Guide: Fejkmaten som gör dig sjuk
När vetenskapsjournalisten och författaren Ann Fernholm började granska matförpackningar förvånades hon över vad som egentligen dolde sig på insidan.
– Det finns så mycket överdrivna och rent falska påståenden på livsmedelsförpackningar. Vi måste bli mer cyniska som konsumenter, säger Ann.
Här guidar hon till maten du bör undvika.
Ju bättre vi får det, desto sämre äter vi. Fejkmaten gör oss både feta och sjuka. Det hävdar Ann Fernholm, som åter har tagit ett rejält grepp om matindustrin och sågar den ultraprocessade maten jämte fotknölarna. Det är dags att tänka om och göra nya val, som gör oss pigga, mätta och normalviktiga.
Nu ingår Hälsoliv i Expressen Premium! Här hittar du allt vårt premiummaterial
Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.Logga in
Expressen Premium - Digital prenumeration
Hälsoliv är nu en del av
Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.
- Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
- Därefter är priset 89 kr/mån
- Digital tillsvidareprenumeration
- Ingen bindningstid – säg upp online när du vill
Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.