Ångrade sig. "Den natten sov jag ingenting. Det enda jag tänkte på var min man och det vi byggt upp tillsammans"
1 av 2: Ångrade sig. "Den natten sov jag ingenting. Det enda jag tänkte på var min man och det vi byggt upp tillsammans" Foto: Shutterstock
Dela med dig av din historia. Du kan berätta om vad som helst. Du får naturligtvis vara helt anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.Skriv till oss på:  lasarberattelser@expressen.se
2 av 2: Dela med dig av din historia. Du kan berätta om vad som helst. Du får naturligtvis vara helt anonym. Men vi behöver ändå ditt namn och ett telefonnummer för att kunna nå dig. Det kommer dock aldrig att visas för någon annan.Skriv till oss på:  lasarberattelser@expressen.se Foto: Colourbox

"Lämnade tryggheten – för en farlig man"

Vi hade varit ihop i tio år och de senaste tre åren kämpat hårt för att bli gravida. Till slut kom vår älskade dotter och allt borde ha varit frid och fröjd. Men jag gick in i en livskris, eller kanske var det förlossningsdepression, jag vet inte.

 Jag mådde inte bra i alla fall och fick plötsligt för mig att jag ville skiljas. Då hade vår dotter hunnit bli ett år. Min man förstod ingenting, men jag var bestämd. Det blev en jobbig tid där vi turades om att bo med dottern i huset.

 

Jag började gå ut på krogen och umgås med mina gamla singelvänner. Och sprang på den här, som jag tyckte då, charmiga mannen. Blev tokförälskad och vi inledde en romans.

Han stod för något helt annat än den trygghet jag vaggats in i de senaste tio åren. Min man är trygg, stabil och jordnära och vi hade ett bra liv. Den här mannen var oberäknelig och levde utsvävande med restaurangbesök, stort socialt liv, mycket kvinnor och en del kändisar runtomkring sig.

Det var naturligtvis jättesmickrande att han valde just mig. Varannan vecka bodde jag hos kompisar eller nya killen och levde något slags "tonårsliv" igen. Varannan vecka var jag mamma till mitt barn i vårt, fortfarande gemensamma, hus.

 

Med tiden blev det påfrestande på många sätt. Jag kunde inte gå ut varje kväll som den här killen, jag hade ett jobb att sköta, och dessutom började jag misstänka att han hade andra. Det tärde på mig och jag började längta tillbaka till tryggheten.

Vad hade jag egentligen gjort? Min man var ju världens bästa man, och pappa. Han skulle aldrig vara otrogen, såg bra ut, hade ett bra jobb och vi hade efter flera års kamp fått vårt efterlängtade barn.

Men processen skulle fullföljas. Vi hade båda tittat på varsin lägenhet, huset var till salu och skilsmässoansökan var inlämnad. Han kanske också hade träffat någon ny? Tankarna malde.

 

När jag fick nyckeln till nya lägenheten kändes allt fel. Den natten sov jag ingenting. Det enda jag tänkte på var min man och det vi byggt upp tillsammans.

Jag kom på att jag inte ens var kär i den nya killen. Det var förmodligen bara något bekräftelsebehov jag hade haft.

På morgonen hade jag bestämt mig. Jag skulle åka hem till min exman och säga att jag inte ville skiljas. Väl där sjukskrev vi oss från jobbet båda två, ordnade så att vår dotter fick vara hos sin mormor, drack vin och pratade hela dagen.

Vi grät och skrattade om vartannat innan vi hamnade i säng och konstaterade att vi inte ville leva utan varandra.

 

Jag sa inte ett ord om den nya killen och min man frågade inte heller. Jag har aldrig frågat honom om han träffade någon under den där tiden och vill inte veta.

I dag spelar det ingen roll för vi har valt varandra. Vi har aldrig haft det så bra, vi uppskattar och bekräftar varandra på ett helt annat sätt och tar inte varandra för givna. Det måste jag faktiskt tacka den där killen som egentligen var en "asshole" för. Jag skulle aldrig byta ut min man mot någon annan!

 

Berättat för Maria K Broman

 

LÄS OCKSÅ: 9 skäl att skiljas – eller börja kämpa!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + härlig hudvård för 199 kr. Köp nu!