Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hanna har lärt sig att det är viktigt att prata om sådant som är jobbigt och att ingenting blir bättre av att man håller det inom sig. För att andra som har ulcerös kolit ska sluta skämmas vill hon berätta öppet om hur det är att leva med sjukdomen.Hanna har lärt sig att det är viktigt att prata om sådant som är jobbigt och att ingenting blir bättre av att man håller det inom sig. För att andra som har ulcerös kolit ska sluta skämmas vill hon berätta öppet om hur det är att leva med sjukdomen.Hanna har lärt sig att det är viktigt att prata om sådant som är jobbigt och att ingenting blir bättre av att man håller det inom sig. För att andra som har ulcerös kolit ska sluta skämmas vill hon berätta öppet om hur det är att leva med sjukdomen.
Sambon Hampus Benjaminsson är och har varit ett stort stöd för Hanna.Sambon Hampus Benjaminsson är och har varit ett stort stöd för Hanna.Sambon Hampus Benjaminsson är och har varit ett stort stöd för Hanna.
Hanna Andersson behöver äta regelbundet och undvika att stressa för att den kroniska inflammationen i slemhinnan i tjocktarmen och i ändtarmen inte ska förvärras.Hanna Andersson behöver äta regelbundet och undvika att stressa för att den kroniska inflammationen i slemhinnan i tjocktarmen och i ändtarmen inte ska förvärras.Hanna Andersson behöver äta regelbundet och undvika att stressa för att den kroniska inflammationen i slemhinnan i tjocktarmen och i ändtarmen inte ska förvärras.
1 AV 3
Hanna har lärt sig att det är viktigt att prata om sådant som är jobbigt och att ingenting blir bättre av att man håller det inom sig. För att andra som har ulcerös kolit ska sluta skämmas vill hon berätta öppet om hur det är att leva med sjukdomen.
Foto: Privat
2 AV 3
Sambon Hampus Benjaminsson är och har varit ett stort stöd för Hanna.
Foto: Privat
3 AV 3
Hanna Andersson behöver äta regelbundet och undvika att stressa för att den kroniska inflammationen i slemhinnan i tjocktarmen och i ändtarmen inte ska förvärras.
Foto: dfoto.se

Hanna, 31, om svåra tarmsjukdomen: ”Kan behöva gå på toa 30 gånger om dagen”

Premium Hon var trött, hade magsmärtor och blodiga diarréer, tappade aptiten och blev underkänd på en delkurs i skolan. 

Läkarna trodde att det bara var förstoppning, men några månader senare fick Hanna Andersson beskedet: ulcerös kolit.

– Jag önskar att vi som har den här kroniska sjukdomen åtminstone slutade skämmas – och att arbetsgivare och andra förstod hur kämpigt det kan vara trots att det inte syns på utsidan, säger 31-åringen. 

Tänk dig att du precis har träffat ditt livs kärlek och att ni har flyttat ihop i en liten etta. Du vill vara pigg och fräsch och visa dig från din bästa sida.

– Just i den fasen blev jag sjuk, förklarar Hanna Andersson och stryker sig över magen.