Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
När Thea fick tillbaka leukemin hjälpte organisationen ”Min stora dag” till att infria hennes dröm om att kunna åka utomlands och få uppleva lite av det som många andra jämnåriga får göra. Hon fick ta med sig en kompis och familjen och åka till Mallorca en midsommar.När Thea fick tillbaka leukemin hjälpte organisationen ”Min stora dag” till att infria hennes dröm om att kunna åka utomlands och få uppleva lite av det som många andra jämnåriga får göra. Hon fick ta med sig en kompis och familjen och åka till Mallorca en midsommar.När Thea fick tillbaka leukemin hjälpte organisationen ”Min stora dag” till att infria hennes dröm om att kunna åka utomlands och få uppleva lite av det som många andra jämnåriga får göra. Hon fick ta med sig en kompis och familjen och åka till Mallorca en midsommar.
Genom Barncancerfonden har Thea och hennes familj fått åka på läger och träffa andra som gått igenom samma sak. Att få ”gofika” av organisationen under långa sjukhusvistelser har också satt guldkant på tillvaron. ”Jag är glad att Barncancerfonden får in pengar till sådant och forskning”, säger Thea Gustafsson.Genom Barncancerfonden har Thea och hennes familj fått åka på läger och träffa andra som gått igenom samma sak. Att få ”gofika” av organisationen under långa sjukhusvistelser har också satt guldkant på tillvaron. ”Jag är glad att Barncancerfonden får in pengar till sådant och forskning”, säger Thea Gustafsson.Genom Barncancerfonden har Thea och hennes familj fått åka på läger och träffa andra som gått igenom samma sak. Att få ”gofika” av organisationen under långa sjukhusvistelser har också satt guldkant på tillvaron. ”Jag är glad att Barncancerfonden får in pengar till sådant och forskning”, säger Thea Gustafsson.
Theas föräldrar Sandra och Michael Gustafsson tycker att familjen har fått otroligt stöd från personalen på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg och Barnonkologen på Norra Älvsborgs Länssjukhus. ”Vi har känt att vi har varit i trygga händer och vården har varit jättebra”, säger de.Theas föräldrar Sandra och Michael Gustafsson tycker att familjen har fått otroligt stöd från personalen på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg och Barnonkologen på Norra Älvsborgs Länssjukhus. ”Vi har känt att vi har varit i trygga händer och vården har varit jättebra”, säger de.Theas föräldrar Sandra och Michael Gustafsson tycker att familjen har fått otroligt stöd från personalen på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg och Barnonkologen på Norra Älvsborgs Länssjukhus. ”Vi har känt att vi har varit i trygga händer och vården har varit jättebra”, säger de.
1 AV 3
När Thea fick tillbaka leukemin hjälpte organisationen ”Min stora dag” till att infria hennes dröm om att kunna åka utomlands och få uppleva lite av det som många andra jämnåriga får göra. Hon fick ta med sig en kompis och familjen och åka till Mallorca en midsommar.
Foto: Privat
2 AV 3
Genom Barncancerfonden har Thea och hennes familj fått åka på läger och träffa andra som gått igenom samma sak. Att få ”gofika” av organisationen under långa sjukhusvistelser har också satt guldkant på tillvaron. ”Jag är glad att Barncancerfonden får in pengar till sådant och forskning”, säger Thea Gustafsson.
Foto: Privat
3 AV 3
Theas föräldrar Sandra och Michael Gustafsson tycker att familjen har fått otroligt stöd från personalen på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg och Barnonkologen på Norra Älvsborgs Länssjukhus. ”Vi har känt att vi har varit i trygga händer och vården har varit jättebra”, säger de.
Foto: Privat

Thea, 16, drabbades av leukemi två gånger

Premium Det började med att hon som sjuåring fick ont i armen och blev hängig.

”Träningsvärk”, trodde man på vårdcentralen.

Men Thea Gustafssons mormor som är sjuksköterska såg till att blodprov togs – och det visade sig vara leukemi. 

Tolv år ung fick Thea dessutom tillbaka blodcancern.

– Jag har fått perspektiv på vad som är viktigt i livet och vad som inte är det. De här erfarenheterna har gjort mig till den jag är i dag, säger 16-åringen. 

Thea Gustafsson parkerar sin moped på uppfarten vid familjens gula villa i Vargön utanför Vänersborg. Hon har precis avslutat en av de sista sommarjobbsdagarna på Gymgrossistens lager och är mör efter att den senaste månaden ha gått upp 04.00 varje vardagsmorgon.

– I de här lägena känner jag absolut av hjärntröttheten som jag fick efter andra behandlingsvändan mot leukemin. Men det syns inte på utsidan att jag är trött, förklarar hon.