Foto: Creatas Images

Därför ska du börja din dag före kl 06.00

Stig upp tidigare och bli mer framgångsrik.

Enligt Elite daily finns det bara fördelar med att vakna med tuppen.

Det är inte lätt att kliva upp ett par timmar tidigare på morgonen, särskilt inte för morgontrötta. Men det är heller inte ogörligt.

Fördelarna överväger helt klart, tycker skribenten Eghosa Aihie. Han berättar att ett nyårslöfte, där han lovade att börja stiga upp i tid, förändrade hans liv. Här listar vi några argument för ett morgontidigare liv, med inspiration från Elite daily.

Bara att ställa väckaren i kväll alltså!

 

1. Du hinner träna innan arbetet eller skolan

Ursäkt nummer ett för att inte gymma eller löpa en runda är att det inte finns tid – men den som stiger upp två timmar tidigare hinner garanterat med ett pass innan dagens måsten. Så med tiden blir du dessutom både morgonpigg (nåja) och vältränad.

 

2. Du är alltid flera timmar före alla andra

Medan dina konkurrenter snusar bland bolstren har du förhoppningsvis inlett din dag med träning och en nyttig frukost. Klockan är inte mycket men du är redan redo att tag i dagens göromål, full av energi. Det kanske inte låter så speciellt att kliva upp två timmar tidigare per dag – men förändringen ökar produktiviteten massor, menar Eghosa Aihie.

 

3. Du får översikt över dagen

Använd de tidiga timmarna för att planera framtiden och bestämma hur du ska lägga upp dagen. Morgonen är också en perfekt tid för avstämning av projekt. Genom den här klara tidsplaneringen kan timmar användas mer effektivt.

 

4. Många framgångsrika personer är morgonpigga

Till exempel Tim Cook, vd på Apple, och Jack Dorsey, Twitters grundare. Även vår svenska författare Per Olov Enquist har berättat om sina tidiga morgonvanor. Han brukar inleda dagen vid fyrasnåret, då resten av Sverige ligger i sängen.