Foto: Frédéric Cirou

Sluta duscha dagligen – håll din hud friskare<br />

Är du en av många som duschar ofta? Sluta genast med det!

Du torkar ut din hud och tvättar bort de goda bakterier som din hud behöver. Enligt dermatologerna räcker det att tvätta sig varannan eller var tredje dag.

De flesta som kör sin vanliga morgonrutin: vakna, duscha, borsta tänderna kan med gott samvete hoppa över duschdelen. Enligt dermatologerna Dr. Joshua Zeichner och Dr. Ranella Hirsch bör man duscha endast varannan eller var tredje dag, skriver Buzzfeed.

 

LÄS OCKSÅ: Stor rumpa - bra för hjärta och hjärna

 

Det som händer när man tvättar sin hud dagligen är att den blir uttorkad och mer känslig för infektioner. Båda två rekommenderar till exempel alla föräldrar att inte bada sina bebisar dagligen. Zeichner menar att om man tidigt utsätter barn för smuts gör det att deras hud blir mindre känslig med åren, vilket kan förebygga allergier, skriver Buzzfeed.

 

Men känner du att du inte riktigt kan gå i ett par dagar utan att tvätta dig rekommenderar dermatologerna att du dagligen tvättar vissa kroppsdelar som till exempel ansiktet, armhålorna, under brösten, könsdelar och din bakdel och i stället fokuserar mer på att byta kläder oftare då de är boven för all smuts vi bär med oss.

LÄS OCKSÅ: Hångel gör underverk för hälsan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!