Foto: ANNA-KARIN NILSSON

”Mitt bästa beslut var att sluta med droger”

Balans och ärlighet är Magnus Hedmans ledord. Sent i livet fick han diagnoserna adhd och bipolär typ 2. I dag vet han vad en hälsosam livsstil innebär för måendet.

– Jag vill ha en så tom ryggsäck det bara går, säger han.

Magnus Hedmans bästa…

…söndag

– Jag går upp tidigt och jobbar innan jag går till gymmet. Sedan äter jag lunch med min pappa. Det gör jag varje söndag klockan 12 och han får alltid välja ställe. Annars vill jag umgås med familjen och jag försöker göra mycket av dagarna. Förr var jag mer slö, satt hemma och tog det lugnt, men sedan jag körde träningsprogrammet ”16 weeks of hell” har jag verkligen kommit i gång med hela tempot och energin. Jag är piggare och gladare. Nu kör jag ”next step” som kommer efter. Det programmet är på 21 veckor.

LÄS OCKSÅ: Hedda Stiernstedt: ”Jag vägrar låta mina kompisar glida ifrån”

…livsstil

– Jag försöker att vara ärlig i alla mina angelägenheter. Har jag gjort något jag känner är fel försöker jag erkänna det så fort som möjligt. Jag vill ha en så tom ryggsäck det bara går. Livet blir lite enklare då. Ett viktigt ledord i min livsstil är balans. Tidigare var jag väldigt svart eller vit. Det finns så klart en del kvar att göra, men nu lyckas jag bättre med att hålla balansen. Jag diagnostiserades med adhd och bipolär typ 2 som vuxen och är väldigt noga med att sköta livsstilsfaktorerna. Jag vill ge mig själv rätt förutsättningar för att må bra.

Magnus Hedman

Ålder: 46.

Familj: Flickvännen Karin Ahl, 32 och barnen Lancelot, 19, och Tristan, 14, från äktenskapet med Magdalena Graaf samt bonusbarnen Vincent, 11, och Isabelle, 9. 

Bor: Stockholm.

Gör: Entreprenör och pr-chef på ”Better you”. 

Aktuell: Med alkoholfria viner från Le Petit Berét.

…inspiration

– Jag jobbar mycket med mig själv, går till exempel tolvstegsprogrammet i och med att jag lider av en beroendesjukdom. Det är något som ger mig väldigt mycket kraft, energi och inspiration. Det är min medicin. När man har gjort sina tolv steg hjälper man andra, det kallas att vara sponsor och är jätteinspirerande. Det är en speciell känsla på mötena. Här finns alla samhällsklasser, vissa har varit heroinmissbrukare, andra alkoholister. Vi jobbar alla hårt men vi kämpar inte längre.

LÄS OCKSÅ: Rickard Olsson: ”Kan ju inte tycka synd om sig själv jämt” 

…stad

– Om jag ska välja en stad blir det Los Angeles. Jag gillar pulsen, att allt finns. Fantastiska restauranger, Hollywood, Universal Studios. Det är någonting med atmosfären, högt tempo men ändå avslappnat. När jag är där bor jag helst i Beverly Hills eller West Hollywood.

…beslut

– När jag slutade med droger. Jag var tvungen att ta det beslutet. Du kommer till en viss punkt i livet när du är maktlös – livet är värdelöst med droger och det är värdelöst utan. Mitt bästa beslut var nog att be om hjälp. När jag fattade att ensam inte är stark. Det var stort.

…egenskap

– Jag är glad. Jag vet inte vad det kommer från, men det har alltid varit så. När jag vaknar på morgonen kan jag börja sjunga och min familj blir lite trött på mig. Jag är otroligt sällan på dåligt humör och det är en bra egenskap skulle jag säga. En annan är att jag gillar att ge. Jag har alltid varit generös mot andra och jag börjar bli bättre på att vara det mot mig själv. Tidigare gav jag enbart och det handlade om att jag hade låg självkänsla och ville ha närhet och kärlek. Den bästa lyxen jag ger mig själv i vardagen är träning och tiden jag lägger på den. Jag tränar sex dagar i veckan, på gym och taekwondo.

…pappastrategi

– Att försöka vara ett bollplank för mina barn. Öppen och inkännande, inte tro att jag är facit hela tiden. Jag vill försöka vara tryggheten i deras liv. Jag ska stötta dem när de behöver. Det är en tydlig strategi jag har nu. Så har det inte alltid varit. Tidigare kunde jag säga att de skulle bli fotbollsproffs. Nu är det viktigare för mig att de mår bra, växer och trivs.

…musik

– Jag lyssnar mest på soul och r’n’b. Artister som Usher till exempel. Mina kompisar kallade mig för den vita Lionel Richie när vi växte upp. Jag kan dansa också, har taktkänsla. Jag fick frågan om att vara med i ”Let’s dance” i början när programmet var nytt men då passade det inte. Jag vet inte om jag skulle vara med om jag fick frågan i dag. Kanske.

…njutning

– Den ena är definitivt när jag tränar. Både under och efter träningen. Bästa njutningen kopplad till mat är när jag äter på restaurang Nobu på Old Park Lane Metropolitan Hotel i London. Både maten och atmosfären är fantastisk.

…höstmys

– På med kläder och ut på powerwalk i Hagaparken. Det får gärna regna lite lätt. En varm dusch efter det och en stor jäkla pizza med serier på tv. Tillsammans med min flickvän Karin givetvis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

ToppHälsa – 100 % pepp & inspiration! Se erbjudande