Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Barnen har gjort ett kollage för att minnas och hylla pappa Jörgen Huss, som dog i sepsis den 3 januari i år.Barnen har gjort ett kollage för att minnas och hylla pappa Jörgen Huss, som dog i sepsis den 3 januari i år.Barnen har gjort ett kollage för att minnas och hylla pappa Jörgen Huss, som dog i sepsis den 3 januari i år.
Livet med fyra hemmavarande barn med stora behov kan vara krävande, men Jörgen och Matilda Huss hade i höstas kommit i gång att promenera och träna tillsammans. ”Han var en fantastisk pappa”, säger Matilda. Här är Jörgen med Mirabelle, William och Benjamin.Livet med fyra hemmavarande barn med stora behov kan vara krävande, men Jörgen och Matilda Huss hade i höstas kommit i gång att promenera och träna tillsammans. ”Han var en fantastisk pappa”, säger Matilda. Här är Jörgen med Mirabelle, William och Benjamin.Livet med fyra hemmavarande barn med stora behov kan vara krävande, men Jörgen och Matilda Huss hade i höstas kommit i gång att promenera och träna tillsammans. ”Han var en fantastisk pappa”, säger Matilda. Här är Jörgen med Mirabelle, William och Benjamin.
1 AV 2
Barnen har gjort ett kollage för att minnas och hylla pappa Jörgen Huss, som dog i sepsis den 3 januari i år.
Foto: Privat
2 AV 2
Livet med fyra hemmavarande barn med stora behov kan vara krävande, men Jörgen och Matilda Huss hade i höstas kommit i gång att promenera och träna tillsammans. ”Han var en fantastisk pappa”, säger Matilda. Här är Jörgen med Mirabelle, William och Benjamin.
Foto: Privat

Sepsis missades – Matildas make dog

Premium Maken kom hem tidigare från jobbet med rejäl huvudvärk.

Men sjukhuset som Jörgen Huss, 53, kördes till med ambulans insåg inte att han hade fått sepsis – och några timmar senare var han död. 

– Det går inte att beskriva tomheten, saknaden och chocken, säger änkan Matilda Huss, 40, som nu är ensam kvar med tre småbarn och en tonåring.

Åtta månader efter Jörgens plötsliga död pustar Matilda Huss ut i vardagsrumssoffan efter att ha lämnat fyraåriga Mirabelle på förskolan och Benjamin och Miranda, sju respektive 15 år, i skolan. William, snart sex, som hade sovmorgon fick en lyxfika på konditori med sin mamma innan han skulle i väg till förskoleklassen.

– Jag försöker se och räcka till för alla ungarna och deras behov, men jag önskar många gånger om dagen att Jörgen hade varit här, säger Matilda.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.