På kaféet ska kvinnor som är i behov av mer kunskap  om klimakteriet kunna få svar.
På kaféet ska kvinnor som är i behov av mer kunskap om klimakteriet kunna få svar. Foto: Shutterstock

Gynekolog öppnar kafé för kvinnor i klimakteriet

Nu startar ett klimakteriekafé på initiativ av Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge, rapporterar  SVT Nyheter Stockholm.

Initiativtagare är Aino Fianu Jonason, docent och gynekolog vid sjukhuset.

– Det är för kvinnor som är i behov av ökad kunskap och känner att de vill prata med andra kvinnor så att de inte ska känna sig så ensamma, säger hon till SVT.

Hon konstaterar att klimakteriet har blivit mycket uppmärksammat i medierna på senare tid, och att det finns mycket att prata om. Tanken är nu att klimakteriekaféer ska spridas runtom i landet.

LÄS OCKSÅ: 8 oväntade saker som händer i klimakteriet

Klimakteriet - nya riktlinjer införs

Klimakteriet har onekligen varit ett hett ämne den här hösten. I oktober gick Svensk förening för obstetrik och gynekologi ut med att de uppdaterar riktlinjerna för behandling av besvär i samband med övergångsåldern.

Rekommendationerna förväntas komma innan årsskiftet och innefattar bland annat att man ta bort tidsgränsen för hur länge symtomen får behandlas.

Är eller misstänker du att du är på väg in i klimakteriet? Här kan du läsa mer om tiden före, under och efter den sisa mensen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + varma tights från Röhnisch. Köp nu!