Öka din fettförbränning med svenska livsmedel i säsong.
Öka din fettförbränning med svenska livsmedel i säsong. Foto: Shutterstock

Experten: 29 livsmedel som förbättrar din hälsa

Numera lägger vi gärna svenskproducerad mat på tallriken. Det är gynnsamt både för klimatet och hälsan.

Colette van Luik, friskvårdskonsult och hälsojournalist, guidar till de smarta livsmedlen som är bra för hälsan. 

Dessutom kan du tappa upp till fem kilo på bara fyra veckor!

Läs här om maten som:

bränner fett medan du äter.

minskar inflammationer.

förhindrar fettbildning.

ökar muskeltillväxten.

balanserar blodtryck och blodsocker.

Colette van Luik

Endast Sverige svenska råvaror har. Dessutom råvaror som är både är klimatsmarta och bra för hälsan. Vi behöver alltså inte importera dyr och klimatbelastande mat. Vi kan bege oss till mataffären och köpa nyttiga och billiga svenska livsmedel som jordgubbar, sill, ägg och yoghurt. Mer svenskt än så kan det knappast bli!

Colette van Luik är journalist och friskvårdskonsult. Foto: Cornelia Nordström

Expressen Premium - Digital prenumeration

Hälsoliv är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill