En ny röntgenteknik gjorde det möjligt för forskare vid Wayne State University i Detroit, USA att undersöka 47 barn i magen som alla var mellan 30 och 37 veckor.
De barn vars mammor hade en hög stressnivå utvecklades annorlunda än de vars mammor som inte hade lika höga nivåer av stress, oro och ångest.
LÄS OCKSÅ: Lofsans bästa tips på gravidträning
Mycket stress hos mamman påverkar barnets utveckling
De mammor som upplevde att de hade mycket stress hade barnet som hade en sämre neural utveckling (som handlar om det centrala, perifera och autonoma nervsystemet), och stressen påverkar alltså hjärnutvecklingen hos barnet i magen, skriver Daily Mail.
Brister i den neurala utvecklingen kan leda till kognitiva, motoriska och intellektuella funktionshinder.
Resultaten stärker den tes som länge funnits om att stress hos den gravida mamman påverkar barnet.
– Det som är så spännande med denna studie är att detta är första gången vi faktiskt ser hur stress påverkar bebisen i magen, säger Moriah Thomason, huvudförfattare till studien .
LÄS OCKSÅ: Så förändras hjärnan när du är gravid
Ny teknik gör det möjligt att se bebisens hjärna
Den nya tekniken där man gör en röntgen i livmodern möjliggjorde att man nu kan se hur de olika delarna i hjärnan utvecklas, och ger en tydligare bild än tidigare med ultraljud.
Trots dessa nya fynd så återstår det för forskarna att se exakt hur mycket stressen hos mamman påverkar barnets hjärna när de ligger i magen.
– Vi måste se hur hjärnan utvecklas i kontext till den miljö barnet växer upp i, som spelar en väldigt stor roll för barnets utveckling, avslutar Moriah Thomason.