Hon varnar för den nya fejkmaten
Vad stoppar du ner i kundvagnen?
Valen du gör när du vardagshandlar gör stor skillnad för din hälsa, större än vi vetat tidigare.
Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm delar med sig av nya fakta om ultraprocessade livsmedel.
✓ Maten du ska undvika.
✓ Så ska du äta i stället.
Vad är din definition av fejkmat?
– Fejkmat är mat som är konstruerad utifrån ultraprocessade ingredienser, alltså när man med hjälp av olika aromer, förtjockningsmedel och E-nummer konstruerar något man kallar livsmedel.
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Hälsoliv är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill