1 av 2 Foto: Shutterstock
Dietisten Sofia Antonsson svarar på läsarnas frågor.
2 av 2: Dietisten Sofia Antonsson svarar på läsarnas frågor. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Vad fungerar bäst för snabb viktnedgång?

Hemmalivet under alla dessa corona-månader har gjort att jag gått upp i vikt. Nu är jag så trött på det och vill gå ner. Jag har dåligt tålamod, vilken diet funkar bäst för snabb viktnedgång?

/Maria

Dietist Sofia Antonsson svarar: 

Det här med hemmalivet har uppenbarligen påverkat oss alla på något sätt. En del tycker att det är lättare att få ihop vardagen, andra upplever att det är svårt med rutiner, dagarna flyter ihop, vilket gör att både kost och rörelse blir lidande. Här gäller det alltså att ta kontroll över situationen och bestämma sig för lite nya vanor. 

LÄS OCKSÅ: Vilken diet håller bäst i längden? 

För dig som vill ha en snabb viktnedgång rekommenderar jag fasta. Antingen max 500 kalorier ett par dagar i veckan eller så hoppar du över frukost alt middag ett par dagar för att på så sätt minska på kaloriintaget. Det brukar ge effekt på vikten, framför allt om du ser till att röra på dig dagligen och gärna äta mycket grönsaker och frukter. 

Fråga dietisten

Sofia Antonsson är dietist och kostrådgivare.

Skicka dina frågor till: dietist@expressen.se

Utmaningen för många är att det finns saker hemma att äta och ju mer man är hemma, desto lättare är det att gå i skåpen. Därför är det bra att se till att inte köpa hem onyttigheter, annat än just när de ska ätas, till exempel till helgen, och i stället satsa på att fylla skåpen med nyttig mat under veckorna. Lycka till!

Från arkivet: Så maxar du din fettförbränning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Topphälsa + bok av Annika Sjöö för 199 kr. Köp nu!