Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Elin Andersson såg så mycket fram emot crossfitpasset den där lördagen i januari i år. Hon han dock knappt börja köra innan något kändes fel. Hon var klar i huvudet, men det kändes som att hela kroppen lade av. Det visade sig att Elin drabbats av en stroke.Elin Andersson såg så mycket fram emot crossfitpasset den där lördagen i januari i år. Hon han dock knappt börja köra innan något kändes fel. Hon var klar i huvudet, men det kändes som att hela kroppen lade av. Det visade sig att Elin drabbats av en stroke.Elin Andersson såg så mycket fram emot crossfitpasset den där lördagen i januari i år. Hon han dock knappt börja köra innan något kändes fel. Hon var klar i huvudet, men det kändes som att hela kroppen lade av. Det visade sig att Elin drabbats av en stroke.
Elin Andersson såg så mycket fram emot crossfitpasset den där lördagen i januari i år. Hon han dock knappt börja köra innan något kändes fel. Hon var klar i huvudet, men det kändes som att hela kroppen lade av. Det visade sig att Elin drabbats av en stroke. Foto: Privat

Elin trodde att hon skulle dö på crossfit-passet – hade fått stroke

Premium Kroppen kändes som spagetti, huvudet snurrade och alla muskler lade av.

Det visade sig att Elin Andersson drabbats av hjärnblödning precis när crossfitpasset skulle dra i gång. 

– Jag var livrädd för att dö ifrån min familj. När jag vaknade upp rullstolsburen på intensiven undrade jag hur jag skulle kunna ta hand om barnen och hunden och om min man skulle vilja leva med mig när jag kände mig som ett vårdpaket, säger 45-åringen som nu lärt sig gå och köra bil igen.

Klockan är nio på morgonen och Elin Andersson har redan varit i gång i nästan två timmar hemma i villan i Vellinge, två mil söder om Malmö. Efter att ha vinkat av äldsta dottern Olivia, snart 19, som tog bilen till stallet och minstingen Moa, 15, som skulle till högstadiet gjorde hon sina stretchövningar för armar och händer. Skiftledige maken Christian Petersson, 46, peppade som vanligt.

– Christians, barnens, den övriga familjens och vännernas praktiska och mentala stöd har varit avgörande för att jag inte skulle ge upp och för att det har gått så bra, förklarar Elin.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.