Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Hälsoliv i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
Bananpannkaka är smarrigt.
Bananpannkaka är smarrigt.
Bananpannkaka är smarrigt.
Både gott och nyttigt till frukost.
Både gott och nyttigt till frukost.
Både gott och nyttigt till frukost.
1 AV 2
Bananpannkaka är smarrigt.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Både gott och nyttigt till frukost.
Foto: Shutterstock

Nyttiga bananpannkakor – här är det bästa receptet

Bananpannkakor är nyttiga, riktigt goda och mättande. Perfekt recept till både frukost och mellanmål för dig som tränar – eller bara vill njuta utan mjöl och vanligt socker. Med några enkla tips kan de dessutom bli ännu godare (ja, det är möjligt!)

Recept: Bananpannkakor

2 personer

1. Mosa 2 bananer i en bunke med gaffel.

2. Knäck 4 ägg över bananerna och blanda till en smet. (Tips! Använd gärna en stavmixer så att bananpannkakorna blir extra fluffiga!)

3. Tillsätt salt efter smak (och eventuella kryddor – se nedan!)

4. Stek på båda sidor

Kryddning för extra goda bananpannkakor – ha i detta i smeten:

Smaksätt med dessa valfria ingredienser (eller alla samtidigt!)

Kanel

Kardemumma

Vaniljpulver

Psst! För att bli extra mätt – pimpa bananpannkakorna med fiberhavregryn. Låt gärna smeten stå och dra en stund innan du steker pannkakorna då.

Testa även: laktos- och glutenfria bananpannkakor med hampaprotein

Foto: Topphälsa

Ca 10 små pannkakor

Ingredienser:

2 mosade bananer

Juice från 1 apelsin

1-2 tsk malen nejlika

1 msk hampaprotein

1 dl bovetemjöl

Kokosolja

Växtbaserad mjölk om det behövs

Blåbär

Tillbehör:

Kokosgrädde (valfritt)

Holistics ekologiska blåbärspulver

Säsongens bär

Gör så här: Blanda alla ingredienser till en smet och stek sedan tre plättar åt gången i kokosolja, på medelvärme i stekpanna. Valfritt: Blanda kokosgrädden med Holistic blåbärspulver.

Obs! Vill du göra pannkakorna veganvänliga så byt ägget mot 2 msk psyllium, låt då smeten svälla i några minuter innan du börjar steka.

Stek perfekta bananpannkakor – jätteenkelt

Hemligheten här för att få bananpannkakorna extra fluffiga är att mixa smeten med en stavmixer innan stekning. Stek sedan gärna i en teflonpanna med medel högvärme på båda sidor. Alltså:

Värme: Stek på medelvärme i het panna. Tänk ungefär nivå 6 av 9.

Stek i: Smör (gott), rapsolja (lite nyttigare) eller varför inte kokosolja? Kokosolja är supergott att steka i – då får man lite yta direkt så att de inte geggar ihop!

Bonustips: Gör gärna bananpannkakorna ganska små, som små plättar. De blir lättare att vända då. Och behåller också lättare en lite fluffigare form.

Servera bananpannkakorna med:

Dessa bananpannkakor är så goda att äta som de är. Men vill du öka mättnaden så kan det vara bra att servera bananpannkakorna med något/några av dessa tillbehör:

Färska bär – testa gärna blåbär!

Tinade frysta bär

Skivad banan

Vaniljkvarg

Naturell kvarg med vaniljpulver i

Kanel

Kokos