Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>HÄLSA

Publicerad 7 jul 2018 19:00

Tre produkter som hjälper mot lårskav

Gå i kjol utan att oroa dig för svidande skavsår på låren.

Gå i kjol utan att oroa dig för svidande skavsår på låren.

Foto: Shutterstock

Att en varm sommardag skippa långbyxor och tajts och i stället gå barbent kan kännas alldeles underbart - i teorin. Men i praktiken är det många som får upplevelsen grusad av svidande lårskav. 

Skavsår mellan låren, eller chubrubs som det kallas på engelska, är helt enkelt en av många jobbiga sommarplågor. Men det går att komma undan problemen utan att behöva lägga klänningen, kjolen eller de superkorta jeansshortsen på hyllan.

1. Lårskavssäkra tajts

Foto: Happy thighs/Juniid

Visst går det att klippa av ett par strumpbyxor som ändå har ett hål i tårna, och visst går det att använda de där cykelbyxorna med spets som du köpte på rea för några år sedan. Men avklippta strumpbyxor har en tendens att inte andas (hallå underlivssvamp!) och innersömmarna på de där cykelbyxorna i bomull brukar inte riktigt palla friktionen mellan låren.

Lyckligtvis har allt fler så kallade lårskavssäkra tajts börjat dyka upp på marknaden, diskreta med tyg som andas och utan bråkiga innersömmar.

Om man vill ha ett par tajts utan krusiduller har svenska Happythighs.se en diskret modell i storlek 38 till 56. Är man ute efter spetsdetaljer har Juniid.se en modell från storlek M till storlek XXXL, där det senare motsvarar ett midjemått på 129,5 centimeter och låromkrets på 65 centimeter. 

LÄS OCKSÅ: Vanliga sommarplågor och hur du lindrar dem

2. Bandelettes

Foto: Bandelettes

Om du tycker att tajts blir för varmt i sommarvärmen kan bandelettes, en slags breda strumpeband, vara ett alternativ. I Sverige säljs bandelettes via alicedot.com, men de går även att beställa från bandelettes.com. Det som är trixigt här är att man behöver mäta omkretsen på sina lår för att få rätt passform.

3. Skyddskräm

Foto: Body glide/The skin agent

Känner du att varken bandelettes eller tajts är något för dig? Då kanske du i stället ska satsa på mota friktionen i grind med rätt glid. 2016 utnämndes svenska The Skin Agent till den bästa lårskavskrämen i Green Beauty Awards. Den motverkar friktionsskador på huden och tål svett. Om du tycker att prislappen är för häftig finns bland annat Bodyglide, som kommer som ett deo-stick säljs i flera olika sportbutiker, ger ett bra skydd. Det här är bara två av flera märken.

Under Hälsolivs deo-test upptäckte en av deltagarna att Dove original deo-stick passade utmärkt som lårglid.

Hitta billigaste priset på denna deodorant just nu – se Prisjakt (EXTERN LÄNK)  

Men det här är så klart inte de enda produkterna och knepen som hjälper mot skav. Här kan du läsa mer om hur du slipper dem.