningen som snabba infusioner av lättillgänglig energi i form av ljusa frallor, croissanter och rispuffar åstadkommer.

Tänk i stället på att ge kroppen näring som varar. Om man börjar fokusera på att välja den mat som innehåller saker som kroppen faktiskt behöver så går det lättare att göra kroppen nöjd. För att fettförbränningen ska fungera maximalt är det bra om man får i sig de näringsämnen som cellerna behöver för att bränna fett.

Här har grönsaker en särställning eftersom de innehåller både vitaminer, antioxidanter och spårämnen, men också fibrer som ger mättnad, hjälper snälla bakterier att må bra och stabiliserar vår ämnesomsättning.

Protein är det kostslag som gör oss mätta längst i förhållande till sitt energiinnehåll.

Vad gäller fetter är det bästa att välja enkelomättade fetter, olivolja är nyttigt, fett som finns i fisk, nötter och frön likaså.

Kom i form med Wellie - utan att räkna kalorier! Läs mer och bli medlem här

Vanor som håller i längden

Genom att lägga om kosten och öka förbränningen kan det hända saker fort med vikten. Om man följer alla råd kan man gå ner fem kilo på en månad.

Men hur snabb viktminskningen är beror på fler saker:

Hur mycket man äter i dag, om man har ett liv med regelbunden mat, vila, träning och sömn, hur länge man haft en eventuell övervikt och hur god rörlighet man har.

Och egentligen är det viktigaste inte vikten om en månad utan att hitta en kost och en livsstil som ger hälsa i längden. Genom att äta mer grönt kan man inte bara slippa övervikt, man kan hjälpa hela kroppen att bli mindre inflammerad.

Till sist: man måste inte äta frukost så fort man slår upp ögonen. Har man det stressigt eller saknar aptit - ta med dagens första mål dit du ska. Eller ta en promenad först.

KLICKA VIDARE FÖR 7 NYTTIGA FRUKOSTAR

1 av 8