Succé direkt – för nya hälsoappen Wellie

1 av 2

Här är coacherna som stöttar i Wellie. Erika Kits Göleviv, personlig tränare, Maria Farm, kbt-psykolog och Fredrik Paulún, näringsfysiolog.

Foto: OLLE SPORRONG

2 av 2: Här är coacherna som stöttar i Wellie. Erika Kits Göleviv, personlig tränare, Maria Farm, kbt-psykolog och Fredrik Paulún, näringsfysiolog.

Nya hälsoappen Wellie har gjort succé - med tusentals nedladdningar på bara några veckor. 

I appen är allt samlat på samma ställe: god och nyttig mat, rolig träning och motivationspepp.

- För att må riktigt bra behöver du alla de här tre delarna, säger Fredrik Paulún som tagit fram appen tillsammans med Bonnier News Lifestyle/Expressen. 

Andra har också läst

Hälsa handlar om helhet. Att äta mat som är god och nyttig, att röra på sig och att tänka bra tankar om sig själv. I nya hälsoappen Wellie är allt detta samlat. 

Appen har bara varit ute i några veckor och har redan laddats ner av närmare 5000 användare. 

- Det jag tror lockar är just appens helhetsgrepp på hälsa, vi fokuserar inte bara på kost utan hjälper även med träning och motivation. Sen har vi tagit hänsyn till att många människor lever stressiga liv i dag och då får det inte vara för krångligt, säger Fredrik Paulún. 

Gå ner i vikt med Wellie: TESTA HÄR!

Anette nådde sin målvikt med Wellie

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

En av de som var var bland de första att testa Wellie är Anette Borg, 70, från Järfälla som testade betaversionen av appen redan i våras. 

- Jag gillar verkligen konceptet och är förvånad över hur lätt det gick att gå ner. Nu har jag nått min målvikt men jag kommer fortsätta ha kvar appen eftersom den lika gärna kan användas som en hälsoapp och inte bara när man vill gå ner i vikt, säger hon. 

LÄS MER: Så nådde Anette sin målvikt med Wellie

Kosten i Wellie

Näringsfysiolog Fredrik Paulún står bakom matfilosofin och kostprogrammen i Wellie. Han har tillsammans med sitt team av näringsfysiologer valt ut och granskat vartenda recept i appen och även skapat alla kostprogram. Du väljer kostprogram utifrån viktmål, vad du tycker om att äta och hur mycket tid du vill lägga på matlagningen. 

- Du behöver varken kontrollväga din mat eller räkna ut hur mycket kalorier du får i dig. Vi vill i stället att du ska lära dig vilka råvaror som är bra att äta, då behöver du inte bekymra dig om mängden för du kommer bli mätt innan du ätit för mycket, säger Fredrik Paulún.  

LÄS MER: Maten som mättar bäst när du vill gå ner i vikt

Träningen i Wellie

Erika Kits Gölevik, personlig tränare, har tagit fram alla träningsprogram i Wellie. Du kan göra all träning hemma eller utomhus. Följ hela pass eller lär dig roliga övningar att göra på egen hand, passar både nybörjaren och den som har träningsvana. Vi har en imponerande samling av träningsfilmer som du kan botanisera bland.  

Erikas träningsfilosofi är självklar och enkel: det är inte hur du rör dig som spelar roll – utan ATT du rör dig. 

- Jag är en varm förespråkare för att man ska röra sig som man vill känna sig. Är du stressad, kör lite yoga för att gå ner i varv. Är du arg, kör ett intensivare pass och få ur dig ilskan. Om man börjar där är mycket vunnet, de långsiktiga resultaten får man på köpet. Det viktiga till att börja med är att sätta vanan, säger Erika Kits Gölevik.

LÄS MER: Fem knep som får dig att älska träning

Motivationen i Wellie

Maria Farm, kbt-psykolog, hjälper dig att hitta nya, långsiktiga vanor som funkar för dig i vardagen. Det innefattar allt från att bryta negativa tankemönster och att jobba mot realistiska mål till att sänka stressen och öka din självkänsla. 

– När man gör en livsstilsförändring så är inte frågan om bakslagen kommer, utan när de kommer. Det hör till. Men vi kan förbereda oss för att hantera motgångarna, så att de blir lärdomar vi växer och lär av i stället för att de knäcker oss och gör att vi slutar försöka, säger Maria Farm. 

LÄS MER: Bästa knepen för att bryta dina ovanor

Det här får du i Wellie

Tusentals recept. Alla noggrant utvalda och granskade av Fredrik Paulún och hans näringsfysiologer. Allt från goda frukostar och snabba luncher till gourmetmiddagar och härliga efterrätter. 

Kostprogram. Välj det program som passar dig utifrån vilken mat du gillar, hur mycket du vill gå ner i vikt och mycket tid du vill lägga på matlagning.

Unik skanning som gör matvalen enklare. Skanna streckkoder och få direkt besked om hur nyttig varan är. Om du kan äta obegränsat, om du bara ska äta mindre mängder eller kanske undvika 

Träningspepp. Träningscoachen Erika Kits Gölevik ger dig massor av inspiration. Följ ett träningsprogram, kör enstaka pass eller få tips på övningar du kan göra själv. I appen hittar du en uppsjö av träningsfilmer som du kan välja och vraka bland. All träning kan göras hemma eller utomhus. 

Motivationspepp. Att ändra vanor tar tid och man stöter på motgångar. Därför hittar du kbt-psykologen Maria Farm i appen. Hon tipsar om hur du kan jobba med självkänsla, stress och motgångar men också hur du kan motivera dig själv och jobba mot realistiska mål- och delmål. 

 

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här