Sverige rockar sockorna - uppmärksammar Downs syndrom.
1 AV 6
Sverige rockar sockorna - uppmärksammar Downs syndrom.
2 AV 6
3 AV 6
4 AV 6
5 AV 6
6 AV 6

Rocka sockorna gör succé – uppmärksammar Downs syndrom

Wow, vilken succé!  Hundratusentals svenskar rockar sockorna för att hedra människor med Downs syndrom. Allt tack vare 10-åriga Nathea Anemyr som uppmanade folk att rocka sockorna.

Nathea Anemyrs evenemang på Facebook har exploderat på internet och i nuläget har 250 000 personer tackat ja till att delta och rocka sockorna. Även Twitter kokar av inlägg och inlägget har allra flest så kallade tweets.

Även kändisar och politiker har hörsammat uppmaningen. De har laddat upp bilder på sina strumpklädda fötter. Det är allt från klatschiga kombinationer av rött och gult till mer diskreta kombinationer med grått och blått. Några av de kända personer som i dag är lite extra färgstarka i dag är Gustaf Fridolin, Miljöpartiets språkrör, Karl-Petter Thorwaldsson, LO-ordförande och och tidigare skidstjärnan Anja Pärson.

 

Nathea Anemyr från småländska Storebro skapade evenemanget med hjälp av sin mamma Erica Rinaldo för att hedra sin 13-åriga syster Noelle och alla andra som har Downs syndrom. Evenemanget är ett svar på den amerikanska kampanjen "Rock your socks", skapad av Down syndrome international.

Den officiella Downs syndrom-dagen är i morgon lördag.

Så på med olika strumpor och rocka på!