Erika Kits Göleviks raw brownie med chokladfrosting - så god och nyttig!

Så gör du raw brownie med avokado och nötsmör

Håller du på att förgås av sötsuget?

Prova vår smaskiga raw brownie med chokladfrosting - en vegansk kaka utan raffinerat socker.

Dadlar tillför en söt smak och avokado bidrar till den krämiga konsistensen.

Balans är viktigt för att må bra här i livet, och vem vill leva ett liv utan efterrätter och goda fikastunder?

Men det går att göra lite nyttigare val när du vill njuta av livets goda. I stället för socker kan du välja agavesirap och dadlar - och varför inte prova att baka med avokado?

Hälsolivs träningsexpert och hälsoguru Erika Kits Gölevik har tidigare bjudit på nyttig glass och sushi-tacos. Nu delar hon med sig av ett recept på en god och kladdig brownie - som inte ens behöver in i ugnen.

Det här behöver du

Ingredienser, 8-10 bitar

Undre lagret:

2 dl dadlar (utan kärna)

2 dl valnötter

1-2 msk nötsmör (mandel, hasselnöt, jordnöt – din favorit)

1/2 dl kakao

1 nypa salt

1 tsk vatten

Övre lagret:

1 avokado

1 tsk vaniljpulver

1 msk kokosolja

3 msk kakao

3 msk agavesirap (går också bra med honung eller lönnsirap)

LÄS OCKSÅ: Fyra hälsoskäl till att äta avokado varje dag

Så gör du

Mixa ingredienserna till botten och tryck ut i en form som du kan ta bort kanterna på. Ställ in i frysen.

Mixa sedan ingredienserna till toppingen. Bred på botten och ställ in i kylen så att kakan sätter sig.

Skär upp bitar och ät direkt, eller servera med lite valfri vispbar grädde och bär.

Psst! Spana in Erikas goda recept på chokladglass - som tar en minut att göra!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av ToppHälsa + produkter från The Body Shop Olive. Köp nu!