Foto: SVEN LINDWALL

Magnus Carlsson: ”Jag är envis som synden”

När artisten Magnus Carlsson, 45, är ledig står sovmorgon och en hälsosam brunch högst upp på önskelistan. Intresset för matlagning delar han med maken Mats, och de två samlar recept från hela världen.

– Jag gick ner 28 kilo genom att öppna ögonen för en ny fantastisk matkultur, säger han.

Magnus Carlssons bästa…

…söndag

– Eftersom jag jobbar helger och nätter är min bästa söndag en ordentlig sovmorgon. Jag har vänt på dygnet så jag är en riktig natt­människa. Sedan när jag vaknat kör jag ett pass på löpbandet i vårt gym som vi byggt här hemma. Då vaknar jag till. Efter det blir det brunch till­ sammans med några vänner jag bju­ dit hem. Både Mats och jag gillar att laga mat. Han är jätteduktig och jag blev intresserad för några år sedan då vi la om kosten ganska kraftigt. På min brunch finns bananpannkakor och avokadomackor så som de gör dem i Los Angeles. Massor av krossad avokado på rågbröd med en jätte­ god kryddblandning på. Vansinnigt gott! Jag gör också hemmagjord granola och en sallad på bland annat gröna blad, blåbär, pekannötter och cheddarost. På eftermiddagen blir det shopping med en latte i näven på NK med Mats.

…livsmotto

– ”Du kan allt du vill” och ”Låt ingen tala om för dig att du inte kan”. De är mina riktstjärnor som jag lyckas leva efter ganska bra. Jag blir triggad när folk säger åt mig att jag inte kan eller ska. Jag vill motbevisa och det blir oftast resultat eftersom jag är envis som synden.

Magnus Carlsson

Ålder: 45. 

Familj: Maken Mats, 44.

Bor: Villa i Täby. Gör: Artist. 

Aktuell: Med showen ”Änglarnas tid” som har premiär 22 november.

…skönhetsknep

– Återfukta dig. Som artist utsätts jag både för scenljus och scenmakeup. Allt som är väldigt uttorkande. Genom att återfukta dig ser du fräschare ut på en gång. Se till att dricka mycket vatten och använd bra produkter på din hud. Det finns en mängd olika. Egentligen sitter inte skönheten i hur slät eller rynkig du är. Det finns inget snyggare än ett ansikte som åldrats på ett fint sätt. Jag har inga problem alls med ryn­kor, det viktiga för mig är att man ser fräsch ut.

…högtid

– Julen är absolut min bästa högtid. Den är väldigt speciell för mig och det har nog att göra med min barndom. Mina föräldrar, mest mamma, bakade in julen i något mystiskt sagoskimmer. Det var spännande och roligt när det blev jul. Mycket tomtar, glitter, stämning och ljus som mamma lyckades få ihop helt fantastiskt för oss barn.

…energi

– Jag är en ljusmänniska vilket är lite motsägelsefullt eftersom jag också får energi av hösten. En dag när det regnar kan jag känna att det ruskar till i kroppen och jag får lättare att andas. Men just ljuset och solen, man kan nog säga att jag är en solmänniska. På vintern, precis innan våren kommer, är jag som långsammast.

…hälsotips

– För några år sen gick jag gick ner över 20 kilo och det bara genom att öppna mina ögon. Att utforska, leta kokböcker, hitta alternativ hälsosam mat. Man kan liva upp sin matlagning och därigenom sin hälsa med ganska enkla medel. På 70- och 80-talen var hälsomat en sallad och någon stackars skrämd tomat som man skivade. Nu finns en helt fantastisk och nyttig matkultur.

…lyx

– Jag kan unna mig att se världen mycket om jag vill. Dels för att jag jobbar så udda tider och dagar. Jag har perioder då jag kan vara i väg en tid och jag kan också oplanerat åka i väg till någon av de städer jag älskar. London, New York, Paris eller Madrid. Samtidigt finns det en annan aspekt som man ju behöver ta hänsyn till, och det är klimatet.

…omtanke

– Det kan vara en så enkel sak som att den andre, när man kommer hem från en riktigt påfrestande dag, har städat upp där hemma och fixat mat. Att den som är utsliten för dagen bara kan sätta sig ner och få tyst i huvudet en stund. Lugnet är enligt mig det bästa du kan ge en annan människa, i alla fall i det jobbet vi har. Bara att få stänga av sina kanaler och luta sig mot den andre.

…last

– Jag har några men jag håller dem i schack. Jag vet inte om det är en last men jag har en otrolig craving för mango. Det låter kanske lite konstigt men jag älskar allt som är åt det tropiska frukhållet. Mango, passionsfrukt och ananas. Slår du ihop de tre är det himmelriket, men av dem står mango högst på listan. Kan jag få någonting gjort på en ordentligt solmogen mango mår jag bra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av ToppHälsa + handkräm för 199 kr. Läs mer!