Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Hälsoliv>HÄLSA

Publicerad 1 jul 2015 15:33

Tidsoptimist? Då ser du ljusare på livet

<span>Ett optimistiskt sinne kan stärka både immunförvaret och motverka stress och hjärt- och kärlsjukdomar.</span>

Ett optimistiskt sinne kan stärka både immunförvaret och motverka stress och hjärt- och kärlsjukdomar.

1/2

Foto: Colourbox

<span>Forskningen visar att det är tidsoptimistens positiva livsinställning som gör att de alltid kommer försent. <br></span>

Forskningen visar att det är tidsoptimistens positiva livsinställning som gör att de alltid kommer försent.

2/2

Foto: Colourbox

Tidsoptimist? Slå inte så hårt på sig själv för att du alltid kommer försent. Forskning visar nämligen att tidsoptimister har en positivare livsinställning – och därmed en bättre hälsa – än punktliga personer.

Hör du till de som ständigt kommer försent? Som, hur mycket tid du än har innan mötet, alltid kommer rusande med andan i halsen en kvart efter avtalad tid? Grattis – då är du förmodligen en person som ser ljust på livet i stort.

 

I en artikel i Elite Daily pekar man på att människor som ofta kommer försent är mer optimistiskt lagda än mer punktliga personer – de är nämligen så ivriga att hinna med saker de vill göra att de missbedömer tiden. Med andra ord är det alltså deras optimistiska livsinställning som gör att de alltid dyker upp efter utsatt tid.

LÄS OCKSÅ: 9 vanor lyckliga har – som är enkla att härma

 

Att ha ett optimistiskt sinne har i sin tur visat sig ha hälsosamma vinningar: studier visar att en uppåtattityd både kan stärka immunförvaret och motverka stress och hjärt- och kärlsjukdomar.

Därtill pekar forskning från San Diego State University på att personer som har benägenhet att komma försent inte sällan är av en så kallade typ B-personligheter – en personlighet som karaktäriseras av en mer avslappnad inställning till livet i stort.

Summa summarum: Som tidsoptimisten får du möjligen utstå sura miner. Å andra sidan har du en god hälsa att vinna på din ständiga senkomst.

 

LÄS OCKSÅ: Alltid sen? Det kan vara din personlighet