Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Frida Nilsen förlorade för snart ett år sedan sin pappa Svein i akut cirkulationssvikt.Frida Nilsen förlorade för snart ett år sedan sin pappa Svein i akut cirkulationssvikt.Frida Nilsen förlorade för snart ett år sedan sin pappa Svein i akut cirkulationssvikt.
Frida Nilsen förlorade för snart ett år sedan sin pappa Svein i akut cirkulationssvikt. Foto: Privat

Fridas pappa blev bara 48 år – dog av akut cirkulationssvikt

Premium Han var ambulanssjuksköterskan och vårdchefen som satte familjens och alla andras behov framför sina egna. 

Men hjärtat tog stryk – och en höstnatt för snart ett år sedan dog Svein Nilsen, 48, av akut cirkulationssvikt.

– Det var en fruktansvärd chock för oss alla att pappa rycktes bort så hastigt. Han hade kunnat leva i dag om han tagit sina egna symptom på allvar och sökt vård i tid, säger dottern Frida, 21. 

Frida Nilsen visar runt i studentlyan på tre rum i Uppsala som hon sedan en vecka hyr tillsammans med en kompis. Hon har precis har återupptagit studierna som hon pausade efter faderns plötsliga bortgång, eftersom livet helt tog stopp samtidigt som pappans gjorde och det kändes omöjligt att vara långt från familjen hemma i Dalarna då.

– Det känns så himla bra att fortsätta utbildningen, för det var pappas idé att jag skulle bli röntgensköterska och han var så stolt, förklarar Frida.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.