Sanna Nielsen: ”Jag har svårt för att vara ensam”

Sanna Nielsen drömmer om att uppträda på Caesars Palace i Las Vegas.

Foto: OLLE SPORRONG

Sanna Nielsen drömmer om att uppträda på Caesars Palace i Las Vegas.

Passionen för musik ger artisten Sanna Nielsen, 35, kraft att vara positiv och se lösningar i stället för problem. Yoga och mindfulness hjälper henne att hitta lugnet för en mer balanserad tillvaro.

– Jag lyckas ibland men det är inte lätt, säger hon.

Ämnen i artikel:

1. Vilken är den vanligaste miss­uppfattningen om dig?

– Det är väl att jag alltid är så positiv, fast det är väl egentligen ingen missuppfattning. Jag är ofta glad men det betyder inte att jag aldrig är sur och ledsen. Till exempel orättvisa gör mig irriterad, både privat och på jobbet. Jag tror ändå att folk tänker ”äh, Sanna Nielsen hon är så glad hela tiden”. Jag tror att min käck-stämpel är ganska borttvättad nu även om den nog ligger kvar och skvalpar lite.

LÄS OCKSÅ: ”Skönt att slippa vara Sanna Nielsen hela tiden”

2. Vilken egenskap har du mest nytta av?

– Att jag är framåt. Jag ser oftast lösningar och inga problem. Jag hittar det där sättet att komma runt problemet om något känns fel. ”Nu kör vi framåt.” Passionen för mitt yrke hämtar jag mycket kraft ifrån.

Sanna Nielsen

Ålder: 35.

Gör: Artist och programledare.

Bor: Lägenhet i Årsta söder om Stockholm.

Familj: Sambon Joakim Ramsell, 47.

Aktuell: Turnerar med showen ”Mitt Sanna jag”. En inspelning av showen visas i SVT måndag 23 december.

3. Vem skulle spela huvudrollen i musikalen om ditt liv?

– Det skulle Jennifer Aniston hemskt gärna få göra. Jag älskar henne och hennes otroliga självdistans. När jag tittar på henne vill jag vara precis så. När jag ser henne i intervjuer är hon alltid så öppen, härlig, charmig, inbjudande och väldigt proffsig så klart. Lite finurlig, vilket jag gillar. Jag tänker att hon skulle spela mig bra och tar för givet att hon kan sjunga.

4. Om du inte var artist, vilket yrke skulle du ha då?

– Skulle musikkarriären skita sig skulle jag nog ändå jobba med produktion, tror jag. Turnéledare eller körledare. Om jag inte fick jobba med musik alls skulle jag flytta till Toscana och öppna ett bed and breakfast-hotell. Det hittade jag på just nu. Jag gillar Italien, äta pasta och bo på en gård. Det är mest det som lockar.

LÄS OCKSÅ: Peter Settman om livet med nya kärleken

5. Hur ser ditt drömbröllop ut?

– Kanske på någon strand någonstans i Europa eller på Österlen. Tro det eller ej men jag har aldrig tänkt på mitt drömbröllop. Jag vet att det låter konstigt. När det kommer till fester generellt gillar jag mer intima tillställningar, gärna middagar hemma. Jag kan gärna gå ut och äta men absolut trevligast har jag hemma hos mig eller någon av mina vänner. Då kan jag stanna uppe hela natten. Ute är det så hög musik överallt och då blir jag lite pensionär.

Foto: OLLE SPORRONG

2019 vann Sanna Nielsen kristallen som årets bästa kvinnliga programledare.

6. Vad skrattar du åt?

– Jag skrattar åt det mesta. Om jag själv säger något konstigt till exempel. Jag kan ha nervösa skratt som bara kommer. Jag kan inte rå för det och skulle nog säga att jag är väldigt lättroad. När jag tittar på en humorföreställning skrattar jag mest när jag kommer hem, om det inte är direkt humor. Både sjuk humor och ironi går hem här, även sådant som ingen annan tycker är roligt. Dåliga skämt är jättekul.

7. Vilken tid på dygnet mår du som bäst?

– Klockan elva på för­ middagen. Då har jag ätit frukost och förbereder mig troligtvis för att gå till gym­met. Min kropp mår ganska bra just då när maten smält undan och jag ska gå in i nästa del av dagen. Sommartid är jag en kvällsmänniska för jag vill gärna sitta ute på min balkong sent.

LÄS OCKSÅ: Lotta Engberg: ”Lätt att hamna i en negativ spiral”

8. Vart går drömresan?

– Till Australien tror jag. Det hade varit fint, men jag undrar om jag någonsin får uppleva det. Det verkar vara så speciellt att resa dit och så många olika djur man kan stöta på. Tänk om jag träffar på en känguru.

9. Var är du om tio år?

– Tänk om jag då kan stå på Caesars Palace i Las Vegas. Det är min oänd­liga dröm. Det kommer aldrig att hända samtidigt som man aldrig ska säga aldrig. Jag har ju inte satsat på en internationell karriär men det vore kul. En realistisk målbild är att jag önskar ha gjort några shower till. Jag hoppas att jag har fått spela in film och jag drömmer om att få skriva en egen monolog om ett ämne i livet. Jag bor nog kvar i Stockholm och vill gärna ha ett ställe någonstans i Europa.

10. Vilken är din största rädsla?

– Det första jag tänker på är att jag är mörkrädd. Jag tycker om att vara själv, men jag tycker inte om att vara själv i mörker. Jag har svårt för att sova ensam. Samtidigt kan det väl inte vara min största rädsla? Den är nog att inte få ha hälsan i behåll. Man vill gärna vara med så länge som möjligt. Jag eftersträvar det hela tiden, så att hålla mig frisk finns i bakhuvudet. Jag tror att man blir sjuk om man börjar tänka på det för mycket.

11. Vad är avkoppling för dig?

– Nu för tiden kör jag en hel del mindfulness. Andningsövningar och att hitta balansen i kropp och sinne, så att de pratar med varandra. Jag kan säga att jag lyckas ibland. Det är inte lätt men jag tycker det är en skön och avkopplande grej.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här