Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tre kvinnor tipsar: Så blev vi smärtfria

Artrosknän, ryggsmärtor, magont, spända käkar och sprängande huvudvärk... Få saker påverkar humöret och livskvaliteten så mycket som värk. Från lågfrekvent molande till smärta som hugger som knivar. 

Men hjälpen kan vara närmare än du tror. Här berättar tre kvinnor om sina tre olika vägar till en tillvaro fri från smärta och krämpor. 

Sara, 46, tycker att hon har fått livet tillbaka.

Sanna, 35, har gått från orörlig till löpardrottning.

Och Malin, 41, blev hjälpt av en ny effektiv snabbmetod.

Saras Sadaranganis kropp protesterade med ledvärk, ryggont och magtrubbel – men hon körde på utan att lyssna. En bok om anti-inflammatorisk kost blev vägen till ny livsglädj för henne.

Värken smög sig på för tio år sedan. Sara Sadarangani fick ont lite varstans: händer, armbågar, knän och fötter. Det högg och värkte. Men det fanns inte riktigt tid över för krämpor. På bara några år hade Sara blivit fyrabarnsmamma, fortsatt att jobba som affärsutvecklare och pendlat till jobbet i Stockholms city från villan i Saltsjö-Boo. Hennes sunda livsstil med träning och yoga var ett minne blott. För att orka med livspusslet höll hon ett högt tempo, drog ner på sömnen, skippade träningen och åt en hel del snabbmat. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Hälsoliv är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.