Matias Varela: ”Jag var inte så bra på att vara ung”

Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Efter det internationella genombrottet i ”Narcos” går karriären spikrakt uppåt för Matias Varela. Priset den nyblivna tvåbarnspappan betalar för att leva sin dröm är att vara borta från familjen i långa perioder.

– Min drivkraft är att leva mitt bästa liv, säger han.

Andra har också läst

Matias Varelas bästa…

…söndag

– Vad som helst med min familj är en bra söndag. Antingen hemma hos oss i Stock­holm eller i Spanien där jag kommer ifrån. Jag är borta så mycket i jobbet och det är svårt för familjen att hälsa på mig i Syd­afrika där jag är nu eftersom vår yngsta son är så liten. Det får bli nästa säsong när han har blivit lite större. Priset jag betalar för att kunna göra de jobben jag gör i dag är att inte kunna vara med familjen så mycket som jag skulle vilja.

LÄS OCKSÅ: Alexandra Rapaport: ”Jag förlorade min mamma tidigt” 

…träning

– Jag gillar att träna, det är min avkopp­ling. Just nu blir det ganska mycket box­ning och gym. Lite tråkigt kanske men det som är bra med löpning och styrketräning är att du inte behöver passa några tider. Jag har inga fasta tider och då är det bra att jag kan äga min egen träning. Yoga är jättekul men det är så svårt att få till.

Matias Varela

Ålder: 39.

Familj: Sambon Daniella Kjell, 27, och sönerna Teio, 3, och Louis, 3 månader.

Bor: Stockholm. 

Gör: Skådespelare.

Aktuell: Med C Mores och TV4:s nya tv-serie ”Fartblinda” som hade premiär 19 augusti. Spelar en av huvudrollerna i nya biofilmen ”438 dagar”.

…livsglädje

– Mitt liv har blivit bättre sedan jag och Daniella skapade en seriös relation och en familjesituation. Jag var inte så bra på att vara ung men är helt okej på att vara vuxen. Jag tycker det är skönt att ha ansvar och behöva upprätthålla saker. Jag trivs bra med att ha ett sammanhang som är större än mig själv.

…karriärtips

– Satsa på det du tycker om att göra och på det du tror du kan bli bra på. Ge inte upp så lätt. Det tar väldigt lång tid att få i gång grejer. Själv hade jag fyllt 30 när jag slog igenom som Jorge i ”Snabba Cash”. Inte jättegammal men jag var inte superung. I mitt fall var det bra att det blev så. Man ska inte bli avskräckt om saker och ting inte går som man vill. Inte heller ha så höga förväntningar. Fokusera på vad det du gör med dig. Försök njuta av jobbet och väx.

…pappaminne

– Ett av de största och lyckligaste ögonblicken i mitt liv skedde sist jag var hemma i Sverige en vända. Jag hade inte träffat familjen på sju veckor och min sambo Daniella visste så klart att jag skulle komma upp till Ö-vik där hennes föräldrar bor. Teio visste inte att jag skulle komma hem och den glädjen han uppvisade när han såg mig. Så glad har ingen blivit av att se mig om man säger så. Jag har aldrig upplevt något liknande och det var svårt att hålla tillbaka gråten. Jag svalde tårarna och gick in på toaletten och grät.

LÄS OCKSÅ: John Lundvik: ”Jag vill vara mer romantisk” 

…relationsboost

– Jag antar att man behöver lägga energi på relationen. Att man upprätthåller den och inte tar varandra för givet. Lite samma tänk i relationen som i jobbet. Att man fortsätter vara nyfikna och vill lära känna varandra på ett djupare plan. Vara intresserade av varandra och försöker växa ihop. Jag och Daniella är väldigt tajta. Hon är min bästa vän och jag vet inte vad jag skulle göra av mitt liv utan henne. De senaste åren har vi verkligen växt ihop, sedan hon blev gravid med Teio. Det som håller oss på en bra plats är att vi hela tiden upprätthåller vår relation. Vi pratar och tar alla beslut gemensamt. Jag skulle aldrig drömma om att tacka ja till ett jobb utan att stämma av med henne. Jag pratar till och med manus med Daniella för jag är intresserad av att inkludera henne i mitt jobb.

…styrkor

– Det är en svår fråga som jag funderar över ibland. Varför har det gått bra för mig i den här branschen? Jag tror att det är en kombination av att jag har arbetat hårt och haft motivation. Jag är också bra på att visa mina kolleger att jag tycker det här är roligt. Att vara glad och avslappnad är lättare sagt än gjort eftersom man arbetar under en stor press. Ju större produktionerna är desto läskigare blir det. Jag försöker ta jobbet på allvar men inte mig själv.

…drivkraft

– Att leva mitt bästa liv. Där jag kan växa och ge mina barn och familj en trygghet. Den konstnärliga drivkraften är densamma som när jag var liten. Jag älskar att hålla på med film. Det är det bästa jag vet. Jag är lite konstig för jag är alltid kvar på inspelningsplatsen efter att jag har slutat. Folk tycker nog det är lite gulligt. Jag är så nördig att jag lätt fastnar i ett samtal med en fotograf eller en scentekniker. Jag brinner så mycket för det jag gör.

…insikt

– Min största insikt är att jag älskar det jag gör och att jag känner mig fruktansvärt privilegierad över att få jobba på den här nivån. Livet är ett maraton, inte en sprint. Det är inte så bråttom som du tror. Låt livet ha sin gång och passa på att njuta av sammanhanget. Ha roligt och tillåt dig själv att vara sårbar. Ge dig själv lite utrymme. Det önskar jag att någon hade sagt till mig när jag var yngre. Din största fiende är trots allt du själv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Exklusivt nyhetsbrev för din hälsa varje vecka - Anmäl dig här