Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Sångerskan Linda Bengtzing.
Sångerskan Linda Bengtzing.
Sångerskan Linda Bengtzing.
Sångerskan Linda Bengtzing. Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Linda Bengtzing: ”Jag har insett att jag har åldrats”

Melodifestivalaktuella sångerskan Linda Bengtzing, 45, är noga med träning och närmast asketisk med kosten i veckorna. En kris i familjen gjorde att hon började gå i terapi.

– Just nu känner jag att jag är i bättre psykisk form än någonsin tidigare.

Linda Bengtzing om sin…

...bästa söndag:

– Då sover jag länge och vaknar när jag vill. Våra barn sover själva numera, men den här söndagen tänker jag att de kanske kan komma över en liten stund till vår säng och mysa. Därefter vill jag äta en långfrukost, gärna onyttig eftersom jag är väldigt nyttig, nästan asketisk, i veckorna. Våfflor med Nutella och jordgubbar. Målet därefter är alltid att komma ut. Jag drar med mig alla ut, då mår jag bra. Gärna till skogen, plockar svamp och grillar korv. Det jag vill en ledig dag är att strunta i allting. Skippa träning, kolla film.

LÄS OCKSÅ: Helena Bergström: ”Jag vill omfamna mitt åldrande”

...bästa vinteraktivitet:

– Jag är helt nyförälskad i att åka skoter. Jag skulle vilja åka skoter till både förskolan och jobbet om jag fick. Jag kommer från en motorfamilj och älskar allt som går fort. Även skidor. Utomhussporter överhuvudtaget. Ut bara! Och starta gärna en motor. Det är alltid härligt med massa snö på vintern.

Linda Bengtzing

Ålder: 45.

Gör: Sångerska

Bor: Hus i Tyresö utanför Stockholm

Familj: Fästmannen Peter Ståhlgren, 45, och barnen Vera, 10, och Nils, 6.

Aktuell: Tävlar i Melodifestivalens

andra delfinal i Göteborg den 8 februari med bidraget ”Alla mina sorger”

...värsta livskris:

– Jag är nog i den nu tror jag. Vi har haft en sjukdom i vår lilla familj som jag inte vill prata om eftersom det inte är jag som är drabbad. Det har varit väldigt allvarligt vilket gjorde mig otroligt medveten om hur jag hanterar sådana här saker. Man ska hantera både andras och sin egen sorg och oro. Nu är vi förhoppningsvis på väg ut ur krisen men jag har börjat gå i terapi för att klara av situationen. Inte för min egen skull utan för att kunna hålla ihop oss och stå kvar med sinnet i behåll i stället för att springa ifrån.

…bästa mammaminne:

– Jag har landat i en enorm trygghet med barnen. Jag tror det tar flera år innan man förstår vad barn innebär. Vilken fantastisk gåva det är. Jag känner mig inte hel när jag inte är med dem. Mitt bästa mammaminne är att inse hur värdefulla de är. Det har jag så klart tyckt hela tiden, men nu när de börjar bli lite äldre kan jag gå ur det här med att ständigt vara behövd.

LÄS OCKSÅ: Måns Zelmerlöw om livet i bonusfamiljen

…tristess

– Tråkigt är tråkigt! Jag är sämst på att ha tråkigt. Jag har ganska mycket tristess eftersom jag är frilans och tillbringar mycket tid själv på ett hotellrum. Hemma älskar jag att baka så jag brukar baka bort min tristess. Jag försöker att minska det för jag kan äta hur mycket sådant som helst. En riktig fikatant!

...bästa investering:

– Det är min terapi. Även om jag förstår hur viktig min träning är skulle jag välja bort den alla dagar i veckan för att gå i terapi. Där tränar jag min hjärna och utvecklas som person. Jag går en gång i veckan och det är svindyrt. Du plockas först ner för att sedan plockas ihop och under den perioden måste man gå varje vecka. Just nu känner jag att jag är i bättre psykisk form än någonsin tidigare.

...största njutning:

– Jag älskar mat. Laga mat, äta mat och tänka på mat. Tur att jag också älskar träning! Jag växte upp med en kompis som hade anorexi och har du levt parallellt med ätstörningar vill jag påstå att du får en avskräckande bild. Jag är allätare men försöker äta mindre kött.

...bästa klädesplagg:

– Jag har insett att jag har åldrats och ändrats i kroppen. Även om jag lever ett sunt liv så ser inte kroppen likadan ut längre. Det kan man inte påverka överhuvudtaget. Jag har fullt av kläder som jag inte kan ha även om jag väger lika mycket. Nu har jag rensat ut alla extra small och storlek 34. Men om jag ska välja mitt favoritplagg är det mina tolv skinnjackor. De passar fortfarande och jag använder dem ofta när jag står på scen.

...bästa matupplevelse :

– Vi var ett gäng en gång i tiden som kallade oss för KK-klubben. Det betyder kärringklubben och inget annat. Vi testade lite olika restauranger, bland annat Niklas Ekstedts restaurang. Där testade jag sju delar av kalven, bland annat kinden, hjärnan och tungan. Mycket märkliga grejer men det var så gott.

...bästa träning:

– Jag tränar mycket i veckorna för annars mår jag inte bra. Träning måste vara ha kul och det blir den när jag får göra olika saker. Jag förstår att pulsen måste upp och ett tag var jag lite lat med det. Människan är bekväm, så är det bara. Eftersom jag gillar fart måste det gå undan i träningen. Springa, cykla fort. Ska jag rida måste jag hoppa. Ett bra pass är 20 minuter löpning och sen styrketräning på gym. Jag har börjat älska gym för nu vet jag vad maskinerna är till för. Jag avslutar passet med ”Seven minutes” så jag får upp pulsen en gång till.