Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Färgskiftningarna beror ofta hur mycket du druckigt men färgen kan också signalera om sjukdomar.Färgskiftningarna beror ofta hur mycket du druckigt men färgen kan också signalera om sjukdomar.Färgskiftningarna beror ofta hur mycket du druckigt men färgen kan också signalera om sjukdomar.
Om du druckigt mycket kan kisset bli nästan färglöst.Om du druckigt mycket kan kisset bli nästan färglöst.Om du druckigt mycket kan kisset bli nästan färglöst.
1 AV 2
Färgskiftningarna beror ofta hur mycket du druckigt men färgen kan också signalera om sjukdomar.
Foto: Nikola Nastasic / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO ISTOCKPHOTO
2 AV 2
Om du druckigt mycket kan kisset bli nästan färglöst.
Foto: Margostock / GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO ISTOCKPHOTO

Vad färgen på ditt kiss kan säga om din hälsa

Är din urin ljusgul, mörkgul, rosa eller kanske skummig? Vilken färg på kisset är normalt, och vilken kan tyda på sjukdom? Här listar vi, med inspiration från Daily Mail, alla nyanser ditt kiss kan tänkas ha, och vad de betyder för din hälsa.

Upplever du att ditt kiss har ändrat färg? Det är bra att du är uppmärksam, för färgen på din urin kan säga mycket om din hälsa. Ofta beror färgskiftningarna på att du druckit mer eller mindre vatten än du brukar. Men färgen kan också signalera om sjukdomar och allvarliga hälsotillstånd.

Vilken färg har din urin?

LÄKARHJÄLP DIREKT I MOBILEN. Med KRY kan du snabbt komma i kontakt med en läkare och få diagnos, recept eller remiss. Ladda ner appen nu. (ANNONS)

Genomskinlig, utan färg

Om ditt kiss inte har någon gul färg alls kan det bero på att du druckit lite för mycket. Kanske ska du låta bli att dricka på en stund. Om du ständigt kissar stora mängder, eller om det luktar lite sött kan du behöva gå till doktorn för att utesluta diabetes.

Ljusgul halmfärgad

Din urin är helt normal. Du mår bra och har druckit tillräckligt.

LÄS OCKSÅ: 7 saker som ditt bajs säger om hur du mår

Genomskinlig gul

Helt normalt.

Mörkgul

Ditt kiss är normalt, men försök dricka lite mer vatten.

LÄS OCKSÅ: 15 saker du verkligen borde veta om ditt kiss

Honungs- eller bärnstensfärgad

Du har inte fått i dig tillräckligt med vatten. Drick vatten direkt.

Öl- eller sirapsfärgad

Kan bero på leversjukdom eller allvarlig uttorkning. Drick vatten direkt och kontakta läkare om problemet kvarstår.

Rosa eller rödaktig

Kan bero på att du ätit rödbetor, blåbär eller rabarber nyligen. I så fall är färgen på din urin troligtvis helt normal. Om du inte gjort det ska du kontakta en läkare, då det kan bero på att det finns blod i urinen på grund av sjukdom.

LÄS OCKSÅ: 8 anledningar till att du alltid är kissnödig

Orange

Kan bero på att du inte har druckit tillräckligt med vatten, men kan också orsakas av problem med lever eller galla. Det kan även bero på färgämnen du fått i dig via maten. Kontakta läkare för att reda ut orsaken.

Blå eller grön

Väldigt ovanligt, och beror troligtvis på färgämnen du fått i dig via maten eller en medicin du äter. Om problemet kvarstår ska du uppsöka läkare.

Skummigt eller löddrande

Kan bero på att du har problem med njurarna och att du kissar protein. Om din urin alltid är skummig ska du uppsöka en läkare.

LÄS OCKSÅ: Därför kan din tunga avslöja hur du mår