Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa halsoliv i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Den 6 juli firas internationella kyssdagen.Den 6 juli firas internationella kyssdagen.Den 6 juli firas internationella kyssdagen.
Hångel kan bland annat förbättra kommunikationen och leda till mer sex.Hångel kan bland annat förbättra kommunikationen och leda till mer sex.Hångel kan bland annat förbättra kommunikationen och leda till mer sex.
1 AV 3
Den 6 juli firas internationella kyssdagen.
Foto: Colourbox
2 AV 3
Hångel kan bland annat förbättra kommunikationen och leda till mer sex.
Foto: Fotolia
3 AV 3

Studie: Hångel gör underverk för hälsan

Missa inte en chans till lite härligt hångel. En studie visar att den trevliga sysselsättningen gör gott för både hälsa och humör och kan leda till mer sex.

Här är fem anledningar till att du blir lycklig av att hångla.

Känner du dig nedslagen av mörkret och kylan? Då finns det en enkel lösning på problemet. Enligt en studie blir vi nämligen lyckligare av att hångla, och samtidigt gynnar det vår hälsa, skriver Elite Daily. Studien visar att gos och hångel är viktigt för alla typer av långsiktiga relationer.

LÄS OCKSÅ: 60 heta sextips

5 FÖRDELAR MED ATT HÅNGLA:

1. Bevarar långsiktiga relationer

Beröringen är nyckeln. Att mysa med någon man tycker om är ett effektivt sätt att bekämpa dåligt humör och nedstämdhet, enligt psykologen Aline Zoldbrod. Par som prioriterar och upprätthåller mycket fysisk närhet i sitt förhållande blir exempelvis ofta lyckligare.

2. Sänker blodtrycket

Varje gång vi får beröring av en annan människa utsöndrar kroppen peptidhormonet oxytocin, som bland annat leder till lägre blodtryck. Beröring får kroppen att slappna av och ta ett steg tillbaka från känslan av att kämpa, som vi upprätthåller under stress.

LÄS OCKSÅ: Orgasm – 7 oväntade orsaker till varför du inte får det

3. Gör dig lyckligare

Kramar och kyssar kan förbättra den sexuella tillfredsställelsen hos kvinnor - vilket i sin tur även gör män lyckligare. Vi vet att så kallat förspel gör att kvinnor lättare får orgasm, och förspelet gör även män gott.

4. Kan leda till mer sex

Närhet och beröring gör att kroppen producerar och frigör hormonet dopamin i större utsträckning, vilket ökar den sexuella drivkraften. Det är inte säkert att hångel leder till sex, men att ta initiativ till det ligger förstås nära till hands.

LÄS OCKSÅ: Hitta kärleken på nätet – guide till alla sajter

5. Förbättrar kommunikationen

Mys med kyssar och kramar leder till bättre kommunikation mellan dig och din partner. När ni ligger i sängen tillsammans finns tid att prata om saker som du tänker på. Annars är det lätt hänt att mycket faller mellan stolarna i en relation där båda är upptagna och stressade.