ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

Martin Melin: Saknar någon att hålla om

Publicerad 12 mar 2016 08.00
Hälsoliv>HÄLSA
"Jag är i bättre form än vad jag någonsin har varit", säger Martin Melin.

"Jag är i bättre form än vad jag någonsin har varit", säger Martin Melin.

1/5

Foto: Cornelia Nordström

Martins veckor med sonen Charlie skiljer sig mycket från hans singelveckor.

Martins veckor med sonen Charlie skiljer sig mycket från hans singelveckor.

2/5

Foto: Cornelia Nordström

Saknar en vän. "Jag saknar någon att titta på serier med", säger Martin.

Saknar en vän. "Jag saknar någon att titta på serier med", säger Martin.

3/5

Foto: Cornelia Nordström

Martin och Camilla Läckberg skilde sig 2013.

Martin och Camilla Läckberg skilde sig 2013.

4/5

Foto: Gunnar Seijbold

Martin Melin tar en selfie tillsammans med Söndags reporter Anna Hegestrand.

Martin Melin tar en selfie tillsammans med Söndags reporter Anna Hegestrand.

5/5

Foto: Cornelia Nordström

Ålder är bara en siffra. Eller? För första gången i livet känner Martin Melin – nybliven 49-åring – av en smygande ålderskris.

Han längtar efter att få byta ut sitt aktiva singelliv mot en kärleksrelation på riktigt men blir mer och mer kräsen med tiden.

Vi har slagit oss ner i foajén på ett hotell vid Stureplan i hjärtat av Stockholm. Det är pappavecka och Martin har vigt eftermiddagen åt ärenden, telefonsamtal och att träffa mig. Klockan har slagit halv tre och om några timmar ska han hämta yngsta sonen Charlie i skolan.

– Jag lever mitt liv så uppdelat, verkligen två helt olika veckor. Den veckan jag inte har Charlie jobbar jag fem pass på polisen. Jag kliver upp, jobbar, kommer hem och har kvällen ledig så jag kan umgås med kompisar, gå på bio, träna, gå på dejt. Jobbar jag kväll försöker jag ofta att sitta och skriva på förmiddagarna.

– Under Charlieveckorna lämnar jag honom i skolan och sedan när jag kommer hem försöker jag passa på att ha tvättstugan och ta alla möten. Saker jag inte hinner med de andra veckorna.

LÄS MER: Martin Melin: Jag gick ner 16 kilo på ett år

"Mitt mål är att vara i mitt livs form när jag fyller 50"

Han rör i sin tekopp och jag noterar att han inte ens tar hälften så stor sked honung som jag. För några år sedan gjorde Martin en viktresa och gick ner 16 kilo på ett år. Sedan dess har han fortsatt att skippa socker och hålla i träningen.

– Det går skitbra. Jag har haft tur och träffat en bra personlig tränare. Han fick mig att tänka och träna helt annorlunda. Att tänka bort "stor och grov, bulkig, väga mycket och stora överarmar". I stället tänka hälsosamt, att träna för att må bättre. Träna ryggen för en bättre hållning och sådana saker. Mitt mål är att vara i mitt livs form när jag fyller 50. Jag är redan i dag i bättre form än vad jag någonsin har varit så jag har redan nått det. Nästa år vill jag vara både vältränad och ha bra kondition. Jag lever lite grann för träningen, det är min terapi.

Martin har aldrig i hela sitt liv reflekterat eller nojjat över sin ålder - fram tills nu. I år firade hans barn jul med sina mammor och Martin var själv hemma vilket gav extra tid till att tänka.

– Jag tyckte absolut inte synd om mig själv. Jag hade jättemysigt, kollade på film och käkade julskinka. Men för första gången tänkte jag på min ålder. Läskigt kan jag säga. Jag började räkna på antalet somrar jag har kvar som jag kan "ha kul". Åka i väg med polare. Som i somras då jag och en kompis var i väg på en roadtrip. Hur många sådana där kan man göra till? Kan man vara 56 bast och åka omkring och festa och ha kul? Eller kan man inte det? Kan man göra det som 65-åring? Så tänkte jag att jag kanske har tio sådana somrar kvar. Och efter i sommar är det nio kvar.

– För första gången i hela mitt liv har jag börjat tänka på att jag börjar bli gammal. Jag känner mig inte gammal fysiskt eller mentalt. Jag gör verkligen inte det. Men jag började tänka på åldern som en siffra för första gången och det var lite deprimerande.

Singel. Martin lever singelliv men börjar längta efter en seriös relation.

Foto: Cornelia Nordström

Martin Melin: "Jag saknar framför allt någon att resa med"

Martin var 40 år när han skilde sig från sin första hustru Christina och 42 när han blev pappa till Charlie. Sedan tre år tillbaka lever han som singel efter senaste skilsmässan från Camilla Läckberg. Bortsett från en kort relation ganska tätt inpå skilsmässan har han inte levt i tvåsamhet på länge, men Martin säger att han lever ett aktivt singelliv och längtar efter att träffa kärleken igen.

- Ja, jag börjar göra det. Jag saknar det här att kunna sitta på en uteservering och titta på folk och kunna garva ihop. Jag saknar framför allt någon att resa med. Förra året var jag i Thailand själv och fan vad tråkigt det var. Jag hade flera kvällar då jag satt på stranden själv och drack en öl och tyckte att fan vad tråkigt det här är.

Framför allt är det under pappaveckorna som ensamheten kommer smygande. Numera har Martin löst problemet med de ensamma kvällarna med att gå och lägga sig tidigt.

– Efter att jag har lagt honom klockan åtta på kvällen så sitter jag där. Då är jag låst och kan inte åka i väg någonstans. Inte sällan går jag och lägger mig vid nio, halv tio på kvällen. Ett tag öste jag på med serier men nu tycker jag inte att det är så kul.

"Att ligga i soffan och ha någon i famnen. Det saknar jag jättemycket"

Det är känslan av tvåsamhet och den fysiska närheten Martin saknar mest.

– Sex är en sak, men just att ligga och sova med någon. Att ligga i soffan och ha någon i famnen. Det saknar jag jättemycket. Jag har nog aldrig vant mig av vid det. Kan man inte hyra någon att sitta och gosa i soffan med? En goskompis, GK i stället för KK, haha. Jag saknar någon att titta på serier med, att ha någon att hänga med. Om jag är ihop med någon så är jag väldigt mycket med den personen. Ta Camilla som exempel. Vi gjorde nästan allting ihop och hon var min bästa vän. En sådan tjej vill jag träffa igen, någon jag kan bli bästa kompis med.

Medan han har fått en allt närmare relation till sin första exhustru saknar han Camilla som vän.

– Jag tycker det är lite sorgligt att jag på något sätt tappade min bästa vän där i skilsmässan. Camilla är ju en fantastisk person, det går inte att komma ifrån. Klok, smart, rolig. Camilla har verkligen alla egenskaper som jag tycker en tjej ska ha. Fantastisk på alla sätt. Och det är väldigt tråkigt att tappa den relationen. Samtidigt tror jag det är svårt att vara kompis med sitt ex om man samtidigt har någon annan. Däremot så tror jag att den balansen kan rättas till om jag träffar någon. För när och om jag träffar någon tror jag att vi säkert kan börja umgås på ett annat sätt. Det blir en jämnare balans. Om det är en skön tjej, så klart.

ANNONS